• 2019-04-10, 08:44
  • 40

Knappt hann jag känna mig lättad över kontaktförbudet mot en person som ofredat och stalkat mig i åratal förrän det dök upp nya namn i kommentarsfältet. I samma artikel, till och med. Det är något särskilt med nättroll, de förökar sig genom delning eftersom de aldrig bara använder ett namn utan kör flera olika samtidigt så de kan prata med sig själva.

Det är åtminstone lite kreativt att hitta på flera olika efternamn också, de flesta troll brukar nöja sig med förnamn. Annars är allt som vanligt, två eller flera namn börjar prata med varandra, stötta varandra och hålla med varandra om hur sjuk i huvudet jag är. Det står säkert i instruktionsboken om hur man är ett nättroll att man ska låtsas vara flera olika personer så att alla får se hur många det är som hatar personen som ska hatas för tillfället.

Synd bara att mitt troll inte kommit långt nog att byta IP-nummer i stället för att ha samma nummer till alla sina nya namn. Tycker dessutom jag känner igen både sättet att skriva och ämnena som trollet vill prata om. 

 

Alla fina läsare, tipsa mig gärna om något dyker upp. Och alla ni andra som drabbas av näthat: anmäl! Alltid anmäla! Det kanske inte hjälper på en gång, men förr eller senare finns det tillräckligt mycket material för att agera. Näthatet får aldrig vinna!

Dessa kommentarer finns i inlägget om kontaktförbudet.

 

 

 

2019-04-10 Johanna Toftby

Kommentarer

anonym 1 vecka sen

Men kan du för vår skull blocka henne. Är ju inte kul att läsa det hon upprepar. Det förstör ju glädjen att gå Inn här. Tack.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Blockat henne många gånger.
Även stackars Annica som inte finns längre fick blocka henne.

Räcker att gå utanför dörren så kan du få nytt IP.
Men dags att börja blocka henne igen.

Som du säger. INGEN vill läsa skiten.
Bara hon själv.

Så hej så med Anya.

Malin 2 veckor sen

Så jäkla sjuk människa. Anya är ju samma person som Carin och Petronella, helt säker. Tråkigt att du får så många nättroll Johanna, men det är väl avundsjukan. Det är en farlig sjukdom det. Ta hand om dig och njut av din semester ❣️☀️🌸

Tiina 2 veckor sen

Nå visst finns det människor som inte kan/ ens vill göra samma saker som ni men grundar sej på avundsjuka😊 du ska ju inspirera och det gör du👍

Anya T. Velickovic 2 veckor sen

Det du tar upp här är inte väsentliga ämnen. Sorg och panikångest? Livet går vidare. Det gör det för alla. De flesta råkar ut för något jobbigt någon gång.
Det är egocentrerat att grotta ned sig i det. Bara fokus på det egna livet?
Vi lever i en värld där det finns djupa orättvisor, klasskillnader, konflikter, mord, våldsbrott, fattigdom, korrumperade regimer och mycket annat. Det är väldigt mycket, ja i princip allt, som är mer väsentligt att fokusera på än det som avhandlas på denna blogg. Var inte så självupptagen!

Svar på kommentaren:
Mona 2 veckor sen

Johanna Den här Anya är scary.

Vad har du för problem Anya? Varför klaga och tjata så mycket på Johanna att hon gör fel när du inte gillar bloggen.

Fattar inte hur du kan lägga så många hemska kommentarer.

Vad tror du, att Johanna ska göra som du säger 😂

Anette 2 veckor sen

Varför bemödar du dig ens med att gå in på Johannas blogg? Det är dig fritt att skippa det. Konstigare eller svårare än så är det inte.
Jag uppskattar bloggen med allt vad den innehåller. En spännande mix av det mesta.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Ja det kan man undra Anette :)

Kul att du läser bloggen!

Anya T. Velickovic 2 veckor sen

Nej, jag tror inte Johanna ändrar på
”Klubben för inbördes beundran”. Bryr mig inte heller. Johanna skriver ju så
Gärna om sina självcentrerade problem. Och jag förstår att du/hon känner er skärrade . . .

Maria 2 veckor sen

Var hittar jag din blogg “Anya'” så vi kan läsa en intressant blogg som berör?
Länka gärna!
Spännande :) Ser fram emot att få ta del av DITT liv och bli riktigt så där härligt berörd, som man önskar när man ger sig ut på nätet för en stunds förströelse.

En annan aspekt. En del är nöjda med att vara missnöjda. Ja inte du då Anya, inte du :) Du verkar va en härlig och energigivande krabat! Tjohej!

Anki Aronsson 2 veckor sen

Usch så tråkigt och energikrävande.. 😯 Hoppas du ändå kan ha en underbar semester! ☀️☀️☀️Jag vill också vara där ju!! 😉☀️☀️☀️

Sussi 2 veckor sen

Ja dessa människor förtjänar inte att bli omnämnda ens. Bara bittra,patetiska kvinnor som måste klanka ned på någon annan i ren avundssjuka. Blocka bara och tysta ned dem, att få ut sin skrift är ju vad de är ute efter.

Marita 2 veckor sen

Men herregud vad är det för folk man blir ju helt mörkrädd , Janne hotat någon 😂😂😂 skulle inte tro det , försök nu strunta i detta och njut allt vad du kan med din dotter ❤️

Anya T. Velickovic 2 veckor sen

Kan förstå om du tycker det är patetiskt att hon replikerar till sig själv under två olika namn.
Men jag tycker att det är ännu mer patetiskt att du inte tar kritiken som framförs på allvar.
Du skriver inte om något väsentligt, Bara glam och mode och skönhet och inredning, och ofta dyrt som många inte har råd med.
Det kanske ger guldkant åt vissa men det blir ett ihåligt liv.

Svar på kommentaren:
Annika 2 veckor sen

Men vad gör du på Johannas blogg? Sluta läs!

Sussi 2 veckor sen

Anya… Det är precis det vi, och vi är många, vill läsa om här inne

Anya T. Velickovic 2 veckor sen

Visst Sandra – jag skrev ju att det ger guldkant åt vissa. Men inte alla. Oavsett vem ”Carin” är så har hon helt rätt i att det inte är märkligt att Johanna blir stalkad.
Min kritik av Johanna handlar inte om glammet. Jag kritiserar henne för att inte kunna ta kritik. Inte kunna eller vilja förstå vad Carin menar, och varför hon får sådana reaktioner.

Karin 2 veckor sen

Ja det är det som de flesta av oss , som läser Johannas blogg vill läsa om ! Anya har du inte fattat det ? Finns säkert andra bloggar du skull kunna läsa istället !

Anya T. Velickovic 2 veckor sen

Kära Karin. Jag läser inte Johanna’s blogg, jag scrollar förbi hennes tips för de ger ingenting.
Johanna’s blogg är som en dålig såpopera, man vill kolla vad som ”hänt”. Oavsett vad ni övriga vill läsa om så kvarstår det faktum att Johanna inte kan vare sig ta eller förstå kritik. Hade hon kunnat det så hade hon kunnat blanda mer verklighetsnära inlägg med glammet eller hur?
Jag vet redan vart jag kan läsa om väsentliga saker, tack.

Anya T. Velickovic 2 veckor sen

Kära Karin. Jag läser inte Johanna’s blogg, jag scrollar förbi hennes tips för de ger ingenting.
Johanna’s blogg är som en dålig såpopera, man vill kolla vad som hänt. Johanna kan varken ta eller förstå kritik. Hade hon kunnat det så hade hon kunnat blanda mer verklighetsnära inlägg med glammet eller hur?

Lena 2 veckor sen

Men för helvete rent utsagt Anya!
Johanna skriver ju om djupa ämnen mer än någon annan blogg.
Är du helt väck?
sorg, panikångest, träning, viktiga och tunga ämnen och det enda du tjatar om
är att hon inte tar kritik?

Herregud 😵🙈

Johanna, ta en kall öl och njut av semester.

Mia 1 vecka sen

Men A, dra tillbaka till skvallerbloggen istället!
Där passar du bättre in

Zita 1 vecka sen

Anya nu er det sådan, at Johannas blog er hendes, hun alene bestemmer hvad hun skriver om. Det er hendes “butik” og hvis du som forbruger ikke bryder dig om butikkens udvalg burde du gå videre. Jeg tvivler på, at du står i ICA og fortæller dem hvilke varer der skal være i deres butik.
Prøv at sætte tingene i perspektiv og forhold dig til hvordan man agerer på en respektfuld måde på sociale medier.
Konstruktiv kritik kan man bruge til noget, alt andet bliver bare støj.

Anya T. Velickovic 1 vecka sen

Jodå, Zita, jag kan kritisera bloggen för vad jag vill. Och Johanna gör givetvis som hon vill. Hon försöker vara en ”influencer” och offentlig person, då bör man tåla kritik och avvikande åsikter. Denna blogg är som en dålig såpa.
Och för den som undrar, jag tänker inte skriva någon blogg, vill inte ha det.

Zita 1 vecka sen

Anya jeg er overhovedet ikke i tvivl om at du kritiserer denne blog. Jeg undrer mig over hvad der gør at vi – ja du og jeg fx – skal bestemme over hvilke emner Johanna skal skrive om?
Som utilfreds forbruger forbeholder jeg mig retten til ikke at benytte en given udbyder. Det bliver aldrig min ret eller pligt at bestemme over et andet menneske.
Det kan være jeg fuldstændig har misforstået dine hensigter – og så må du virkelig undskylde – men jeg opfatter dine kommentarer her på bloggen som om du vil bestemme over indholdet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Ja Zita, Anya kan inte låta bli att läsa min blogg och det enda hon tjatar om är hur dålig den är.
Hon får hållas :-)

Kram till dig!

Anya T. Velickovic 1 vecka sen

Ja, Zita, du missförstår. Johanna kan skriva om vad hon vill. Men jag kan läsa vilken blogg eller annan offentlig sida jag vill, och också tycka vad jag vill om innehållet på den. Precis som vi alla kan.
Och jag behöver inte skaffa mig en egen blogg/sida för det!
Annars får det vara en sluten grupp/sida, men det är ju inte det denna blogg är.

