• 2019-04-25, 11:14
  • 14

Innehåller annonslänkar 

Nu är det en vecka sedan vi kom hem och vilka paradis vi fick se under resan. När vi kryssade i karibien med MSC cruises gjorde vi fyra stopp och har tidigare skrivit om första stoppet Jamaica HÄR.

Andra stoppet på kryssningen var Cayman Island som är en ögrupp i karibiska havet i Västindien och består av tre öar. Den största heter Gran Caymen och huvudstaden George town som vi har varit i.

Herregud vilket paradis. Jag vill tillbaka! Har aldrig badat så mycket som på den stranden, vilket vatten.

Seven miles är utsett till en av världens vackraste strand och den har vi varit på.

Vi tog en taxi när vi kom till hamnen, jag föredrar ofta utflykt på egen hand för att komma bort från allt folk men jag vet många som är nöjda med utflykterna också.

Stranden var helt fantastisk på all sätt. Kritvit strand och turkost vatten, vart du än gick på stranden var det lika vackert, rent och sanden var helt underbar. Vi trodde knappt våra ögon. Inget hemskt gatlopp med försäljare, tomt på folk, stranden är så lång så det är verkligen som på bilderna. Lugnt och skönt.

Ta en taxi och hoppa av på beach cluben Royal palm! Kostar två dollar att gå in, där finns trevlig bar och restaurang, duschar, värdeskåp, pool och musik. Supermysigt. Stranden har du alltså där. Stranden är public men om du vill ha duschar och restaurang ska du gå in på Royal Palm.

Ön är säker, modern, bra ekonomi, paradisstränder och god mat. Vi var där en heldag och jag vill åka tillbaka till den här ön. Karibien är verkligen magiskt och på en kryssning får du se så mycket!

Vart du än gick på stranden var det lika fint. Inte bara en kort bit med kritvit sand och noll turister som man kan se på vissa ställen, en bit bort kan det vara kaos men det är det ingen som fotar…

Kolla sanden, älskar älskar den här stranden! Man kunde knappt titta på stranden för den bländade dig, så vit var den.

Jag är helt ärligt när jag gör mina resor, jag vet hur jobbigt besviken man kan bli så därför vill jag tipsa er precis hur det både ser ut och vad vi upplever.

På seven miles stranden finns det inga stopp, du kan gå hur långt du vill. Älskar att se stranden utan stopp, inga hotell får lov att stänga av. Så var det på Jamaica, många hotell sätter gränser så du inte får gå på stranden utanför deras hotell. När jag och Janne reser går vi i timmar på stranden ibland.

Min blommiga volangbikini finns HÄR!

Efter några timmar på stranden åt vi lunch på Royal palm, precis nedanför är det en del folk men gå en bit bort på stranden så är du helt ensam.
Vet inte hur många schrimp tacos jag ätit på resan, älskar det! Helt andra smaker än hemma. Starkt och gott. Äter inte allt bröd, man får enorma portioner i USA, även karibien.

Rosa klänning HÄR. Så söt på.

Efter en heldag på stranden tog vi taxi till hamnen, Seven miles ligger bara runt 15 minuter bort. Vid hamnen ställer man sig i en kö dit just ditt fartyg är. Ställ er inte i fel kö och missa INTE fartyget.

Här i George Town fick vi ta båtar ut till vårt MSC skepp, gick hur smidigt som helst och häftigt att se det mäktiga fartyget från vattnet.

Min magväska alltså, som jag sätter över axeln som är inne just nu, men det var det bästa på hela resan. Där hade jag alla viktiga saker som inte inte får komma bort. Du får ett slags ID kort på kryssningen som är som ditt pass.

Väskan är grym, både Janne och Marilyn ville ha den. Haha. Finns HÄR. Sommarens smartaste och coolaste väska!

MSC fartyget i bakgrunden.

Och här är vi tillbaka ii vår hytt. Havet har du runt omkring dig överallt, helt underbart.

 

 

Kommentarer

AnnaE 2 år sen

Tack för tips om magväskan. Vi ska till Berlin i Maj och vi kommer gå en hel del, Både guidadtur och shopping. Perfekt med en sån väska då 👍

Helene 2 år sen

Åh vad härligt det ser ut.
Kram

Eva 2 år sen

Vi åker till karibien nästa år i januari punta cana Dominikanska skall bli spännande när man ser dina bilder wow nice :) kul med en lyckad semester Johanna …får jag bara fråga har du nyss gjort läpparna? snyggt kram på dig <3

Lillyk 2 år sen

Ser helt underbart ut! Älskar dina resetips:) Tack för allt du delar med dig utav!

anonymos 2 år sen

Min kommentar kom inte med. Konstigt. 😕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Om du skriver från ett IP som är nytt på bloggen är det en granskning innan, har du en godkänt kommentar kommer den med nästa gång.
Varit för mycket skit från en person…

Tyra 2 år sen

Får du lagra IP Johanna? Du kopplar ju dom dessutom öppet till enskilda personer. Slå mig inte nu. Jag undrar bara.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Lagra? Allt syns i admin, hos alla bloggar. Skriver du från ditt IP syns det.
Och polisen får ut vart IP går till och vem det tillhör om det behövs.

Man kan inte kommentera utan ett IP….

anonymus 2 år sen

Jag älskar stränder så denna måste jag och älsklingen åka till. Och vara där länge. Så fint.

Anonym 2 år sen

Har nog aldrig kommenterat, men måste säga att du har en av Sveriges bästa bloggar👍 Där du skriver o visar underbara bilder. Du berättar om det mesta o Johanna, visst e stranden som potatismjöl?
Kram o njut av tillvaron❤️

Malin Malmberg 2 år sen

Ser underbart ut! Så kul att följa er resa!
Vi ska boka en kryssning med RC i januari. Vi ska boka en balkonghytt mot havet. Verkar så mysigt. Men vilket däck är trevligast att bo på? Ju högre upp desto bättre, eller? Tror det finns 14 däck att bo på på Symphony of the seas, som vi ska boka.
Kram Malin

Svar på kommentaren:
Marie 2 år sen

Hej du ska helst bo i mitten av skeppet, ju högre upp desto lättare att bli sjösjuk.

Catharina 2 år sen

Såå fint, vilket grymt ställe – vill dit NU!! Varit i Florida två gånger och bott på Lagomar. Längtade verkligen dit när jag såg dina bilder 🏝. Planerar Florida nästa vår måste få till en kryssning! Tack för alla fina tips. Den blommiga bikinin har jag fixat den åker med till solen 😍 kramar!

Ulrika Hultberg 2 år sen

Det så riktigt mysigt och trevligt du och din dotter har haft på kryssningen. Tack för du visa bilder och tipsa. Detta tycker jag om , jag tycker också om allt du skriver på din blogg .Fortsätt med detta. Du gör mig så glad.😊. Ha en fortsatt bra och trevlig dag .
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…