ANNONS
Integritet på Tailsweep

Torsk med örtsås och pressad potatis

/


Jag gjorde torsk till lunch idag med en god örtsås och dijonsenap som ni måste prova om ni gillar fisk. Detta är så gott!


Alltså det var så gott. Jag lade torskfilen i en stor form, salta peppra, skivade förstås lite smör över men det kan man skippa om man vill. Blir god smak med lite smör.

Servera med pressad potatis eller kokt potatis, eller lyxa till det med mos. Eller blomkålsris. Det har jag till väldigt mycket. Jag hade även god sparris och kvisttomater till. Lägg det över fisken och grilla i ugnen.

Torsk med örtsås och pressad potatis 4 portioner
800 färsk torskfilé
1 bunt färsk sparris
en hel kvist med små tomater
4 skivor smör
salt och vitpeppar

Örtsås med dijon 4 portioner
2 dlgrädde
1 dlcreme fraiche
1/2 dl vitt vin
2 tskdijon senap
1 mskhackad gräslök
1 mskhackad dill
1/2pressad citron (lägg i sist när såsen kokat)
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken på ett fat och salta, låt den stå och dra 20-30 minuter. Smöra en ugnssäker form och lägg i torskfilen, jag tar även lite vitpeppar. Skiva smör med en osthyvel och lägg några bitar över. Stek fisken i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills innrtemperaturen är 54 grader. Då blir torsken perfekt! Fräs direkt sparrisen i olja och salta, peppra. Lägg på sparrisen och kvisttomaterna över fisken sista 8-10 minuterna i ugnen.

Örtsås

Under tiden fisken är i ugnen gör såsen.

Koka upp grädde och creme fraiche i en gryta på medelvärme, häll i gräslök och dill, dijonsenap,  koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop så det tjocknar på svag värme, häll i pressad citron. Smaka av.  Servera med pressad potatis eller blomkålsris, lägg tomater och sparris över torsken, häll på den goda såsen och njut!

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00