Zita 1 vecka sen

Anya nu vil du jo bestemme over bloggen, du skriver den skal være en lukket gruppe :-).
Jeg har forsøgt at få en konstruktiv og saglig debat med dig, men dine svar er det jeg betegner som larm.
Og selvfølgelig kan du læse hvilken blog du vil, det kan vi alle. Vi skal blot huske, at vi som læsere har pligt til at opføre os ordentligt og respektere dem der lukker os indenfor i deres private univers, som i dette tilfælde denne blog. Ellers har vi intet at lave her.

Anya Velickovic 1 vecka sen

Är du på dåligt humör Zita? Jag skiter i om Johanna har sin blogg öppen eller sluten, givetvis är det hon som bestämmer det – och allt annat om hur hon vill ha sin blogg – jag bara konstaterar att just nu är den offentlig och öppen. Vilket innebär att jag kan kommentera som jag vill, om jag vill. Liksom du!

Zita 1 vecka sen

Nej Anya dårligt humør er absolut ikke en betegnelse der bliver brugt om mig. Derimod velformuleret, respektfuld og empatisk er ord andre ofte bruger om mig. Nu handler det ikke om mig, men det har været interessant at forsøge at finde ud af hvad grunden til din modstand mod Johanna bunder i.
Jeg har indtryk af at vi kunne fortsætte dette i lang tid, men jeg vælger at slutte nu. Dette af respekt for Johanna. Jeg er klar over, at der kommer endnu en kommentar fra dig, men dette bliver min sidste i denne tråd.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Tack Zita, vi ska inte bry oss om Anya. Hon ger sig aldrig.
Hon skriver sin skit hela tiden, bryr mig inte om vad hon tycker eller skriver.
Hon får fortsätta skriva här inne om att hon inte gillar mig eller min blogg, eller att hon tycker min blogg är så usel och dålig.

Ganska skrattretande ändå hur man vill lägga så mycket negativ energi på någon.

Ha en bra dag Zita! Nu är vi i Fort Lauderdale!

Kram!

Annie 1 vecka sen

Men nog är det väl ändå lite “kul” att en person som ALDRIG läser denna blogg, ändå lyckas kommentera MER än de flesta o ha åsikt om innehållet trots att hon ALDRIG läser bloggen? Dricker du kaffe, men ändå inte? Äter korv, men ändå inte? Man blir ju lite nyfiken på dig “Anya”, när du “vet” så mycket trots att du alltså inget läst? Bra på att gissa? Synsk? Och en liten undran: varför idas slösa såå mkt energi o tid på en blogg du ALDRIG vill läsa? Är väl bättre du hittar en blogg som gör dig glad ist för irriterad o som du dessutom inte ens behöver läsa, för du vet ju redan vad som står här o det verkar ju mest göra dig sur? Nä, ta nu o lämna Johanna ifred o gå ut i solen en stund, då ska du se du blir glad igen o mindre “trollig” :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Ja Annie.
Så sjukt 😂🙈

Sandra 2 veckor sen

Men alltså hur är människor funtade?! Jag bli så arg och ledsen att du inte få vara i fred från nättrollen 😡
Lovar att säga till om jag se eller märker nåt.

Stor varm kram Sandra 💕

Maria Olsson 2 veckor sen

Men alltså vilka ÄR dessa människor??? Jag fattar inte! Såå sjukt! Vad är det man drivs av??
Heja dig i alla fall för att du orkar med detta!! Dom är bara avundsjuka! Kan inte tro att dessa människor har ett särskilt bra liv själva. Ha en fortsatt underbar semester med din fina tjej!! Kram!!

Svar på kommentaren:
Marie 2 veckor sen

Inte vilka… utan VEM!! Det är 1 och samma! Mycket tragiskt 😣

Marie 2 veckor sen

Så patetisk kärring. Känner igen språket, sett flera sånna här kommentarer här hos dig Johanna.
Så skriver hon alltså med sig själv.
Fy fan vilken idiot.

Ha en fortsatt härlig resa! Älskar din blogg.

Jenny 2 veckor sen

Brukar kika in nästan varje dag men lämnar sällan kommentarer. Gillar din blogg och har provat flera av dina smarriga recept. Att de ids..undrar jag bara om dessa människor som skriver så som de gör. Heja dig Johanna! Kram Jenny

Annika 2 veckor sen

Upphör aldrig att förvånas. Vilka patetiska människor det är dessa nättroll! De måste leva oerhört fattiga och innehållslösa liv som finner glädje i att klanka ner på andra. Är så glad att du har modet att hänga ut dessa fegisar och ynkryggar. Heja dig Johanna!

Anneli 2 veckor sen

Din blogg är min höjdpunkt 😍❤️Det är så roligt och följa dig. Jag har lagat mat som du har tipsat om 😋Jag har läst om hur du har gjort för att gå ner i vikt och tagit åt mig
av tipsen
❤️Det är kul att du skriver om kroppsvård ❤️Så synd att att de här människorna ska klanka ner på dig. Utan din blogg skulle min grå vardag vara trist. Kram Anneli

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…