• 2019-04-23, 20:49
  • 30

När vi låg vid poolen i Fort Lauderdale lyssnade Marilyn på Biancas Ingrossos podd och ville jag skulle lyssna också. Bianca pratade om näthat, att det är 40-50 åriga kvinnor som står för det värsta näthatet, att de är fruktansvärda.

Jag kan bara hålla med, det stämmer precis med vad jag själv upplevt.

Det är sällan som jag ser hemska kommentarer från yngre på Instagram eller bloggar, de hyllar i stället och ger sina kompisar beröm. De som är bittra och elaka är i min egen ålder, måste jag skamset erkänna. De klagar, klankar, trycker ned och bara är elaka. Mot vem som helst som vill och vågar synas. 

Varför är det så? Är det någon livskris de hamnat i och som gör att vill klanka ner på andra när de fyllt 40? Har de ouppfyllda drömmarna slutat vara just drömmar och förvandlats till bitterhet? Är det något slags mindervärdeskomplex som gör att vuxna kvinnor sitter och hatar en framgångsrik tjej i 20-årsåldern? 

Jag vet inte och egentligen vill jag inte veta, jag vill inte förstå varför folk beter sig så illa. Det enda jag vet är att om de är missnöjda med sin egen situation så borde de ägna energin åt att göra något åt det.

Inte att försöka få andra att må lika dåligt.

 

2019-04-23 Johanna Toftby

Kommentarer

Eva B 2 år sen

Själv snart 57 år och kan för mitt liv inte förstå varför någon i min ålder ska hacka på yngre tjejer. Både du och Bianca är hårt arbetande kvinnor som förtjänar all support. Vi har alla ett val. Jag älskar att följa er då jag gillar stilen och blir inspirerad av er. Många styrkekramar

Lisa 2 år sen

Löwengrip!!!! Jag är 40 plus o följer även Löwengrip, som är inspirerande, hårt arbetande o hälsosam småbarnsmamma. Kolla 20-30 årstjejernas kommentarer!!! De dör av avundsjuka o missunsamhet och skriver vidriga saker, då Bella lever i överflöd.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja vi följer varandra och vi gillar kommentarer och ser hur folk beter sig.

Tyvärr även äldre där också.
Men lyssna på Biancas pod istället för att inte förstå vad hon och jag menar.

Klart att bella får skit, svenska äckliga avundsjukan. Vidrigt.

Anette 2 år sen

Kan det vara så att många kvinnor i 40-50 års åldern mår så fruktansvärt dåligt i sitt klimakterium så att de blir elaka
p g a det? Är själv mitt uppe i det och har peppar peppar det väldigt lindrigt, men en del mår ju fördjävligt helt enkelt och får ingen hjälp.
Tack för en fin blogg och hoppas att du inte har haft några mer hjärtbesvär 🥰

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack!

Ingen aning, bryr mig faktiskt inte vad det beror på. Jag har hemska hormonbesvär men inte skriver jag sjuka saker i dolda namn ändå, har de så stora besvär måste de ringa psyk och gyn. Varje persons ansvar.

Det finns hjälp att få!

Jo jag har haft mycket extraslag, ska skriva om det…

Kramar

Donna 2 år sen

Hua!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Precis som du Annelie Gunnarsson. Skriver i många olika namn, varit för jävlig. Även på instagram fick jag blocka dig.

Så ta reda på varför du har sån agg emot en bloggare du aldrig träffat, sök hjälp för hormoner eller psykproblem.

Louise 2 år sen

Tack Johanna för bästa bloggen- kikar in varje dag!
Viktigt att du lyfter allt näthat. Jag tror som flera andra att det handlar mycket om att man är missnöjd med sitt eget liv.
En helt annan fråga- jag ska typ sist av alla på jorden börja blogga, vilken portal skulle du välja då? Har kikat lite på WordPress men tycker det verkar krångligt. Blir verkligen glad för tips. Tack på förhand och kram!

Lena M 2 år sen

Hej!
Håller helt med att det är vidrigt att sitta bakom en skärm och hata och klanka, de människorna mår nog inte bra inuti. Jag tycker att vi ska hjälpa varandra, och bejaka snällheten i samhället. Bort med skygglapparna och våga stå upp för någon som behöver hjälp.
Tack till dig Johanna för att du delar med dig av dig och ert liv, och våga gå emot allt hat. Heja dig! Ha en fantastiskt skön vecka, här blir det hundpromenad i vårsolen.
Kram

Svar på kommentaren:
anonym 2 år sen

Jag skrev här att jag blev mobbad ingen förutom en som ifrågasatta det bryr de sig. Men lugn har andra bloggar där dom bryr sig hundra procent. Så finns många fina människor.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Skriv där då.

Ullis 2 år sen

Anonym…vi vill läsa Johanna. Inte vad du har varit med om. Om du läser här för att få sympatier så tycker jah du ska starta en egen blogg där du berättar om att du blivit mobbad. Och sen hoppas nån vill läsa den.

Eva 2 år sen

Jag tror inte att det är så att 40-åringa kvinnor över lag är bittra utan det är så att det finns ett fåtal troll som dessutom låtsas vara flera personer.
Dessutom kan ju unga vara väldigt elaka på nätet har jag läst.
Hänger själv inte på sociala medier överhuvudtaget mer än läser ett fåtal bloggar så kanske inte kan uttala mig men den uppfattningen får jag när man läser i bloggar och tidningar.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tyvärr är det mer äldre….
känner många influencer.
Tragiskt!

anonym 2 år sen

Vet också en person som skriver i massa olika nick. Men så länge bloggaren låter hen hålla på så kan hem härja. Är så fel. Lurar ju andra genom att låtsat vara flera. Hua.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så här funkar det “anonym”. Det är inte bloggarens ansvar att ha koll på era riktiga namn eller inte.
det är ni där bakom skärmen som ska skärpa er som inte sköter sig.

Inte bloggaren som låter hålla på. Blir så jävla förbannad på det tramset.

Du skriver ju i dolt IP också. Bara gå ut på gatan med mobilen så söker det upp en ny ip.

Blockar inga längre, hjälper inte. Här tar var och en sitt ansvar. Men just nu är vi på väg åt rätt håll med lagar och regler på nätet.

Tack och lov tar åklagare och polis saker som händer här på allvar. Sköter man sig inte och gör olagliga saker får polisen lätt fram IP och operatör. Det är mindre kul för den som jävlas.

Anette 2 år sen

Ja det är ofattbart hur vissa människor beter sig. Men det är nog som du skriver. Någons ouppfyllda drömmar vänds till bitterhet mot andra som lyckats.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Visst är det, helt ofattbart.

Marianne 2 år sen

Man är helt enkelt bitter över sitt liv ,,,,,och därav avundsjuka på oss andra som mår bra !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så brukar det vara, ser ibland personer hur de lever och jag ser igenom bitterheten.

Tyvärr är det inga vältränade som klagar, låter helt sjukt.. men så är det.
När jag gick ner massor i vikt fick jag stå emot så fruktansvärt mycket hat.

Men inte från de som tränade, utan de som var kraftigt överviktiga.

Sorgligt.

Katja 2 år sen

Men menar du verkligen det du skriver här?- Att det är tjockisarna som är elaka?- Hur ser man det på ett IP-nummer?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Menar absolut vad jag skriver.

Facebook och instagram.
Inte här.

Visst är det tragiskt…

Ullis 2 år sen

När jag tappade vikt så började plötsligt flera på jobbet prata med mig som annars inte brydde sig. Jag fick jättemycket beröm hur snygg jag var. Tycker det är så jäkla falskt. Jag är samma människa tjock eller smal. Det var som om jag inte dög när jag var tjock för vissa. Och för mina gamla “vänner” blev det liksom som en tagg i ögat att jag numera var smal och inte tillhörde tjockisklubben längre. Helt sjukt egentligen.

Monica 2 år sen

Hörde också på Biancas podd när hon berättade det, helt sjukt är det!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja visst är det!

Lindha 2 år sen

Jag följer din blogg och dig och gillar nästan allt du skriver om. Du är grym på många plan Johanna och jag är glad att du orkar kämpa vidare. Det är så tråkigt att dels se kommentarer från bittra människor, men också att du ens ska behöva skriva om det. Världen behöver mer kärlek, uppmuntran, stöttning och modiga människor som vågar. Heja dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Lindha! Vad glad jag blir.

Men så här är det på nätet men det bästa är att vi går sakta framåt, tack och lov.

Det är på nätet allt händer (mesta) så då kommer polisen behöva synas mer och agera mer där.
Enligt min polis som är helt fantastisk!

Vera 2 år sen

Bra skrivet, därför jag gillar din blogg. Du lyfter viktiga ämnen och säger vad du tycker.
Klarar inte av receptbloggar som super och bara middagar, perfekta familjeidyllen, städade hem och matchande perfekta kläder. En viss Matblogg får väl skrumplever snart.

Svar på kommentaren:
Carina 2 år sen

Fast nu skrev ju du nåt taskigt också. Hade väl räckt att skriva att Johannas blogg är bra utan att skriva negativt om en annan. Bra Johanna att du skriver om sånt här. Förstår inte att någon lägger tid på att läsa bloggar de uppenbarligen inte gillar och sen skriva hatiska kommentarer.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Carina, var tvungen läsa vad som skrivs för jag raderar om det är personliga påhopp men kunde inte hitta några namn?

är det denna kommentaren du menar? Tråkigt med sån kommentar men står ju faktiskt inget namn alls som tur är.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…