• 2019-05-13, 20:37
  • 27

För några veckor sedan kom vi hem från en fantastisk kryssning i karibien med MSC cruises. Och vilken resa! Det är som ett flytande stort hotell mitt i det karibiska havet och västindien.

Vårt fartyg Seaside gjorde fyra stopp under veckan och började med Jamaica, Cayman Island, Mexico och Bahamas. Det är verkligen som en dröm att gå i land på dessa paradisöar, man får uppleva så mycket fint.

Det är många läsare som hört av sig till mig och frågat om tips och någon rabattkod och äntligen- här har vi den!

Bokar ni före 31/5 får ni 10% rabatt på alla som bokar. Klicka HÄR så kommer ni rätt. Har ni tänkt att boka en kryssning så passa på, rabatten gör en hel del.

Hur ska jag kunna sammanfatta hela kryssningen, det är så mycket jag vill berätta. Jag har bloggat under resan, så ni kan se allt från dag ett HÄR ,HÄR,HÄR och HÄR  Förutom alla fyra stoppen som du kan läsa om längre upp.

Den här resan gick ut från Miami och det var det häftigaste vi gjort. Förra året gick vi ut från Fort Lauderdale och det går inte jämföra, detta var en riktigt häftig upplevelse. Alla pampiga höghus, Star Island från ovan, broarna och Miami beach som vi bodde på dagarna innan.

Tänk på att flyga så ni har ett par dagar innan avresa med kryssningen så ni kommer in i tiden, på kryssningen vill man vara pigg.

Man är ombord flera timmar innan fartyget går ut, band spelas överallt, musiken uppe på däck, alla är förväntansfulla. Stämningen är oslagbar. Hytterna är fina, balkong är nästan ett måste. Det är ljuvligt att sitta på balkongen och känna lugnet, att titta på horisonten, eller utsikten när du är på väg in i hamnen och ska gå av på dina stopp.

Alla måltiderna ingår, även glass, fika, snacks. Det finns bra restauranger! Dryckespaket (alkoholhaltiga drycker) köper man till men man måste inte, och mitt tips är att ändå köpa till några andra restauranger när du är väl ombord. Vi tycker det är kul att uppleva mycket olika och vi valde till tre restauranger under veckan. Så nöjda vi var.

Jag betalade 150 dollar per person, värt varje öre.

American steakhouse, seafood och asian. Köpte man tre fick man en fjärde på köpet så vi hade alltså fyra extra fina restauranger. Den sista var asian där japanska kockar står och lagar middag framför dig, det är alltid en rolig upplevelse för alla.

Pastan på skaldjursrestaurangen var bland den godaste pastan jag ätit.

Tre-rätters på alla restauranger och du väljer vad du vill.

På båten finns det extremt mycket aktiviteter. Det finns allt. Bowlingbana, mängder med pooler, har ni barn kommer de älska fartyget! Men det som var bra var att barnpoolerna för de mindre ligger lite avskilt, skönt för alla tror jag. Vi har inga småbarn och vill inte ligga vid barnpooler, skulle inte klara av det. Skönt att det finns platser för alla.

Det är häftigt bara att gå runt, på just detta fartyget tycker jag det fanns ännu mer än på Harmony. Vi upptäckte nya barer varje dag, man fattar inte. Mysiga, sköna ställen, massor med butiker,  sportbarer med gigantiska fönster ut mot havet och en mängder med TVapparater till varje barstol om någon vill se någon match.

För inte tala om chokladbaren och champagnebaren. Jag var i himmelriket. Har ni sett filmen på instagram? Det rinner choklad på hela väggarna, haha. De gör lyxiga praliner för hand, den godaste hasselnötsglassen jag någonsin ätit. Gott kaffe osv. Så champagnebaren då. All champagne du kan tänka dig. Bara luta dig tillbaka och njuta.

