• 2019-05-04, 10:15
  • 2

God morgon lördag! Vilken segeryra vi har i Göteborg efter Frölunda tog hem guldet i hockeyn i torsdags, vi var på Götaplatsen och hyllade våra hjältar igår,  vilken stämning, hela Götaplatsen kokade!

Vi ska snart ut och gå, men blev sugen på pasta med lax idag som är ett recept som toppar pastalistan här inne på bloggen. Och jag håller med, det är verkligen så gott. Välj bönpasta eller fullkornspasta, eller vanlig spagetti.

Smaken av sambal oelek, tomat och lite syra, krämigt och himmelskt gott.

 

 

 

 

Pasta med lax och sparris

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar. Stek laxen så det blir en fin yta, lägg åt sidan eller i ugn på svag värme. Stek den färska sparrisen i olivolja, salt och peppar. Lägg med laxen i ugnen medan du gör pastasåsen. Hacka lök och vitlök fint, fräs i olja i en stekpanna, häll i creme fraiche, tillsätt 1 dl vatten och vinet och låt puttra ihop på svag värme. Dela tomaterna och lägg ner i såsen, krydda med salt, peppar och sambal oelek. Häll av vattnet till pastan och lägg ner pastan i såsen, rör ihop och lägg upp på stort fat eller tallrik. Lägg på laxen och sparrisen över pastan med några citroner. Riv en lagrad och god parmesan över.

Pasta med lax och sparris

4 bitar

Laxfiléer, gärna färsk

1

Schalottenlök

12

Röda babytomater

I knippe

Färsk sparris

2

Vitlöksklyftor

1 tsk

Sambal Oelek

1 dl

Creme fraiche

1/2 dl

Vitt vin

1 dl

Vatten

2

Citroner

Nypa

Salt och peppar

Riven

Parmesan

2019-05-04 Recept ,

Relaterade inlägg

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…