• 2019-05-06, 21:01
  • 10

Ett av våra fyra stopp på kryssningen med MSC Seaside i karibien var Mexico och staden Cozumel. Så härliga stopp vi gjorde, Jamaica, Cayman Island, Mexico och Bahamas. Jag var riktigt sugen på att få se Mexico då vi aldrig varit där, även om man bara är över dagen så får man ändå en känsla och ser hur det ser ut.

Tipset är att läsa på lite på stoppen ni ska göra så ni är lite förbereda. Vi valde att göra egna utflykter på alla stopp och det blev riktigt bra. Jag vill inte åka till en strand där det är packat med solsängar, gatlopp med försäljare och för mycket folk.

Samtidigt är det svårt när man bara stannar en dag att veta var man ska åka. Jag fick tips av en kompis att vi skulle ta en egen taxi till Playa Palancar så det gjorde vi. Det tog cirka 30 minuter att köra dit och vi hade en helt fantastisk dag! För är vi i karibiska havet då vill vi till en mysig strand, mexikansk mat, Corona och allt som hör Mexico till.

Otroligt mysigt, lugnt och inte mycket folk alls. Precis som vi önskade och vi hade en underbar dag. Mysiga restauranger, turkost vatten och sköna solsängar som inte står för nära. Stranden är inte lång eller som på Cayman Island på Seven miles stranden, men här var en helt annan grej. Helt annan känsla. Alla färger, mexikanska musiken, maten..

Därför är det så kul att komma till fler ställen. Man får se så mycket fint. Vilket litet mysigt paradis det var här.

Vi vill tillbaka till Mexico!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Lis Kosterbärg 1 år sen

Hej! Vi är ett gäng som oxå ska på kryssning i Jan. Ett av stoppen är just Cozumel. Blev så sugen på ty åka till denna strand. Hur mycket kostar en taxi ca???

Carina H 1 år sen

Vilka härliga bilder. sen vill jag ge Dig en eloge. alla kläder Du tipsar om passar dom flesta plånböcker, tyvärr finns det andra som bloggar om klädtips,som tyvärr är så svindyra för en del av oss. det ska Du ha en stort TACK för.så fortsätt i samma takt. och alla dessa härliga recept är så goda, har faktiskt gjort några rätter efter Dina recept. Super !!

U2 1 år sen

För att inte tala om Holbox, sååå mysigt. En ö med bara sand och palmer. Man tar sig fram med golfbilar el moppe. T om lilla “staden” har sandgator. Levde där barfota och i flipflop en hel vecka…längtar tillbaka :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Härligt! Aldrig hört talas om men Mexico har många pärlor, vill gärna till Playa del Carmen, men oj så många vackra platser det fanns.

Anna 1 år sen

Tack för alla grymma tips! Sparar dom i minnesbanken :) En fråga, avtalar ni med taxichauffören om hämtning också eller hur funkar det? Man vill ju inte missa båten….Ha en fin dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack!
Oftast är det mycket taxibilar så man inte behöver beställa men om man skulle vara någonstans där det inte är det så bestämmer man bara en tid, tar telefonnumret osv.

Nilam 1 år sen

Jag vill tipsa om Isla mujeres, en helt underbar liten ö tjugo minuter båtresa ifrån Cancun.
Lugnt o skönt..fantastiska människor o stämning🌴🐠☀️
Vill man ha bra shopping o mer puls så är det bara att ta båten till Cancun.
Vi tycker att det var trevligast att bo vid stranden i byn annars kan det nog bli väl lugnt 😉
Underbara stränder 🌴❤️☀️
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack för tips, har också hört om detta ställe! Härligt!

Ha en fin tisdag, kramar

Carolin 1 år sen

Vi var i Mexico 2015 i november…fantastiskt ställe! Vi har varit runt i Karibien och Mexico är absolut bäst, även om de andra ställena inte är dåliga :-) Vi var på fastlandet mittemot Cozumel, i Playa del Carmen. Vi var även i Tulum och simmade med sköldpaddorna i korallreven…. Åk dit om du får chansen – du kommer inte ångra dig. Sååå god mat, härlig stämning överallt och underbara stränder och väder och natur. Värt varenda krona!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Så härligt! Vi tänkte faktiskt åka till fastlandet Playa del Carmen men valde den här mysiga stranden på Cozumel istället, måste tillbaka.

Så härligt med maten, musiken, vattnet…

Älskar karibien!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Jag hoppas ni har en riktigt skön helg och har njutit av det vackra vädret! Jag och Marilyn körde ett skönt benpass på gymet i förmiddags, jag…