Hoppas ni har en fin påskhelg, vi njuter av det fina vädret, påpskmiddag med familjen, 80-talsfesten för Annika och igår hockey med Jannes barn Ida, Erik och hans Malin.
Nu börjar jag komma in i svensk tid och jetlag känns som det snart ger med sig. Veckan som kommer är det mycket jobb med boken, ska bli roligt att snart få visa er omslaget!
Laxpajen med spenat som jag gjorde med tjejerna ska ni få recept på här, hade inte min stora kamera i Skövde så håll till godo med mobilbilder, hoppas ni testar pajen ändå. Så gott med lax och spenat, dill och stark ost. Jag gör på mandelbotten, krispigt och inte lika mättande som med vitt mjöl men valfritt.

Gör så här
Fyllning: Skär purjolöken i små skivor, glöm inte skölja noga innan. Lägg i en panna med smör och fräs så det mjuknar. Tillsätt den frusna spenaten och fräs på lägre värme tills den tinat. Skär laxen i mindre bitar och rör ner i spenatblandningen i pannan. ÄGGSTANNING: Vispa ihop äggen med creme fraiche, dill, ost, salt och peppar. Bred ut äggstanningen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter på 200 grader. Skär sedan pajen i bitar, garnera med lax skivor på varje bit och lite färsk dill.
Pajdeg
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, rör ihop resten av ingredienserna. (Funkar utan mixer också) Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns) Ta ut pajdegen, lägg i spenatfyllningen och häll i äggstanningen.
Pajdeg
3 dl
Mandelmjöl
1/2 dl
Sesamfrön
40 gram
Smör
1 st
Ägg
1 msk
Fiberhusk
1 msk
Torkad dill (Kryddan)
Nypa
Salt
Fyllning
200 gram
Kallrökt lax till fyllning
1/2
Purjolök
400 gram
Fryst bladspenat
200 gram
Kallrökt lax till garneringen
Knippe
Färsk dill till garnering
Äggstanning
3 st
Ägg
4 dl
Lätt creme fraiche eller vanlig
0,5 dl
Hackad dill
2 dl
Riven lagrad ost
Nypa
Salt och peppar
Kan inte bli annat än gott med denna paj. Bara massa goda smaker :-)
Tack!!! Denna paj måste testas, låter fantastiskt god 👍
Ja gör det! Väldigt god!
Så gott
Mycket :)