Frukosten satt vi ofta ute och åt, den var väldigt bra. Finns flera restauranger och plats för alla. Fartyget är så enormt stort så det är plats. Man hittar lugna och sköna ställen.

Varje kväll är det något roligt tema, på många ställen. Det händer grejer överallt. White party upp på däck var häftigt! 70 -tals tema, för inte tala om Silent disco. Har ni testat det?

Skrattade så jag nästan kissade på mig. Men det var så kul! Man hör musiken i lurar, man väljer med lampan vilken musik man vill lyssna på. Då ser du också vad andra lyssnar på. Tar du av dig lurarna ser det ut som en flock galningar som står på dansgolvet och sjunger utan musik. Väldigt roligt, vill göra det igen.

Läs på lite om alla stopp du ska göra, jag har skrivit om allt på inläggen på öarna längst upp. Där hittar du mina tips och vad man kan tänka på. Jag bokade inga utflykter alls. Vi tog en egen på varje stopp istället och fick och uppleva mer på egen hand och lugn och ro, det blev väldigt bra.

Vill ni ha tips om ni ska till dessa öar, fråga så ska jag se om jag kan hjälpa er.

Det finns ett stort spa och gym som ni också måste gå in på, gymet ingår, SPA området kan man köpa dagspass. Vi köpte för hela veckan och då fick vi tillgång till deras soldäck. Lugn och skönt.

Det är riktigt bra shower som igår, vilka Proffs! Missa inte showerna, man bokar sin plats i appen. Vi såga alla varje kväll. Musical, opera, pop, ni ska inte missa Michael Jacksson sista kvällen. Den var grym.

Förutom detta häftiga fartyg, så kommer jag aldrig glömma öarna vi var på.

Jamaica

Cayman Island

Mexico

Bahamas

Magisk resa på alla sätt, nu ska vi kika på vinterns resor och förhoppingsvis få med Janne och mina tjejer på nästa resa. Älskar kryssningar!

Klicka HÄR om du vill läsa mer, fråga gärna så ska jag försöka svara om ni undrar över något.

 

 

Kommentarer

Annika 10 månader sen

Hej Johanna , nu var det ett tag sen du skrev om det här ;) men ställer frågan iallafall . Bokade du kryssningen själv eller via ngn resebyrå ? Jag å min man fyller 50 år nästa år å vi har börjat så smått att prata om det å funderar på om man ska boka själv eller via resebyrå? Tack för en bra blogg ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Hej Annika!
Jag bokade själv, vi sätter alltid ihop resorna själva, älskar kunna planera och boka lite när vi känner för det, inte alltid vi bokat allt innan.

Vilken rolig resa ni har att se fram emot! Börja leta och kika på vart ni vill resa och kolla hotell mm :)

Superkul att planera in sånt!

Sandra 11 månader sen

Den 8 feb är det äntligen dax för vår resa. Undrar över om taxichaufförer har koll så man kommer tillbaka i tid till båten ?😣 på de stora utflyktsmålen finns där taxi på plats när man skall tillbaka eller ber man om hämtning? Min största oro är nog att inte komma med båten igen om man ger sig iväg 😂😥
Har du något måste på packlista tips
Kram Sandra 🦋❤

Anna 1 år sen

Hej, vi ska gå på MSC Seaside på lördag och har läst alla dina inlägg och ser så fram emot det. Har en fråga, ungefär hur mycket kostar taxiresorna på Bahamas, Mexico och Cayman? Hur mycket kostar turen på Jamaica? Betala ni med dollar? Tack för din makalöst bra inspiration!!

Mikaela Parkhed 1 år sen

Hej
Vi åker i feb 2020 och undrar om dessa tema kvällar.
Ska det bokas i förväg för att kunna vara med på ng speciella händelser ?
Vilka tema kvällar finns det?

