• 2019-05-08, 10:01
  • 4

Har ni sett Malou efter tio i veckan? Deras tema för hela veckan är “Det syns inte utanpå”. Vilket bra tema där de bjuder in gäster som får berätta om sina diagnoser och funktionsnedsättningar, hur det har varit för dem under uppväxten och hur de mår idag. Så sorgligt när så många unga mår dåligt, men jag hoppas sånna här viktiga inslag kan hjälpa dem, men även anhöriga och alla som är runt omkring.

Titta på play om ni missat detta!

Såg ni hockeyproffset Linus Söderström som varit förstemålvakt för HV71 men nu spelar han i NHL. Han berättade om sin tuffa uppväxt, om ensamheten, att han ofta missförstod som är väldigt vanligt med diagnoser, man missuppfattar, känner sig utanför, känner sig misslyckad.

Man blir en hemmasittare, hoppar av skolan och jag fattar att det lätt bli ett utanförskap om man tror alla andra har fel och man känner sig ensam. Precis detta berättade Linus om. Så mycket bra saker han berättade hur man kan vända och försöka se allt positivt istället för bara tycka alla andra gör fel.

Jag tror det är superviktigt att personer som mår psykiskt dåligt eller har diagnoser går och pratar med en psykolog och att de får stöd från skolan och alla runt omkring, men som Linus berättade sa han att man måste ta sitt ansvar.
Man ska istället förvalta sin kraft. Han hade inte kommit så långt i hockeyn annars.

Vilka superhjältar som är gäster hos Malou i veckan och pratar, som kan peppa andra som har det jobbigt. Som kan hjälpa andra stärka sitt självförtroende.

Den här grymma tjejen har fått en assistans hund som hjälper henne med hennes ångest och ger trygghet, vilken fin tjej som var så modig och satt och berättade om hur hon mår.

 

2019-05-08 Johanna Toftby

Kommentarer

Sussi 3 månader sen

Viktigt ämne!! Ja kan verkligen skriva under på hur mobbad min son var genom hela mellan, och högstadiet. fick sin diagnos första året på gymnasiet. Pedagoger i skolan är inte utbildade på att upptäcka detta utan eleven ses enbart som jobbig..
Tack för att du tar upp detta Johanna, många ungdomar som är missförstådda även idag 2019

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

ÅH så hemskt :-( Så jobbigt för er.

Hoppas han mår ok nu och ni fått hjälp.
Kramar

Mia 3 månader sen

Bra tips Johanna, ska titta. Har en vän som har en dotter med diagnos, så jobbigt för hela familjen.

Ulrika Hultberg 3 månader sen

Det är fint att malou ta upp såna problem som barn . Min syster dotter har ahhd och autism. Och det är lite jobbigt för min syster. Men de får hjälp .
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg