• 2019-04-09, 03:40
  • 6

En hälsning från karibiska havet med MSC Cruises. Klockan är 20.30 hos oss och mitt i natten hos er.

Vi har det fantastiskt. Efter bara två dagar på båten känner jag att vi ska göra det igen och nu börjar vi hitta lite, hem till vår hytt i alla fall.

Vill visa Janne och Lisa-Marie den här resan som skulle varit med från början, för det är något alldeles extra.

Alla kryssningar har olika stopp och kan variera antal dagar till havs och vad man besöker för länder. Den här kryssningen har fyra stopp, idag Jamaica, i morgon Cayman Island, onsdag Mexico och fredag Bahamas!

Älskar att det är dessa stopp, har aldrig varit på någon av dessa öar och blev helt tagen av Jamaica som vi var på idag. Kommer med tips! Man ska vara lite förbered så man inte bara går av på en ö och strosar runt. Läs på lite innan, fartyget har bra information och förstås massor med utflykter också.

Men första dagen var till havs och det är ofta en dag man strosar runt, går och går och går för att upptäcka båten. Man kan gå i timmar. Ändå hittar så aktiviteter eller barer du inte sett innan. Det är helt sjukt.

Det finns något för alla. Pooler förstås, massor med barer och härliga restauranger, hur mycket aktiviteter som helst. Till och med bowling. Linbana. (måste åka den!) Nattklubbar, konstuställning, kan knappt räkna upp allt. Chokladbaren och champagnebaren är mina favoriter, hehe.

Ett jättegym som vi varit på, utsikt mot havet. Frisörer, smink, butiker… båten är snygg och stiligt, man känner sig omhändertagen.

Här är vi på vår balkong och tittade på solnedgången igår.

Fartyget har ett fantastiskt SPA, stort men lugnt. Jag tycker det är jobbigt att ligga och sola om det är kaos med folk, solängar tätt, men vissa gillar det. Vi har istället köpt pass på spat och då får man även tillgång till deras solsängar, deras egna däck där man kan ligga och sola och pool. Inget stim eller stoj, ingen hög musik, inga barn. Hade inte en aning om det, en slump vi gick in på SPAt idag.

Helt underbart! Så nu kommer vi hänga där på eftermiddagarna. Betalade ca 300 dollar för oss båda. Finns massor med härliga duschar, många olika bastu, till och med ett rum med snö. Haha! Im from Sweden sa jag, jag tar regnskogen istället.

Längtat efter massor med grönsaker och bra omelett- här finns allt. Vi sitter ute på däck och äter, lugnast och vacker utsikt.

När man köper en resa ingår det oftast middagar, all mat ingår, alltså frukost, lunch, middag. Fika och glass om du vill.

Men det är inte alla restauranger. Men de är verkligen riktigt bra. Tyckte det samma på Harmony of the seas.

Vi köpte till ett paket för ca 150 dollar per person. Då äter vi i andra restauranger, tre middagar på tre fantastiska restauranger. Asion fusion, igår åt vi på american steakhouse som var grymt!! I morgon ska vi äta seafood. Där är också helt annan miljö, lugnare, topp topp service och häftiga upplevelser.

Bufferna är riktigt bra till lunch, goda pizzor tex. Fräscha sallader, ikväll chillar vi mest på hytten efter en heldag på Jamaica, det blir mycket intryck så det är så skönt att det lugnt. Jag jobbar och Marilyn kollar en film. Vi ska gå upp och äta på buffén snart och efter blir det show!

File mignon igår på steakhouse och hummer till. Jesus vad gott.

Burrata! Kan verkligen tipsa er att äta på steakhouse.

Byxdressen i guld jag tipsade om hade jag igår. Less is NOT more. Så kul att klä upp sig när dresskoden är elegant.

Ska du på bröllop eller bara vill vara riktigt snygg, den HÄR ska du kolla in.

Älsklingen. Så kul och mysigt.

Missa inte showerna. Ska filma på stories ikväll så ser ni.

Ska visa er bilder från Jamaica, kolla instastories så ser ni. Vilken häftig ö!

Vi hörs snart!

2019-04-09 Johanna Toftby, Resor

Kommentarer

Anette 2 år sen

Härligt att få ”åka” med på resan 🛳och härligt med alla bilder , minns vår kryssning med MSC Seaside med glädje 🥰🥰

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Kul, det är en fantastisk kryssning!

Lena j 2 år sen

Vilka härliga bilder! Kram kram 💕 😍🌞🍹

Katja 2 år sen

Ojoj, får ju svindel av vissa foton. Tycks vara härlig semester och fina är ni!

Anna K 2 år sen

Wow så härligt det ser ut! Älskar att läsa om dina resor. Kan man äta frukost på hyttens balkong också? Ingår det i priset? Ha en fortsatt härlig semester och tack för allt du delar med dig utav!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, vad roligt! Det kunde vi på förra båten och satt på balkongen, helt underbart! Vi tänkte beställa frukost till rummet i veckan när vi är ute till havs så då ser vi om det ingår ;) Ska berätta!

Tack, läggdags här nu, klockan är snart midnatt.

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…