Anna 2 år sen

Vad kostar det att boka till temarestaurangerna?
Om man inte gör det, är det enbart buffé överallt då? Eller finns även a la carte på basrestaurangerna? Ingår ex pizza; glass (ej enbart mjukglass i bufférestaurangen); chokladen du pratade om, champagnebaren (om vi har dryckespaket)?Har prel bokat med Seaside i januari..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Det finns ala carte! En tre-rätters varje dag, jättebra mat! Även flera buffeér men det är andra restauranger och ligger inte i hop med denna

Man kan köpa en extra utöver, jag köpte tre restauranger extra och då fick man en på köpet :) Så vi åt fyra kvällar på de andra restaurangerna och tre på de som ingick.
Kommer inte ihåg nu exakt, tror jag har skrivit vad det kostar i inlägget. Men man kan boka på båten!

All dryck ingår om du har dryckespaket :)Nej, finchokladen ingår inte. Då hade det nog varit kaos, haha.

Ha en underbar resa!

Anna 2 år sen

Tack för svar! Kom på några frågor till;
Glassen i typ ”glasskioskerna”; ingår den ? Eller är det bara mjukglass i bufférestaurangen?
Är premium dryckespaket nödvändigt; om man vill dricka ett glas mousserande; ta en drink och ett glas vin till maten typ?
Vår rutt avgår 19, när brukar man kunna/ behöva gå ombord? Sen ankommer msn igen till Miami 07.. hur länge får man vara kvar på fartyget å utnyttja alla faciliteter?

Therese 2 år sen

Har du varit med om någon obehaglig flygresa någon gång eller mycket turbulens?

Carina 2 år sen

Tack för svar ska ringa o boka YACHT club.mvh.carina

Carina 2 år sen

Hej vi åker i november 😊är det bättre att boka restauranger o YACHT club hemifrån än på fartyget?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Carina!

Härligt, vilken resa ni har att se fram emot.

Yacht måste måste ni boka nu! Blir fullt snabbt. Går inte boka ombord… svårt iaf. Gör det, riktigt bra!

restaurangerna behöver man inte, men om ni ska åka med samma som vi- Boka steakhouse, asian och seafood. Så galet bra!

Bella 2 år sen

Tack för bra svar!

Visst är jag lite nyfiken och allt ska ju prövas någon gång. Jag har läst det mesta du skriver om detta på din blogg. Verkar vettigt att kombinera med Florida så som du gjorde. Vet ej hur sponsrad du var men utifrån så som du skriver så verkar det som om du gillar MSC bäst. Får väl bli dom i så fall.

Ska starta operation övertalning inför 2020.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vi har rest runt i tre veckor i Florida både före och efter kryssningen, det är fantastisk upplevelse.

Res så ni är i Florida några dagar innan kryssningen, det är allra viktigast så ni inte går rakt på kryssningen, finns nog de som gör det men jag skulle vara helt slut, haha. jetlag är jobbigt några dagar…

MSC tycker jag hade mer grejer ombord än Harmony även om Harmony också var riktigt bra.

Kul att planera resa, hoppas ni hittar något kul!

Lena M 2 år sen

Vilka härliga bilder på en som det verkar underbar resa. Jag njuter av dina bilder och dina berättelser. Toppen! Du är väldigt vacker i den turkosa klänningen.
Nu väntar jag på lite sol och värme, här nere i södra delen av landet blåser det och i morse fick man skrapa bilen. Brrr….
Jag hoppas att du får en fin dag, kram.

Annette 2 år sen

Hej! Var inne på MSC:s hemsida o kikade på vad en kryssning skulle kunna kosta, serviceavgift tillkommer står det, hur mycket ska man räkna med där? Ungefär :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

På kryssningen betalar du ingen dricks, man har inga kontanter alls. Bara sitt ID kort.

I USA tillkommer det alltid dricks och skatt på allt du köper…

Maila dessa frågor till MSC istället när det kommer till priser och vad allt kostar.

Annica 2 år sen

Är det så att man ska klä upp sig till middagarna? Ska männen ha kostym?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Behöver man inte.

Inget krav alls, sedan har de tema och det är faktiskt lite kul att följa :)

Cissi 2 år sen

Kanske är svårt för dig att veta men vet du hur det funkar om man sitter i rullstol?
Kan tänka mig att det funkar fint på båten men hur funkar det vid stoppen?
Förstår om du inte har en aning men frågar ändå :)
Tack för bra och informativa inlägg :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Det går jättebra! De har många gäster som sitter i rullstol och allt gick super!

Tänkte nämligen på det.. 👏🏻❤️

Linda 2 år sen

Åhhh det ser helt underbart ut. Vi har funderat lite på kryssning också. Men jag blir ju sååå sjösjuk🤢🤢Hur upplevde du det när ni var ute till havs, kände man av någon gungning? Med tanke på priset och den långa resan vill man ju inte riskera att ligga på hytten och må illa hela resan 🥺

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hat du åkt något så stort fartyg?
Det tar över 5000 personer. Man känner inte ens att man är till havs om det är stilla.
Den här resan gungade det inte något alls. Inte det minsta!

Förra året gjorde de det, men ändå ingen som blev sjösjuk. Det är något annat när du kliver ombord på ett så stort fartyg.

Finns band man kan köpa om man är extremt känslig som man sätter på handlederna, nu är inte jag alls sjösjuk men vet en del har det och känner inget alls.

Du ska inte vara orolig, jag har ännu inte sett en enda som varit sjösjuk. Det är stort :)

Jo 2 år sen

Lyxigt! Men jag undrar såklart vad det kostar? För ett par eller barnfamilj?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag kan inte svara alls på det. Finns så många olika avgångar. Kika på priserna på länken jag lade in!

En fantastisk resa på alla sätt.

Bella 2 år sen

Jag har hittills medvetet valt bort kryssningar. Tycker att det får vänta tills man blir pensionär. Verkar så tråkigt. Jag är dock inte den som är den så självklart kan jag tänka om! Några frågor som du gärna får svara på om du vill:
– Hur lång tid ungegär har man vid varje stopp?
– Är det mycket barnfamiljer ombord – ja då menar jag stökiga sådana som busar i poolen och så?
– Finns det plats runt poolen att slappa i en lugn miljö?
– Blir det inte väldigt långtråkigt med så många timmar till havs?
– Enligt din uppfattning, vilka är huvudmålgruppen? Familjer, par, pensionärer, festargäng eller annat?
– Är det sant att dom kollar väskorna när man går ombord så att man inte har med sig några drycker från det lokala stället?

Massa frågor jag vet men är nyfiken helt enkelt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tråkigt?

Vänta inte tills pensionär för då orkar man inte. Såg inte mycket äldre på kryssningen, det är för tufft tempo, haha!

Massor med yngre, massor med familjer, par, kompisgäng, så härlig blandning.

Har du klickat på alla länkar? Jag har bloggat massor!

– Olika för varje stopp. Ibland 9-17.30 Ibland 8-15
-fartyget tar 5500 personer… går nästan inte säga om det är så för jag är inte vid barnpoolerna. Ser dem inte.
-Finns många pooler. Vill du vara helt ensam köper man dagspass till YACHT club. Eller SPA.
-Långtråkigt är det sista det blir på en sån resa. Tror du inte förstår hur galet mycket det är att göra. Som en helt stad. :-)
-Blandat med gäster, kika på mina filmer på instagram så ser du en del. Mycket par i min ålder, även mycket familjer, mycket vänninor… grupper. Såg även bröllop… även konferens. Inte mycket småbarn för det är en för stor båt.

När du går ombord från stoppet man gör är det säkerhetskontroll eftersom du kommit från ett nytt land. Samma som flyget alltså.
Du har även med ditt IDkort som du får när du checkar in. Det är ditt pass ombord och viktigt att alltid bära med sig.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg