• 2019-04-15, 21:14
  • 18

Jag såg en artikel min syster delade på Facebook och blir arg och förtvivlad samtidigt. En tvååring dog nästan av svält för att föräldrarna bara gav vegansk kost och bröstmjölk. Hon fick “solsken och skratt” i stället för vitaminer. Vilka jävla idioter! HÄR Har ni läst? 

Det stackars barnet var timmar från att dö, men kunde räddas till livet av läkarna. Föräldrarna skyllde på magsjuka. My ass! Hur kan ingen ha rapporterat att någonting var fel? Jag får så ont i hjärtat och mår så illa av att tänka på det. 

Föräldrarna mixar med hokus pokus metoder och tror ett så litet barn ska kunna växa och överleva endast på bröstmjölk och solsken. Ett barn behöver mer. När ska alla som inte har denna viktiga kunskap förstå det? 

Jag vet att inte alla veganer är så här fruktansvärt hemska, dessa föräldrar är nu anhållna och misstänkta för grovt vållande till kroppskada. Jag vet också att många veganer är pålästa och mår bra. Jag äter mer än gärna vegetariskt eller till och med vegansk ett par gånger i veckan. Men jag vet också många veganer som ser sjuka ut. Som är bleka, magra och man ser att de inte mår bra, de har ingen energi i ögonen. 

Om barnen vill växa upp med baljväxter och grönsaker som mat måste de ha hjälp att äta rätt. Den som ska köra hundra procent vegansk kost måste se till att få i sig alla livsnödvändiga ämnen ändå. Det kan inget barn avgöra, och alldeles för få vuxna också

Man måste få professionell hjälp om man inte vet själv. Barn kan ju dö! Hur långt ska dessa veganer gå? Jag har läst om flera fall där socialen fått in anmälningar och ännu värre, som här, att akuten får in svårt sjuka barn. 

Våga anmäla om ni misstänker att ett barn far illa och är undernärt, det är det minsta vi kan göra!

2019-04-15 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Läser artikeln där en mamma tar med veganmat till sina barn och vill att skolorna ska servera veganmat till alla barn. Ni kan läsa artikeln HÄR och HÄR.  Vi vill väl alla att…