ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta med kyckling och blå Castello

/


Pasta äter vi en gång i veckan, krämig pasta kan vara det godaste som finns. Detta är med kyckling och blå Castello, blåmögelost. Osten passar perfekt till pasta, det blev så galet gott.
Gillar ni? Castello är ganska stark i smaken så det blir verkligen bra smak av blåmögelost.





Den är ganska mättande eftersom det är kyckling, paprika och även lite bacon. Ta bort kött om du vill ha vegetarisk, funkar det med. Jag har gjort båda. Bacon lägger man på allra sist för det är knaperstekt så det ska inte vara mjukt.





Snurra pastan och ställ upp på tallriken så får du som på restaurang.


Pasta med blå Castello 4 portioner 

500 gram tagliatelle eller spagetti
2 st kycklingfiléer
1 st röd paprika
125 gram blå Castello (blå mögelost)
1 st vitlöksklyfta
140 gramBacon
3 dl grädde valfri %
1 dl creme fraiche
2 msk ketchup
1 msk kycklingfond
1 msk olivolja
knippe färsk basilika till dekoration
nypa peppar och salt

Gör så här:
Skär bacon i små bitar och stek. Lägg åt sidan. Strimla kycklingfilen i mindre bitar. Skär vitlöken. Stek kycklingen i olja tills den fått färg, salta och peppra. Lägg i den hackade vitlöken.
Häll sedan på vätskan och resten av ingredienserna utan blåmögelosten och färska basilikan och bacon, koka ihop allt.

Smula ner osten, smaka av och blanda i den färdigkokade pastan!

Strö sedan knaprig bacon över och njut!

16

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00