• 2019-04-01, 06:30
  • 23

Vi reser runt i Florida och stora delar av semestern är en kryssning. Plötsligt går det upp för mig! Det här är den värsta resan vi kan göra för klimatet. Jag måste göra bot och bättring och börja redan idag. Så nu ska jag bli världen minst aningslösa influencer och sona för alla mina klimatsynder.

Vi har redan ordnat så att vi ska ta oss hem med trampbåt i stället för med flyg. Det tar nog en stund, men oroa er inte, jag uppdaterar bloggen med flaskpost. Naturligtvis bara pantflaskor som jag lägger små lappar i som jag handskrivet. Så kan den som hittar flaskposten läsa mitt blogginlägg, gå till en kompis och sprida det vidare och så håller vi på helt utan el och annat hemskt tills den sista pantar flaskan.

När jag väl kommit hem så kommer jag använda brevduvor på samma sätt. Förhoppningsvis är det någon duva som slår sig ned på båten medan vi trampar så jag får gott om tid att träna den innan vi kommer hem. 

Innehållet ändras förstås lite eftersom alla mina resor kommer att ske till fots tills jag hittar en cykel som inte har gummi i däcken, det påminner om plast och kan därför inte vara bra. Så det blir mycket promenadtips i Skövde med omnejd, men jag kan lova att Ica Norrmalm är värt ett besök om ni orkar gå dit. Modeinslagen på bloggen begränsas till hur man lappar och lagar i evighet utan att använda något så miljöfarligt som tråd.

Riktigt hur det ska gå till vet jag inte än, men jag tänker mig att häftklamrar kan funkar fint. Eftersom jag också ska sluta slösa vatten på att duscha så kommer säkert ingen gå så nära mig att de ser hur paltorna sitter ihop.

 Recepten som många gillar blir nu annorlunda, som ni förstår. Jag tycker det är så svårt att veta vad man får och inte får äta och växter är också liv, så det är bäst att jag slutar med dem också. Min huvudsakliga inriktning kommer därför att bli på grus. Varmt grus, kallt grus, ljummet grus, grus med lite regnvatten i… ja det går faktiskt att variera sin grusdiet nästan hur mycket som helst. 

 

Viktigast av allt ska jag berätta för alla andra hur mycket bättre jag är än dem. Jag ska kasta siffror efter dem om koldioxidutsläpp, hur många jordklot de gör av med i veckan och annat som jag egentligen bara hittat på eller läst på nätet, men som låter väldigt skrämmande. Andras dåliga samvete och egen självgodhet är bra för klimatet, har jag förstått.

 Mitt nya liv börjar idag, den 1 april.

 

 

2019-04-01 Johanna Toftby, Resor

Relaterade inlägg

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…