• 2019-05-04, 10:15
  • 2

God morgon lördag! Vilken segeryra vi har i Göteborg efter Frölunda tog hem guldet i hockeyn i torsdags, vi var på Götaplatsen och hyllade våra hjältar igår,  vilken stämning, hela Götaplatsen kokade!

Vi ska snart ut och gå, men blev sugen på pasta med lax idag som är ett recept som toppar pastalistan här inne på bloggen. Och jag håller med, det är verkligen så gott. Välj bönpasta eller fullkornspasta, eller vanlig spagetti.

Smaken av sambal oelek, tomat och lite syra, krämigt och himmelskt gott.

 

 

 

 

Pasta med lax och sparris

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar. Stek laxen så det blir en fin yta, lägg åt sidan eller i ugn på svag värme. Stek den färska sparrisen i olivolja, salt och peppar. Lägg med laxen i ugnen medan du gör pastasåsen. Hacka lök och vitlök fint, fräs i olja i en stekpanna, häll i creme fraiche, tillsätt 1 dl vatten och vinet och låt puttra ihop på svag värme. Dela tomaterna och lägg ner i såsen, krydda med salt, peppar och sambal oelek. Häll av vattnet till pastan och lägg ner pastan i såsen, rör ihop och lägg upp på stort fat eller tallrik. Lägg på laxen och sparrisen över pastan med några citroner. Riv en lagrad och god parmesan över.

Pasta med lax och sparris

4 bitar

Laxfiléer, gärna färsk

1

Schalottenlök

12

Röda babytomater

I knippe

Färsk sparris

2

Vitlöksklyftor

1 tsk

Sambal Oelek

1 dl

Creme fraiche

1/2 dl

Vitt vin

1 dl

Vatten

2

Citroner

Nypa

Salt och peppar

Riven

Parmesan

2019-05-04 Recept ,

Kommentarer

Lotta 2 år sen

Gott! Det måste vi laga idag!

Älskar din blogg, får så mycket tips allt mellan himmel och jord.

Eva 2 år sen

Ser gott ut, all mat du visar ser så gott ut! Tack för recept och ha en fin helg!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…