• 2019-03-25, 14:14
  • 11

Jag blir ofta kontaktad av människor som ber om hjälp på ett eller annat sätt. De har sett insamlingarna vi gjorde för Annica och hennes familj och vill att jag ska hjälpa dem också. Nästan alltid måste jag tacka nej, det känns inte rätt att uppmana mina läsare att skänka pengar om jag inte vet att pengarna går till rätt saker. Och tyvärr får jag rätt alldeles för ofta.

Detta gör mig så arg!

Jag läser i DN om hur en pappa lurat till sig två miljoner kronor från snälla människor för att pengarna skulle gå till vård åt hans svårt sjuka son. Och inser att jag fått mail från den pappan. Tre långa mail, det senaste i januari.

Något fick mig misstänksam utan att jag kunde säga vad och när jag försökte ställa frågor fick jag inga svar, bara att flera andra bloggare och influencers minsann hade hjälpt dem.

Det sista stämde, jag har sett insamlingen spridas av många av mina kollegor och har fått ett stick av dåligt samvete varje gång. Jag kunde ju också ha hjälpt.

Men när jag läser artikeln blir jag i stället lättad. Jag hade rätt, man ska alltid gå på sin magkänsla.

Pengarna har gått till pappans skulder.

Det är det värsta, sonen är verkligen svårt sjuk. Men pappan har använt pengarna från snälla människor till sina egna skulder och till lyxliv på en resa till Beverly Hills.

Den här sortens bedragare gör mig både arg och ledsen. Inte nog med att han lurar människor som försöker hjälpa, han använder dessutom sin stackars sjuka son som ursäkt för att göra det. Och gör att färre vågar ge till människor som verkligen behöver hjälp.

Jag tycker så synd om stackars pojken, jag tycker även synd om alla läsare som skänkt så mycket pengar efter mina kollegor skrivit om det.

Hoppas pappan åtminstone har vett att skämmas. Men jag tvivlar.

Var alltid uppmärksam när ni skänker pengar så pengarna går till rätt ändamål.

 

2019-03-25 Johanna Toftby

Kommentarer

Camilla 1 år sen

Nej det är inte OS som det handlar om. Kanske borde JT vara lite tydligare här annars förstör du ju för en helt oskyldig familj.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej Camilla, jag citerar precis vad DN har skrivit och det jobbet de har gjort kring fallen.

Alla ska vara försiktiga, man ska veta precis vart pengarna går till när man gör insamlingar. Allra helst direkt dit kostnaden ska gå.

Camilla 1 år sen

Fast eftersom många bloggare skrev om OS (har inte sett någon annan insamling och alla som kommenterar här verkar ju tro efter ditt inlägg att det är honom det handlar om). Så behöver du nog förtydliga att det inte är honom det handlar om. Jag tror nog att du hade gjort samma sak om det var Annica det handlade om. Här är det dessutom ett barn det handlar om.

Eva 1 år sen

Ja det är nog bra att förtydliga. Synd om den andra familjen annars som har varit insamlingar till men det har gått helt rätt till. Jag har inte heller sett någon annan än O.S det var insamling till så lätt att tro det annars. Tänker verkligen på drabbade barn och familjer🙏

Agneta.S 1 år sen

Tycker det är bra Johanna tar upp detta, jag swichade pengar och känner mig blåst.

Ingen kan garantera vem detta är, jag kommer däremot aldrig mer skänka pengar.

Mona 1 år sen

Jag tänkte många gånger när många bloggare delade inlägg från en pappa som bad om hjälp- måtte allt gå till pojkens behandlingar.

Vilket svin som tagit pengarna till resor, usch.

Marie.L 1 år sen

Tycker det är sorgligt med alla insamlingar speciellt denna.
Sett många bloggare som skrivit, pappan fick in så mycket pengar!

Anna 1 år sen

BRA Johanna du påminner oss läsare att ALLTID vara försiktiga! Detta är inte Filippa som nån skrev.
Det är en kille i Skåne.

Oavsett borde alla vara försiktiga att skänka pengar.

Camilla 1 år sen

Mellan raderna fick jag för mig jag att det kanske handlade om insamlingen till pojken O.S via hans pappa G.S och blev illa till mods, men Skånska Dagbladet skriver att det gällde en insamling som kallades “rädda Filippa” och G.S har själv gått ut med i skånska dagbladet att de känns tungt o bli misstänkliggjord. Kan det funnits ännu en insamling till en pojke för Mexicovård i samma veva i kändisars sociala medier?… förvirrande :(

Eva 1 år sen

Men fy vad hemskt! Undrar om det är den pappan och pojken som det stått så mycket om. Läste senast en artikel i en veckotidning tror jag det var om dom och tänkte då att då är det på riktigt i alla fall. Dom var i Mexico för vård. Men det kanske inte är samma. Hoppas inte det.

Svar på kommentaren:
Eva 1 år sen

Googlade nu och vad jag förstod så var det inte samma som jag trodde. Så skönt!
För den jag tänkte på som många bloggare hjälpt var det inte.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg