• 2019-05-09, 22:21
  • 86

Idag kom mailet! Hurra! Nu är det äntligen dags att få ordning på mina hemska extraslag på hjärtat som skrämt livet ur mig så många gånger det senaste året. Det är exakt två månader sedan jag jublade över att ha fått bort eländet, men det varade inte så länge som jag hoppats. Läs vad som hände förut HÄR.

Glädjen och lyckan över att extraslagen var borta varade bara en månad, tills vi landade i USA den 24 mars. Extraslagen struntade i att vi var i Florida och hade det underbart. De körde igång som alla gånger de bara dykt upp förut och hängde med oss i två veckor. Vissa stunder var jag helt uppgiven och ville bara hem, andra gånger skärpte jag mig och lyckades tänka på att hjärtläkaren sagt att det inte är farligt.

Så jag gick på betablockerare mitt i solen och fick försöka strunta i att det hoppade i bröstet på mig hela dagarna. Det blir lättare om jag undviker viss mat, som sånt som det är mycket socker i, och inte dricker någon alkohol alls. Sömnbrist gör det också värre, så förmodligen var det den långa resan och jetlaggen som orsakade anfalla den här gången.

När Marilyn kom ner och vi skulle iväg på kryssning så klingade allt av. Samtidigt kom också mensen. Min mens är som en klocka så det är bara att räkna 28 dagar. Jag märkte att extraslagen kan vara i samband med mens, men också under ägglossning. 

Jag börjar se ett mönster i mina extraslag som har varit fruktansvärt jobbiga. Nu är det en månad sen igen. Jag vågar knappt tänka på det för mycket, då sätter väl allt igång igen. Nu orkar jag inte med fler omgångar, de tar på psyket också. 

Mailet i morse kändes som en räddare. Gynekologen doktor Sokolova ska reda ut mina hormoner och kanske, kanske råder det bot på extraslagen också. I tre månader har jag väntat på att få en tid, nu orkar jag inte med fler hemska perioder med extraslag.
Skräm mig inte nu bara, men dela gärna med er om ni känner igen er. 

Kommentarer

rosemarie röhs 2 månader sen

Hej sitter hemma i soffan varit på sjukhuset en vecka för utredning konstaterar väldigt många xtra slag det liksom bara dök upp , så svårt å veta vad är normalt att känns , man blir ju rädd för minsta lilla , ofta huvudvärk sen det hände å mår ruttet vill bara sova men drömmer så otäcka drömmar

John 2 månader sen

Hej, jag har haft mångåriga problem med hjärtskuttningar, hormonell obalans gör sitt
Och påverkar en i negativ mening. Har provat allt i medicinsk väg och även homeopatisk
Medicin. Även då olika kroppsliga övningar som sk: specialister lärt ut. Jag kom fram
Att min lösning blev motion i olika former såsom löpning tennis badminton gjorde att
Hormoner i kropp o knopp blev jämnare. Därpå lärda jag mig enkel meditation som
Fungerade för mig och det går bra så länge jag sköter dom, äntligen lugn, Kram John

Hannah 8 månader sen

Hej! Hittade ditt inlägg när jag sökte på extra slag och kaffe. Har haft mina extra slag sedan jag blev gravid för 8 år sedan, kommer och går. Varit hos läkarna och gjort ekg, 24h ekg, ultraljud och allt möjligt. Inget farligt säger dom, men visst blir man livrädd varje gång det drar igång! Och då blir det bara värre. Hoppas det löser sig för dig!

Yvette 12 månader sen

Mina extraslag började när jag var 14 år!Den goda nyheten är att jag är 57 år nu så dessa är inte farliga:)Jag har dom i perioder ibland försvinner dom helt för att efter några veckor eller månader komma tillbaka:(så har jag levt mitt liv och jag har mått väldigt dåligt pga detta:(Vid varje period som extraslagen kom tillbaka,trodde jag att min tid var kommen och jag ska dö:(Nu på senaste 10 åren har jag lärt mig hantera dom någorlunda bra.Jag märkte att kokosvatten och magnesium hjälper mycket.Det är väldigt jobbigt med extraslag men jag tror jag gjorde fel,jag borde leva istället att vara så rädd för dom i såååå många år:(

angelica vojacek 1 år sen

Vet exakt hur det är och hur det känns. Fick mina extraslag i samband med att jag var gravid för 12 år sedan och hade hoppats på att dom skulle försvinna efter graviditeten men icke sa Nicke. Har försökt bli av med dom otaliga gånger. Kollat upp min sköldkörtel om det kanske kunde vara något i obalans där. Gått till min gyn för att kolla hormonbalansen osv men inget har hjälpt och allt ser bra ut på proverna. Gjort otaliga EKG genom åren, ultraljud av hjärtat, arbetsprov osv. Det enda det har visat är att jag har extraslag som iofs är ofarliga men fruktansvärt obehagliga. Har nu levt med detta i 12 år och blir än idag lika rädd och orolig samt ångestfylld när hjärtat börjar spåra ur. Får alltid mer vid ägglossning eller mens, när jag äter för mkt sötsaker eller dricker alkohol. Men ibland dyker dom bara upp utan något av ovastående. Började med betablockerare för två år sedan och då försvann dom helt i flera månader men sen kom dom tillbaka igen. Höjde då dosen och dom försvann igen ett tag. Men har nu börjat kludda igen. Man vet inte riktigt vad man ska göra åt eländet ❤️Styrkekram

Matilda 1 år sen

Hej! Lider också av extraslag som gör mig galen! Har gjort EKG som inte visade nå konstigheter. Dessa extraslag försvann också en period men är nu tillbaka. Har också hittat ett mönster, får ofta extra slag när jag är trött och slut men oftast inte när jag vilar utan när jag har tagit det lugnt och reser mig för att göra något. Är det något du också upplevt? Tänkte eftersom du skrev att du trodde det berodde på att du var jetlaggad. Hur har det gått för dig? Har du fått hjälp för att bli av med detta?

Anna J 1 år sen

Hur har det gått med utredningen av extraslagen💕Lider själv av det.

Malin 2 år sen

Så glad att du skriver om detta! Har precis samma att de dyker upp i cykler vid mens osv, mer vid förkylning o sömnbrist. Får även mer av min allergimedicin. Har gjort vanligt ekg o ska snart få göra 24h EKG.
Tack för att du delar med dig!

Jeca 2 år sen

Hej du :)
Jag är 32, mina extraslag upptäcktes när jag var 18. Fruktansvärt. Legat inne på Sahlgrenska, gjort en ordentlig utredning. inget fel hittades, sägs vara godartade extraslag. Men det hjälper inte mitt psyke. Är nu gravid i vecka 13 och livrädd att min hjärta inte ska klara av en förlossning. Vissa perioder är tickar det på jätte fint men ofta kommer det in i hemska perioder med många sömnlösa nätter. Sänder styrke kramar

Snubbla in på din sida när jag googla – extraslag + gravid :)

AMANDA 2 år sen

Att ha extraslag är verkligen en förlamande känsla. Jag har haft mina i 12 år, ibland mer, ibland mindre. Nuförtiden kommer de mest när jag är stressad vilket jag tolkar som en signal att ta det lite lugnt. Men ibland kan jag vakna mitt i natten av att det har hoppat till i bröstet, eller att det kommer flera på raken som gör att ångesten kommer som ett brev på posten. Jag har gjort alla möjliga utredningar och alla säger samma sak; inget fel på hjärtat och ofarliga extraslag. Inte så lätt att intala sig det när det slår hej vilt utan någon ordning alls. Tack och lov för betablockerare (Inderal), helt utan biverkningar och lugnar ner hjärtat och kroppen på ett bra vis. Skönt att höra att det är fler som har ont av sina extraslag – det är verkligen helt hopplöst!

Maria 2 år sen

Hej Johanna!

Jag hade för några år sedan problem med hysterisk hjärtklappning som gjorde att jag blev alldeles yr och matt (är nu 54 år). Jag äter blodtrycksmedicin för högt blodtryck och har gjort det sen jag var 25 år och fick mitt andra barn. Jag sprang till läkare efter läkare i över ett år och sökte hjälp och ingen kunde förstå vad som var fel? Värst hade jag på nätterna när jag skulle sova vilket resulterade i hemska mardrömmar! När jag till sist fick komma till överläkaren på medicinavdelningen så misstänkte han att det berodde på att min blodtrycksmedicin tog ned min puls för mycket vilket resulterade i att hjärtat försökte “kompensera” och slog hårdare i stället. Han skrev ut en ny medicin som inte skulle ta ned pulsen och på bara några dagar försvann problemen och sen dess har det varit bra :) Alla andra läkare jag varit till hade också konstaterat att jag hade väldigt låg puls men ingen såg sambandet med det och min hjärtklappning. Hoppas att du snart får rätt hjälp och mår bättre. Kram!

Anette 2 år sen

Hej! Jag har stor erfarenhet av hormonell obalans, har varit ”sjuk” i flera år nu. Jag var på en föreläsning hos en äldre dam som heter Marianne Arnström (vitalyft.se), och hon hade en del tänkvärda åsikter och tankar om detta ofog. Ett tips bara.

Linda Larsdotter 2 år sen

Läskigt med extraslag, hormoner kan verkligen ställa till det… men bör man inte ligga lite lågt med alkoholintaget om man behandlas med betablockerare? Ingen optimal kombo vad jag förstår.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Man ska aldrig dricka alkohol med tabletter.
Jag är livrädd för sånt.

För att förklara för er alla som undrar, en gång för alla:

Jag tar betablockerare väldigt sällan.
Ibland går det ett halvår. Ibland längre.
Och nej. Inga tabletter med alkohol.

MEN. Läkare säger också OM du skulle få tex migränattack och har druckit alkohol kan du ta betalblockerare. Det är nämligen medicin även för migrän.

Så nu vet ni 😃

Johanna 2 år sen

Över en miljon svenskar har Bvitaminbrist utan att veta det. Proven de tar i Sverige är lågt beräknade. Haft som du och undersökt allt. Har mer att berätta men börja med doktor S, han e bra.

Andrea 2 år sen

Själv förväntar jag mig en massa extraslag om några år, när jag kommer in i klimakteriet. Har läst en del i en fb grupp och flera kvinnor där skrev om detta “fenomen” i samband med klimakteriet. Dock hoppas jag ingen bara accepterar det utan söker den hjälp det finns att få.

Anonym 2 år sen

Du är väl i klimakteriet, eller förklimakteriet och hormoner rusar och rasar. Finns det böcker om det du kan rekommendera? Alla ska vi ju den på den vägen vandra så att säga .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Det som är svårt för jag var hoswn gynläkare i mars som sa att jag inte är i närheten.
Mens som en klocka 28 dagar exakt varje månad.
Ultraljud i livmodern och slemhinna inte i närheten.
Så …vi får se vad det är med mina hormoner hos specialisten som är proffs på bioidentiska hormoner.

M. 2 år sen

Alkohol ger extraslag Det är snarare så att det ska va bra att äta betablockerare om man tänker dricka alkohol.. En läkare sa detta..Det var inte samma sort som J äter Fråga läkaren .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Alkohol utlöser inga extraslag hos mig, men finns säkert olika.

Jag tycker vi stoppar alla rekomendatationer här vad det gäller medicineringar. Var och en tar sitt ansvar och pratar med sin läkare. Kan vara farligt att lyssna på andra som tror något om en medicin, det skulle inte jag göra.
Jag har druckit alkohol både med inderal utan känt av ett dugg, läkaren sa det är absolut ingen fara.

Jag har även aldrig haft extraslag som kommer EFTER jag druckit alkohol.

Mia 2 år sen

Hej Johanna! Du måste fortsätta skriva om detta, så viktigt! Själv har jag haft hjärtklappning i ett år nu, non stop. Det enda som hjälper är om jag tar en springtur, då lugnar det sig lite. Misstänker däremot att det är hormoner som du säger. Ska testa progestronkräm nu så får vi se. Men har inte fått mycket hjälp av läkare så därför blev jag så glad när du tog upp detta! Snälla låt oss veta hur det går!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så jobbigt! Jag har hört från många nu här inne att de har extraslag, hjärtklappning och till slut lagt ihop ett plus ett att det är hormoner.

Just hjärklappning är tydligen vanligt och jobbigt huvudvärk. Tråkigt när inte läkarna kan mer, jag ska absolut berätta mer hur detta går, ser så fram emot besöket hos hormonläkaren Sokolova i Göteborg!

S 2 år sen

Hej!

Hoppas du får klarhet i att det är hormonerna som är orsaken då du ser ett mönster i detta & om man kan få det i balans & då även hjärtat.

Blir lite nyfiken på hur länge håller extraslagen i sig då den kommer?
Förstår att den kommer i perioder men när den kommer är det episoder om sekunder eller minuter, längre än så?
Kommer det plötsligt & får du några andra syntom i samband med detta?
Har du någon gång fått det ”fångat” på EKG?
Många gånger är det så att man inte alltid lyckas fånga det på EKG även om man söker akut då det kan gått över när man väl ska ta EKG.
Läste att du var på vårdcentralen vid något tillfälle & EKG visade en liten förändring som de inte kunde förklara, & att kurvan var jämn och fin, kände du extraslag just då när EKG togs?
Varför jag är nyfiken är att ”hjärtrusningar” som kommer och försvinner plötsligt kan bero på en extra elektrisk ledningsbana i hjärtat.
Bra du har fått gjort ultraljud för & utesluta ev sådana orsaker som kan upptäckas vid just den typ av undersökning & att doktorn sagt att det är ofarligt men jag är är ändå nyfiken & arbetsskada….
Om ni ej reder ut detta hos doktorn du ska till, kanske ett bandspelar- EKG vore bra & ”hoppas” du får dina besvär under den tiden för att försöka fånga dina extraslag & då få se hur de ser ut.

/ Sjuksköterska på en hjärt avd.

Lycka till!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej!

Detta blir långt :-)

Extraslagen började i juli förra året när vi var nere i Italien. Helt plötsligt på en restaurang kände jag av lite extraslag. Haft det innan någon gång så blev inte rädd.

Hoppade bara till så där som det kan göra. Sekund.. sen igen typ.
Just då hade jag mens vet jag. Rejält också. Vissa perioder har jag extremt mycket mens, får ta tabletter ibland. Minns att dagen efter när vi cyklade fick jag stanna redan efter två kilometer för att byta OB i panik på en toa på ett ställe vid vägen. Fy vad jobbigt det var.

Extraslagen höll på varje dag resten av resan. Kanske var 10e minut. Hjärtat liksom bara hoppar til. Sedan slår det som vanligt. Sedan hoppar till igen. Sedan som vanligt.

Eftersom det var “den första perioden” var jag väldigt rädd, ringde pappa som jobbar på narkosen osv.
Så där påverkade jag säkert mycket psykiskt, det enda jag tänkte på varför jag hade dessa jobbiga extraslag. När jag lade mig ner och skulle sova var de helt borta. Mycket märkligt för de flesta säger att exraslagen kommer när man vilar. För mig är det inte så. La jag mig ner lugnade det ner sig.

Jag åt betablockerare till och från, då blev det bättre. Märkte att den heta värmen gjorde allt värre. Vi klättrade i Monte Baldo vid Gardasjön, där var det hemskt minns jag. Höll på hela dagen. När vi la oss, försvann allt.

Jag funderade då om det faktiskt berodde på att jag blödde mycket. Mensen var brutal den veckan. När vi kom hem, knappt två veckor senare försvann allt. Som bortblåst. Kände inte av ett enda extraslag på över en månad.

Sedan kom det igen. Minns inte exakt vilket sammanhang, men var varken sjuk eller gjorde något speciellt, men då höll de i sig en vecka. Var 15e minut kanske, inte flera sekunder, hjärtat tar ett extraslag bara känns det som. Ingen oregelbunden puls eller hjärtklappning.

I slutet av november blev jag sjuk. Feber, förkyld. Då satte det fart igen. Var 4e minut. Hela dagarna. Mådde så dåligt. Ringde Håkan Löfving som är läkare på Löfvingkliniken och berättade allt. Jag är ju dessutom livrädd för allt inom sjukhus när det gäller mig själv så åker helst aldrig aldrig in.

Han tvingade mig ändå ta ett EKG mest för att lugna mig själv sa han, att extraslagen oftast är ofarliga.

På VC tog de ett EKG, läkaren såg en förändring men inget som verkade farligt. Hon sa att det kan varit en förändring sedan barn.
hon lyssnade och kände extraslagen men sa att pulsen slår ändå fint och jämt.

Lyckades tyvärr inte fånga extraslagen på EKG, jag låg ju ner och då brukar de försvinna….

Vi tog sänka och den var förhögjd, så hon sa att det är säkert på grund av att kroppen jobbar för att kämpa med virus eller bakterier.
Tog alla prover, vita blodkroppar, sköldkörtels osv. Inget fel på sköldkörteln.

Hem och vila, blev frisk och sen försvann extraslagen.

Efter det hade jag lite grann månaden efter men extremt lite.

Sen kom allt tillbaka i februari. Extraslagen blev värre än värst. Hade lunginflammation, minns inte när jag var så sjuk sist.
Då höll allt på hysteriskt mycket. Ringde till slut kalanderska, brydde mig inte om vad det kostade utan ville ha en akuttid hos en hjärtläkare samma vecka. Ville träffa någon specialist när det höll på och inte vänta i flera månader..

Fick en grymt duktig kardiolog som gjorde ett extremt noggrant ultraljud på över 20 minuter.

Även EKG. Han sa att EKG kurvan såg helt perfekt ut och att de på VC måste satt något fel, för kurvan var bra.

Ultraljudet också. Inget fel alls. Mer än något normal läckage.. någon förstorad klaff men också helt normalt och inget ihop med extraslagen. Han sa också att jag ser på hjärtat att du inte går runt med ett högt blodtryck, inga förtjockande väggar alls (tror han sa så) Jag har haft högt blodtryck varje gång men de säger det är stresstryck för jag är totalt livrädd, haha. Högt övrtryck mest, men så klart jag ändå tänker på det förbannade trycket. Janne tjatar att jag ska gå och träna på att ta blodtrycket ofta så jag släpper stressen men kommer inte iväg. Vill inte ;-)

Han såg lugn ut när han pratade med mig, han satt just mina extraslag som kommer i perioder kan vara hormonellt eller en infektion.

Inget farligt sa han, men han sa att jag kan ta betablockerare och att det är snälla mediciner, en del här försöker skrämma upp mig att jag ska akta mig för att äta dem, men han sa det är inga problem alls. Du kan leva som vanligt med dem.

Även träna. Att träffa en hjärtläkare som är specialist inom detta är verkligen det bästa jag gjort. Allt annat har bara stressat sönder mig. Alla kommer med det ena hemska diagnosen än den andra.

Han sa att om jag är orolig och vill se mer hur extraslagen kommer så ska jag ringa ner till dem nästa gång perioden kör igång så ska vi ta EKG på ett dygn. Blir livrädd bara av tanken men ska göra det.

Nu har jag ingen sån period så håller tummarna det håller sig borta ett tag nu.

Om en vecka ska jag träffa hormonläkaren Sokolova på en gynklinik i Göteborg som är specialist på just bioidentiska hormoner så det ska blir mycket intressant att se hur mina hormoner ligger till och vad hon säger om allt.

Ska berätta hur det gick när jag varit där!

Kram Johanna

Pernilla 1 år sen

Kan man få reda på om man har en extra ledningsbana via EKG?

Ullis 2 år sen

Fick mina extraslag då livet var som lugnast Som du säger..du känner dig inte stessad. Men om man stått i en fyrvägskorsning i
mitten i flera år som vi ensamstående mammor ofta gör. Vi står där i kosningen och ska parera bilar från alla håll och man har knappt tid att känna efter. När livet sen blir lugnare, nån ställde sig på trottoaren och du är utom fara då kommer kroppens reaktion. Pjuuh…jag överlevde. Jag klarade mig. Du har innan inte haft tid att känna efter för du har bara försökt att inte bli påkörd. Nu kommer chocken och adrenalinpåslaget för kroppen som inte förstår att nu är det dags att lugna ner sig. Du behöver inte stå i korsningen och parera från alla håll längre. Men det förstår tyvärr inte alltid vår kropp. Så det man ofta menar med stress är att kroppen kan vara stressad fast man själv känner att “nu är det ju lungt” motför hur det varit innan. Så därför kan kroppens reaktion på stress komma fast du Johanna inte känner dig stressad.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag ångrar verkligen att jag öppnade mig och skrev allt detta. Det är nog en sv anledningarna till att många bloggare väljer att Inte öppna sig.
För läsarna ska tala om vad felet är och sätta en diagnos.

Tacksam för tips och råd, men ofattbart att man som läsare utan känna en person ska sätta en diagnos, bestämma vad felet är.

Jag har inte bara kört på, det gjorde jag däremot för 20 år sedan och var hemma länge med panikångest.
Hemsk period.

Vet känslan. Det kommer efteråt.

Jag är verkligen ledsen att säga detta men nej.

Jag är inte stressad, är inte i någon farozon, mår inte dåligt.

Extraslagen kommer i perioder.
I en och samma period. I en eller två veckor.
Sen helt pang borta.

Lustigt att det är i samband med hormoner varje gång.

Eller hur?

Hjärtläkaren sa exakt samma sak.
Det kan vara på grund av hormoner.

Jag har inte några tider att passa, ingen bestämmer över mig hur och när jag ska jobba.
Inga sömnproblem, äter och tränar, inga psykiska problem.
Mår bra.

Så hur mycket ni än vill tala om att jag är stressad och Extraslagen beror på det så är det tyvärr fel.

Det är många som talat om att de haft samma sak, att de trott det berott på stress.
Gjort förändringar, bytt jobb, men efter lång tid förstått att det faktiskt inte berodde alls på stress.

Allt måste inte bero på stress men vi har inte mycket kunskap om hormoner så det ska bli otroligt spännande att se vad alla prover visar, hur hormonerna ligger till i min kropp.

Kram Johanna

Anonym 2 år sen

Vad betyder det att det “kommer i samband med hormoner”? Nu känner jag hormonerna komma, nu kommer extraslagen? Det var ju inte i samband med mens sa du…så jag förstår inte det där ..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Eh va? :-) Vad är det du inte förstår?

Hormoner? Mens? Ägglossning ?

Allt detta är hormoner.

Ullis 2 år sen

Men Johanna. Nu skrev du ju ordagrant i inlägget att vi skulle dela med oss hur vi känner igen oss och sen duger inte våra erfarenheter eller svar på hur det var för oss?

Är ledsen om du inte gillar min kommentar men då kanske man inte ska fråga efter andras erfarenheter.

Du verkar redan veta vad det är men samtidigt skriver du att du vill att vi ska dela med oss. När vi gör det så ångrar du dig eftersom du säger att vi sätter en diagnos på dig och det gillar du inte. Nu tror jag du får bestämma dig om du vill att dina läsare ska dela med sig av sina erfarenheter eller inte. Du kanske då inte alltid får de svar du önskar. Vi sätter ingen diagnos, vi delar med oss av våra erfarenheter precis som du önskade…

Jag hoppas du mår böttre snart avsett vad det beror på iaf.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag frågar om era erfaranheter, inte att ni ska sätta en diagnos på mig.
Detta hade de upp senast i veckan på nyhetsmorgon, när någon berättar öppet hur man mår, då kan inte vänner eller utomstående tala om VAD det är för diagnos.

Man gör inte så. Däremot kan man dela med sig av SINA erfarenheter.

” så här hade jag det, jag mådde så hör, jag så här osv osv”

Men i bloggvärlden funkar det så här, jag har bloggat i 10 år så borde fatta egentligen. Skriver man om något dåligt, blir det ganska lätt drama och läsare ska sätta en diagnos. “Du har det här och det här”
Man funkar kanske så som människa. Man vill tala om vad som är fel. Jag har svårt för det beteendet.

Skriver någon öppenhjärtligt om något dåligt skulle jag aldrig lägga en kommentar om VAD det är. För det har jag ingen aning om.

Jag kan inte göra en bedömning av bilder och en text av från en människa jag varken träffat eller känner.

Jag ser samma sak hos mammabloggare som berättar vad de gör med sina bebisar och frågar om råd. Herregud, jag blir mörkrädd, alla andra mammor kan bättre och vill tala om vad de gör för fel.

Kan man inte bara dela med sig av sina erfarenheter utan att tala om vad det är för fel eller vad det är för diagnos.

Ni får mer än gärna komma med era upplevelser eller erfarenheter, det hjälper även andra.

Jag vet allt snart tror jag inom stress och panikångest och psykisk ohälsa, skrivit en bok, delat med mig här inne i 10 år om detta.

Jag lider inte av utmattningsymdrom eller stress, detta är något annat. Tro mig.

Jag mår bra! Men när extraslagen som kommer i perioder, är det inte roligt alls. Ska bli mycket intressant att se hur hormonerna ligger till för jag misstänker att det beror på det. Viktigast är att det inte är farligt och hjärtläkarna säger att extraslag kan man leva med utan att det till och med beror på något.

Tack för dina erfarenheter, om du varit utbränd eller stressad hoppas jag det är bättre nu.

Marita 2 år sen

Stackars dig och behöva ha det så
Jag har själv haft det så från och till , jag fick det tillslut utrett att det berodde på inre stress och idag har jag lärt mig hantera det något så när . Man måste hela tiden prata och säga det till sig själv att det är dax och varva ner. Träningen har hjälp mig mycket . Idag är jag tyvärr i förtidspension men ju då hade jag inget val / Stor Kram J och hoppas du bli hjälpt nu så du kan leva ett normalt liv och slipp gå och vara orolig hel tiden ❤️

Lovisa 2 år sen

Testa och försök att dra ned på alkoholen. Det är en riktig utlösare av just ditt problem. Det är bara att googla så hittar du Varför. Att du vågar dricka tillsammans med betablockerare är ju också rätt så konstigt.

http://www.betablockerare.se/alkohol.html

Hoppas att du får den hjälp du behöver.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Lovisa, det kommer inte med alkohol alls, jag fick hemska extraslag i två veckor när jag hade lunginflammation. Stark hostmedicin var nog närmsta man kan komma den månaden. :-)

Vart har jag skrivit att jag dricker alkohol med betalblockerare? Vet jag inte ens om själv nämligen.

Hormoner. Detta är helt klart hormoner som spökar som de flesta skriver här inne. Ser mönstret mer och mer.
Ska bli kul att träffa specialist inom bioidentiska hormoner som kommer se hur mina hormoner ligger till.

Lovisa 2 år sen

Betablockerare är långtidsverkande. Tar du dom varje dag så har du det i kroppen 24/7. Enligt din blogg ser det ut som om du dricker alkohol varje dag. Det var bara det jag menade. Det finns dessutom absolut samband mellan extraslag och alkohol. Om du misstror det så kan du googla eller ringa sjukvårdsupplysningen.

Jag vill inte vara någon polis i detta och du gör ju vad du vill så klart.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Precis Lovisa, om du ser bilder här varje dag kanske det inte är från exakt den tiden fotot är taget eller exakt det datumet.
Så funkar bloggvärlden, det ni ser är långt från det som är bakom. Fotar jag tex en middag kvällen innan, är det kanske två dygn, ett dygn efter du ser det här.Det är inte live.

Sedan vet du inte exakt när jag tagit inderal. Kanske bara en morgon, kanske bara tre gånger en dag vissa dagar, kanske inte alls?

Så please tänk om lite när ni läser bloggar. Ni måste förstå att alla (lovar det gäller varenda bloggare) delar inte med sig exakt varje steg man tar. Vi sänder inte live. Därför måste man fråga istället för att dra slutsater. Det behöver inte vara dramatiskt.

Men så fort någon bloggare öppnar sig lite, då blir det ganska stort pådrag. Stora växlar liksom. Samma som hos mammabloggar. Herregud jag hade avlidit om jag hade haft bebis och frågat om råd. Vilka hemska pekpinnar där ute mot dessa stackars nyblivna mammor. Fruktansvärt.

Du är inte någon polis, men tänk lite på det jag förklarar med allt du ser kring tid och datum så tror jag du förstår oss bättre.

I mitt fall är det huller om buller. Vid mens, ägglossning. Främst dessa perioder. Även infektioner har jag märkt.

Men lovar uppdatera om allt så fler får veta, väldigt många som har bekymmer med detta. Tack och lov är extraslag helt ofarligt.

Nu är det natti här!

Veronika 2 år sen

Du har säkert redan tagit en massa blodprover, annars är mitt tips att kolla din sköldkörtel.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Yes! Flera gånger.

Anette 2 år sen

Hej Johanna! Har haft samma symptom, tillslut kom de fram till att det var sköldkörteln, en överproduktion, fick Levaxin och är som bortblåst nu. Aldrig några besvär. Kram

Hoppas det blir bra för dig!

Anneli 2 år sen

Hej Johanna!
Jag hade oxå oregelbundna hjärtslag under väldigt lång tid och jag förstår din oro. Jag fick höra av läkare att det var ganska vanligt och ofarligt men det blev ju inte mindre jobbigt för det. En dag var det en kund som berättade att hon haft samma problem och blivit rekommenderad att äta magnesium. Jag började äta 800 mg/dag och efter 2 veckor slog hjärtat normalt!!! Nu har jag ätit tabletterna i 4 år och har bara haft besvär en gång! Det var när jag skulle utomlands och chansade på att klara mig utan i en vecka, det tog 3 dar så var det kört. Efter det chansar jag inte igen kan jag säga!
Hoppas att du får hjälp på bästa möjliga sätt! ❤️

Charlotte 2 år sen

Har levt halva mitt liv med detta. Är fruktansvärt obehagligt . Tar man inte reda på varför så tror man ju att det är en hjärtinfarkt på gång,

Läkarna sa att i mitt fall så är det bröstmuskler som dras ihop och ger smärtor som kan liknas vid infarkt. ( nästan ingen som vet hur den känns) … 😉

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja som alla säger. Det är faktiskt inget farligt alls. Men när det drar igång är det jobbigt.

Jag mår bra :-) Ser att många ska vara doktorer och förmana mig och det blir liksom drama så fort man skriver om något som är jobbigt.

Jag tror det är en av anledningarna många bloggare väljer att inte dela med sig av svåra saker för många läsare skjuter i höjden och allt blir så dramatiskt.

Hur mycket jag än förklarar- jag ÄR inte stressad- men jo, säger någon, det är du utan att veta om det.

Tror det blir lite som i sjukvården, hormoner är det INTE, det är något annat tror många. Men jag tror det är precis vad det är.

Vi får se om en vecka när jag varit hos gynekolog Sokolova som är specialist just på hormoner.

Ska skriva allt och dela med mig så fler kan bli hjälpta. Viktiga är att träffa en hjärtspecialist och titta framförallt med ultraljud.

Sedan är man lugnare.

Kram till er alla!

Camilla 2 år sen

Jag har mycket extra slag som började över en natt, fick dödsångest och visste inte vad jag skulle ta vägen, vc bara ryckte på axlarna och sa att det är normalt.
Kände även av att pulsen började slå hårdare och en vilopuls på upp till 90 slag/min istället för mina normala 60 slag/min.
Vc skyllde på stress, så jag tog fasta på detta och la om mitt liv, bytte jobb, vilade mer men dubbelslagen fortsatte.
Ville inte ha det så här, började läsa och söka efter svar..
Nästan 4 år senare har jag som det känns just nu hittat mitt svar..
Progesteronbrist..
Redan i 35 års åldern sjunker progesteronet i kroppen och kan ställa till stora problem.
Har inte fått någon som helst hjälp från vården utan fått söka min egen väg själv.
Smörjer morgon och kväll med progesteronkräm och hjärtat slår lugnt och fint igen, oron och stressen är borta och jag är mer balanserad vid ägglossning och mens.
Tycker det är skrämmande hur dåligt påläst vården är om detta. Fick inget gehör från varken vc eller kvinnokliniken, jag är ju “bara” 38 år.
Jag tror att du är på god väg att lösa ditt problem, ni är nog inne på rätt spår med hormonerna.
Hoppas att det löser sig för dig Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

SÅ jobbigt!! Ja precis det jag säger- Så fort man nämner hjärtat, det är stress säger alla.
Men NEJ. Det måste inte vara det. Sällan skulle jag vilja säga med just dessa extraslag i perioder.

Jag har varit stressad, då hade jag sömnproblem, ångest, inte det minsta extraslag som jag haft nu. Hjärtat slog fort, men inte extraslagen.

Jag håller med dig helt. Det är så skrämmande att sjukvården inte är mer pålästa om just hormoner. Jag har haft en hemsk hormonmigrän, fick liksom lite tabletter.

Nu tar jag botox för migrän och slipper skiten. Hormoner kan verkligen ställa till det oavsett hur du mår.
Jag tror detta är hormoner, för det finns inget mönster i allt annat som alla säger att det skulle vara.

Men det får vi veta snart :-)

Skönt att du mår bättre, men det är så sorgligt att vi ska må så dåligt i så många år…..

kramar

Lena 2 år sen

Hej Johanna. För några år sedan fick jag rådet att sätta in en Mirena spiral som skulle kunna lindra min endometrios. Snart efter det började mitt hjärta fladdra och det kändes typ som jag hade en guldfisk i bröstet. Har sällan upplevt något så mentalt jobbigt. Åt jag socker blev det värre och om jag drack något med koffein. Nätterna var en mardröm att hitta ett läge att kunna koppla av när det fladdrade non-stop. Åkte till akuten flera gånger eftersom jag trodde jag fått hjärtproblem men de hittade inga fel. Det tog ett tag innan jag själv började fundera på om det kunde vara spiralens hormoner som orsakade det men jag insåg att jag inte hade något att förlora på att kontakta min gynekolog. Vi hade ett samtal och hon hade inte hört talas om den typen av biverkning men vi bestämde att inte chansa utan tog ut den. Kort därefter slutade fladdret och hjärtklappningarna och sedan dess har de inte kommit tillbaks.

Sussi 2 år sen

Jag fick pulssäkande medicin som hjälpt mej. Kanske något att testa?

Jeanette 2 år sen

Hej Johanna!

Jag har också detta med extraslag. Har haft det i 26 år efter att jag födde mitt andra barn. Har legat inne också då jag även hade svårt att andas efter förlossningen. Fick komma hem efter en dag då dom inte hittade något fel på hjärtat.
Det fortsatte dock och eftersom jag hade en form av förlossningsdepression triggade det hjärtat extra mycket plus att jag hade fysiska spänningar. Än idag har jag det då och då och känner jag mig spänd eller är förkyld ökar det extraslagen.
Ibland har jag kopplade extraslag som känns som hjärtat står still i någon sekund och det tycker jag är hemskt och blir alltid såå rädd.
Dom enstaka extraslagen bryr jag mig inte mycket om, har vant mig och insett att har man haft det i så många år är det nog inte så farligt…

Åsa Öberg 2 år sen

Det har inte med stress eller oro o ångest o göra eller?!trevlig helg johanna

Frida 2 år sen

Detta beror oftast på hormonpåverkan, och då i samband med mensen. Har så själv.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Är inte alltid med mensen, därav alla undersökningar…

Sara 2 år sen

Hej Johanna!
Igenkänningsfaktorn är extremt hög och jag är utredd för detta. För mig är det betablokerare som gäller samt att acceptera detta med extraslag (hjärtrusning/hjärtklappning) Har perioder då det är betydligt mycket bättre när jag inte känner av något alls och i perioder då jag känner av det mer. Så förstår dig när du skriver att det tär på dig både psykiskt å fysiskt.

Hoppas du får bukt med detta!
Kram

Jill 2 år sen

Jag har haft extraslag i perioder ända sedan tonåren. Tycker det är otroligt obehagligt och har känt oro för detta. Har gjort EKG några gånger, men det har inte visat nåt konstigt då.

Sömnbrist, stress eller alkohol är saker som får extraslagen att utlösas har jag märkt.

Jag tycker det är väldigt skönt att du har skrivit om detta och att få läsa att det är så många fler som har detta. Det gör att man liksom känner sig lite lugnare. Så tack för det. Kram.

Rita Obst 2 år sen

Jag brukar få extraslag när jag har ätit! Jobbigt när det händer men du ska inte vara orolig för det är inte farligt. Kramiz ❤❤❤

Camilla 2 år sen

Hej, jag läser att fler har dessa besvär och det som slår mig är att jag läser även ordet “stress” i nästan alla svar.

Jag upplever att du har balans & är lycklig i ditt liv men du har en del stress. Inte i just deadline mm alla gånger utan det är “alltid något som ska hända”. Jag kan absolut ha fel, vill bara skicka ett tips på att ge medicinsk yoga en chans. Försök 1 månad dagligen, 20 minuter kanske.
Det är enligt mig en av de tristaste yogaformer som finns men oj oj vad det ger kropp & troligen själ mycket <3
Inte alla gånger jag har stängda ögon, är helt avslappnad och bara är inte… nej nej. Det finns gånger jag smygkollar vad klockan är och undrar om det aldrig är slut men det är just DÅ jag behöver den yogaformen som mest,
I know men att låta sig slappna av så mycket är wow feeling när det lyckas. Jag kände ingen förbättring direkt, inte som yin yoga där du känner att du blir rörligare eller så. Låt det gå ett tag samtidigt som du är medveten om att stressen inte är välkommen längre.
(Medicinsk yoga rekommederas inom sjukvården för muskelavslappning, återhämtning mm. Det finns säkert klasser på ngt gym men för mig har hemma fungerat bäst. Jag har köpt ett program på 12 veckor som jag har tillgänglig via min mobil, var jag än är. Sök på MIMY program 12 v så finns det nedladdningslänk eller gamla CD skivor att köpa).

Ta hand om dig och lycka till.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Camilla, när vi bloggare skriver om tex akut sjukdom eller något som hänt oss blir det ofta ett slags drama bland en del läsare, man vet ju inte mycket mer än vad som skrivs.

Även när vi bloggare skriver om saker som man gör. Det går inte blogga om man ligger på soffan, finns liksom inget att skriva om.

Utan ett inlägg är ofta något man “gör”.

Jag förstår att ni nu tror att jag är sönderstressad, alltid saker på gång, alltid i farten, mår inte bra osv.

Men det är fel. Jag vilar mer än någonsin. Slutade som frisör enbart för att jag kunde inte ha två jobb.
Jag är hemma hela dagarna, inga tider att passa alls. Jag bestämmer själv.
Kan sova till 9 om jag vill. Och det gör jag, idag sov jag till 8.30.

Kör en del yoga hemma, eldandning är det bästa för min hormonmigrän. Kör lugna promenader, tränar, äter sunt och lever ett skönt liv just nu.
För mig är stress viktigt, jag presterar ingenting om jag inte har en tid att passa. Jag måste ha deadline. Jag har alltid funkat så.

Skulle jag ha deadline varje dag och tider att passa hela dagarna som många har på sina arbeten så skulle jag gå under.

Vila är A och O för återhämtning, tack och lov har jag sedan jag slutade som frisör lärt mig vila mer och mer. :-)

Kram Johanna och tack för dina tips

Bea 2 år sen

Jag har också extraslag. Mina började för 6 månader sedan i samband med träning. Har gjort alla test man kan göra och de har inte hittat något fel på hjärtat, men känner tyvärr av mina extraslag varje dag och det är så jobbigt. Vissa dagar bara något enstaka, andra fler. Har inte börjat med betablockerare eftersom jag vill förstå vad som orsakar dem först. Läste att betablockerare kan förvärra symptomen för vissa. Hormoner är det inte i mitt fall sa gynekologen. Dock har jag järnbrist, så det kan ha påverkat men jag har ätit järntabletter ett tag nu och extraslagen finns kvar. Så ja, jag vet hur det känns. Skriv gärna mer om detta. Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Otroligt jobbigt, jag vet precis din känsla. Jag kan få dem i samband med träning också, och det skulle jag ju inte googlat på.
MEN det är inget farligt om man undersökt, man ska alltid göra det även om det tog lång tid för mig att våga.

Jag har ätit betablockerare för många år sedan när jag hade skenande hjärta när jag var gravid så jag vet lite hur de funkar, de är ganska snälla tycker jag. Jag äter 10 mg, svagaste dosen.

Tycker det hjälper faktiskt, ibland får jag ta två och då blir det ännu bättre.
Men tar inte bort det helt, men lugnar ner hjärtat. Ju hårdare hjärtat slår, ju mer extraslag, ju mer uppstressad och allt blir en slags ond cirkel. Därför tar jag betablockerare om det är illa, jag tar det inte om jag känner av extraslagen då och då. Men har det “kört igång” en period, då håller det på ca två veckor.

Snart ska jag träffa gynekologen som är expert på hormoner och vi ska mäta hur allt ligger till i min kropp.

Ska skriva mer, för jag var helt uppgiven när jag googlade och inte fann något alls om detta.

Kramar

Bea 2 år sen

Tack för svar Johanna! Nej, du har rätt. Man ska inte googla för mycket. Jag har blivit SÅ rädd av allt jag har läst, att jag slutade att läsa. Det är nog främst min rädsla för mediciner som hindrar mig från att testa betablockerare, men jag ska träffa en kardiolog nästa vecka för att gå igenom alla mina testresultat och från ultraljudet jag hade för ett litet tag sen. Jag hoppas på lite mer klarhet då. En doktor trodde att de beror på stress, men jag har inte varit speciellt stressad. Dock kan min järnbrist ha orsakat stress i kroppen och tvingat hjärtat att slå hårdare, vilket ledde till att det blev utmattat. En annan doktor tror att det har att göra med att min vilopuls är för hög. Dock har jag haft koll på den på sistone, och jag tycker ändå att jag har normal puls för det mesta. Men de dagar när pulsen är lägre, känner jag av fler extraslag. Undantag för i samband med träning då… Vi kämpar vidare, allihopa. Man önskar bara att de försvann för gott!

Grethe 2 år sen

Hej Johanna! Jag undrar vilka betablockerare du äter. Jag har nämligen förmaksflimmer/Fladder .Fick därför betablockerare och det tar helt orken ifrån mig. Har gjort ultraljud och fick samma svar som du fick.
Hoppas att du vill svara på min fråga om betablockerare det finns ju många. Dom jag äter ska man inte äta när man har astma som jag har. Gammal frisör så har väl inandats avsevärt mycket skit under åren.
Tack.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag äter inderal 10 mg, kan ta upp till 40 per gång men det gör jag aldrig. Tar ibland gånger 3 per dag, ibland 20 mg åt gången om det är riktigt jobbiga extraslag.

Vad har du för styrka på dina betablockerare?

Kramar

Grethe 2 år sen

Hej igen! Jag har Bisoprolol 2.5 mg dom är ju inte starka men alla betablockerare har ju den biverkan att man inte ska äta om man har astma. Jag ska till Lundby sjukhus 22 maj och göra ny ultraljud . Ja vi får se vad dom gör åt detta. Har gjort konvertering på hjärtat. Men flimret kom tillbaka.
Nån blockrare klarar jag inte av.
Önskar dig lycka till med dina problem.

Pirkko 2 år sen

Går oxå hos sokolova gyn. Dit är det lång väntetid!!
Låg väldigt dåligt i min hormoner!
Men mycket händer i kroppen.
Äter annorlunda. Har mycket stress på jobbet tungt..ja man får tänka om.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Gör du? Tycker du det är bra?

Jag har stått på väntelista i över 3 månader men igår fick jag äntligen mailet att jag fått en tid! Ser så mycket fram emot detta och se hur mina hormoner ligger till.

Pirkko 2 år sen

Jag fick prova bioidentiska hormoner. Är väldigt känslig mot mediciner och Östrogen.
Har ngr som har fått bioidentisk hormoner och dom mår bra.
Jag har tyvärr inte mått lika bra.
Ändå nackdelen med kliniken är att man kan aldrig nå dom via telefon har mejlat..nu förra veckan skulle de kosta 150kr för att prata med en barnmorska…en som är lite kluven🤔

Marie 2 år sen

Jag kan detta, men det är alltid lika obehagligt. Mitt började för ganska exakt 20 år sedan, en väldigt stressig period av mitt liv. Började med betablockerare som jag äter än idag. Glömmer jag en tablett, så känner jag det ganska omgående. Lycka till!

