• 2019-04-24, 19:12
  • 16

Pasta äter vi en gång i veckan, krämig pasta kan vara det godaste som finns. Detta är med kyckling och blå Castello, blåmögelost. Osten passar perfekt till pasta, det blev så galet gott.

Gillar ni? Castello är ganska stark i smaken så det blir verkligen bra smak av blåmögelost. Har en rolig pärm med mängder av recept som jag tagit fram, ni ska få paradrätter här på bloggen så vi får in lite nya recept. Hittade massor med kul, mina anteckningar när jag lagat mat i alla år.

Bordet är dukat så ikväll ska vi äta onsdagsmiddag, jag har dock redan tjuvsmakat på pastan så jag vet hur den smakar när jag ska tipsa er. Helt underbart gott.

Den är ganska mättande eftersom det är kyckling, paprika och även lite bacon. Ta bort kött om du vill ha vegetarisk, funkar det med. Jag har gjort båda. Bacon lägger man på allra sist för det är knaperstekt så det ska inte vara mjukt.

Snurra pastan och ställ upp på tallriken så får du som på restaurang.

Smaklig spis! Har varit ute på en runda, sedan mer jobb till boken, om två veckor ska vi fota! Då blir det full fart i köket. Kan ni gissa vad det blir för bok? :)

Pasta med kyckling och blå Castello

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på vattnet till pastan och koka pastan. Strimla kycklingen i fina bitar, fräs i olivolja i en panna på högre värme så de får färg. Ta upp ur pannan. Skär paprika i bitar och fräs snabbt med hackad vitlök i pannan. Häll i grädde och smula ner osten, häll i fonden, ketchup och creme fraiche. Rör om, låt puttra ihop, späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar, tänk på att osten har mycket sälta och även bacon. Klipp bacon i små bitar och fräs på hög värme. Vänd ner pastan i såsen och rör runt allt, det ska vara riktigt krämigt. Strö sist över de små baconbitarna.

Pasta med blå Castello

400 gram

Tagliatelle eller spagetti

2 st

Kycklingfiléer

1 st

Gul paprika

1 st

Röd paprika

125 gram

Blå Castello blå mögelost

1 st

Vitlöksklyfta

140 gram

Bacon

2 dl

Grädde valfri %

2 dl

Creme fraiche

2 msk

Ketchup

1 msk

Kycklingfond

1 msk

Olivolja

Knippe

Färsk basilika till dekoration

Nypa

Peppar och salt

2019-04-24 Recept ,

Kommentarer

Anna 3 månader sen

Fin blogg du har, man blir så inspirerad av dina bilder och tips! 💕 Mycket proffsigt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack Anna, vad glad jag blir! Kramar

Johanna Mikaelsson 3 månader sen

Åh håller verkligen tummarna för en kokbok. Tycker om att ha en bok att bläddra i så man slipper fippla med mobilen hela tiden 😊

Anna 3 månader sen

Hoppas på en kokbok, du ger oss så galet goda mattips!! jag har provat flera recept och inte blivit besviken, vår favoritsås är nu mera din pepparsås. ÄLSKAR den

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Ja men vad kul! Visst är den god, vi tröttnar aldrig, haha!

Marita 3 månader sen

Äntligen en kokbok hoppas jag!
Tack för alla goda recept!

Lajnda 3 månader sen

Himmel så gott det ser ut!! 😀
Gillar dock inte mögelostar, finns det någon annan sorts ost som skulle kunna passa något sånär lika bra?
Jamen tänk, en kokbok med allt sånt här mums samlat… Ja tack!! ☀️

Anonym 3 månader sen

Tack för mat tipset ska testas i morgon 😋

Malin 3 månader sen

Mums, detta måste testas. Vår favoritpasta här hemma är din med pesto och bacon. Så otroligt god. Hoppas att det blir en kokbok!
Kram

Ewa 3 månader sen

Låter riktigt gott detta. Krämig pasta är bland det godaste som finns. Jag gissar på att din nästa bok är en kokbok. Toppen i så fall!

Linda 3 månader sen

Mumms ser super gott ut. På tal om mat …har du nåt bra tips på matställen i Skövde, vi ska dit på fotbollscup i slutet på Juni och har ingen aning om var man kan äta ..vi gillar all typ av mat 😋antar att vi kommer äta både lunch och middag så alla tips är välkomna . Mvh Linda

Anna 3 månader sen

Hoppas på att det är en kokbok! Älskar dina recept😊 och den här rätten måste testas.

Mia 3 månader sen

När ska du skriva om dina extraslag mm😃. Vill gärna veta hur det gått för dig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Skriver inte under tiden jag har dem för det blir för jobbigt men nu är de borta för den här vändan så det kommer! :)

Ulrika Hultberg 3 månader sen

Det ser så gott ut . Jag tycker också om mögel ost . Tack för tipset.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Det blev så otroligt gott, jösses!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Alla pastalovers, har ni gjort den här enkla men goda pastan med västerbottenost och kantareller? Nytt recept. En magisk kombo. Pastan går supersnabbt att laga så det här är inga krångliga saker…