M. 2 år sen

Om du låter ditt hjärta leva sitt liv och du lever ditt liv så kan det hjälpa dig.Stress oro och att gå på högvarv gynnar dessa besvär.Ju mer du lever ditt liv desto bättre kommer du att må.Långa meditativa promenader att njuta och betrakta . ..Slå av på takten och Njut av nuet och livet..Att ta hand om sig kort och gott Det är vad jag vill förmedla till fig.Mvh//M

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja om det vore så enkelt.

Lever nog mer i nuet än många andra tror jag, och dessa extraslag kommer hur som helst, när som helst.

Men kommer extraslagen så har jag börjat tänka att de får väl hålla på bäst de vill. Har inget fel på mitt hjärta som tur är.

Inte stressad alls och mår psykiskt bra. Men de slår till vid infektioner, vid PMS, vid hormonbesvär… så jag börjar se mönstret men vill utreda ändå för det måste ändå bero på något…

A 2 år sen

Skönt att du får en ordentlig utredning:)
Känner väl ingen mig, har haft till och från en längre tid som jag trott varit stress.
Fick äntligen börja utreda och det visade sig när jag gjorde ett Holter EKG 24 timmar att jag hade extra slag. Läkaren rekommenderar Betablockerare men ska nu först på ett ultraljud så det inte är nått annat som missas.

Väldigt obehagligt, jag kan ibland ha en väldig smärta i bröstkorgen som förklarades med att om blodtrycket är lågt måste hjärtat ta i lite mer och då kan smärta komma..? Har du/ni känt så?

Kram/A

Svar på kommentaren:
M. 2 år sen

Perfekt att du bara låter dem komma och gå.Det är lugnt !Låt hjärtan bröta på!❤

Gunilla 2 år sen

Känner igen mig. Hamnade på akuten efter en lång flygresa o blev helt vettskrämd. Hade extraslag hela tiden i 2 dygn ca. Fick ochså betablocketare o de säger att det är helt ofarligt men otäckt tycker jag. Kan få det nu nån enstaka gång o kopplar ihop det med stress. Äter ochså magnesium. Nu vet jag att det inte är farligt o tror nog att man får leva med det i perioder!

Svar på kommentaren:
Eva 2 år sen

Exakt så för mig med. Ofta på semesterresan när jag slappnar av efter stress och kanske dricker lite mer alkohol än annars, då kommer extraslagen som ett brev på posten. Har med stått i receptionen på hotellet mitt i natten för att få hjälp med var läkare finns

Linda 2 år sen

Jag känner precis igen mig! I samband med ägglossning o mens! Å stress förstås!
Skönt att läsa att fler än jag har problem…
😍 Linda

Maria Dahl 2 år sen

Har haft det i omgångar o då kan det hålla på 1 till 2 veckor o sen lugnt ett tag o så kommer det igen. Har inte dökt läkare ännu men ska ya tag i det. Hoppas du får hjälp med ditt.

AL 2 år sen

Har också så i perioder och har ännu inte identifierat någon gemensam nämnare till vad det kan vara som orsakar det. Har en del stress i mitt liv, kanske beror det på det. Litar iallafall på att det är ofarligt om än obehagligt. Jag märker dock mest av det när jag ligger ner, extraslagen dunkar liksom uppåt mot halsen vilket får mig att hosta.

Sarah 2 år sen

Hej, hoppas du får ordning på detta. Men hur finner man en hormonexpert undrar jag. Letat efter en i flera år pga hormonell migrän.
Tipsa gärna så man vet var man ska leta. På vc kan de bara skicka en t gyn på remiss men skulle vilja besöka ett riktigt proffs för utredning.

Nettan 2 år sen

Jag har extra slag i perioder så läste jag att magnesium skulle hjälpa. Jag äter magnesium 600-800gr innan säng gående och extra slagen har minskat avsevärt. Samt mina kramper 👌🏻 Värt att testa 😉

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Äter dubbel dos magnesium!

Hjärtläkaren rekommenderade det men jag sa att jag redan gör det, dubblar dosen nu.

Kanske kanske det är något bättre men vågar inte tänka så knappt. 😃

Tack för din kommentar.

Ewa 2 år sen

Känner igen mig så i detta med extra slag. Har haft detta i över 10 år som kommer går och jag äter betablockerare. Det blir alltid värre vid ägglossning och dagen innan mensen ska komma. Hoppas att du får må bättre snart och att du får hjälp. Kram Ewa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så jobbigt! Men varför kan man inte läsa om detta någonstans. Så jobbigt när man letar och vill läsa om andra som har samma sak.

Har du det varje månad?
Mina hoppar över ibland… nu är det 1.5 månad sen det körde igång sista perioden. Men när det väl är igång så kan det hålla på konstant hela dagarna i två veckor.

Testar allt just nu och ska bli väldigt spännande med gynläkaren som är känd för sin specialité med just hormoner.

Ska berätta hur det går!
Kram på dig

AnnaE 2 år sen

Känner igen mej, Har extra slag när mensen ska komma.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Varje gång eller olika?

Har du hela dagarna? Jag har ibland var 5e minut… så jobbigt.
Men viktigast är att ha kollat upp allt även om jag var livrädd för vad han skulle hitta på ultraljudet 😁

AnnaE 2 år sen

Nä jag har inte så ofta som tur är. Då har jag hjärtklappning oftare. Vet att det inte är farligt men det är jobbigt… Fasiken va vi kvinnor ska vara med om! 🤪 Jag hoppas att det ordnar sej för dej till det positiva.
Kram och ha en fin helg

Karin 2 år sen

Låter tufft kan det hänga ihop med stalkern??
Skönt att få det kollat och utrett.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Nej faktiskt inte.
Det har hållit på längre.
Du kan läsa mer på länken.

Carina H 2 år sen

Låter inget vidare detta. men känns som det är ångest attacker, har haft det själv men har under åren lärt mig att hantera detta,går att arbeta bort,hoppas att det löser sig för Dig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Absolut inte ångestattacker.
Det vet jag vad det är.

Det är varken ångest eller panikattack.
Du får läsa på länken om hur det började…

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I går skrev jag om min blodbrist och bad alla som kommenterar att inte skrämma mig i onödan. Tack snälla alla som respekterade det! Men ni som tycker att ni vet bättre än…

Jag har blodbrist! Helt ofattbart. Det har tagit mig några veckor att orka berätta, jag var riktigt ledsen det första veckorna. Jag mådde så dåligt av alla symtom men förstod inte varför.…

Hoppas ni haft en riktigt skön helg, vilket väder vi haft. Riktigt härligt vinterväder med strålande sol, krispigt klart och kallt. Igår lördag tog vi en skön långrunda ut på Eriksberg och…

Innehåller annonslänkar Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har…