ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kryssning i Karibien med MSC Cruises- Här kommer alla mina tips

/


För några veckor sedan kom vi hem från en fantastisk kryssning i karibien med MSC cruises. Och vilken resa! Det är som ett flytande stort hotell mitt i det karibiska havet och västindien.
Vårt fartyg Seaside gjorde fyra stopp under veckan och började med Jamaica,Cayman Island, Mexico och Bahamas. Det är verkligen som en dröm att gå i land på dessa paradisöar, man får uppleva så mycket fint.
Det är många läsare som hört av sig till mig och frågat om tips och någon rabattkod och äntligen- här har vi den!
Bokar ni före 31/5 får ni 10% rabatt på alla som bokar. Klicka HÄR så kommer ni rätt. Har ni tänkt att boka en kryssning så passa på, rabatten gör en hel del.


Hur ska jag kunna sammanfatta hela kryssningen, det är så mycket jag vill berätta. Jag har bloggat under resan, så ni kan se allt från dag ett HÄR ,HÄR,HÄR och HÄR  Förutom alla fyra stoppen som du kan läsa om längre upp.
Den här resan gick ut från Miami och det var det häftigaste vi gjort. Förra året gick vi ut från Fort Lauderdale och det går inte jämföra, detta var en riktigt häftig upplevelse. Alla pampiga höghus, Star Island från ovan, broarna och Miami beach som vi bodde på dagarna innan.
Tänk på att flyga så ni har ett par dagar innan avresa med kryssningen så ni kommer in i tiden, på kryssningen vill man vara pigg.Man är ombord flera timmar innan fartyget går ut, band spelas överallt, musiken uppe på däck, alla är förväntansfulla. Stämningen är oslagbar. Hytterna är fina, balkong är nästan ett måste. Det är ljuvligt att sitta på balkongen och känna lugnet, att titta på horisonten, eller utsikten när du är på väg in i hamnen och ska gå av på dina stopp.Alla måltiderna ingår, även glass, fika, snacks. Det finns bra restauranger! Dryckespaket (alkoholhaltiga drycker) köper man till men man måste inte, och mitt tips är att ändå köpa till några andra restauranger när du är väl ombord. Vi tycker det är kul att uppleva mycket olika och vi valde till tre restauranger under veckan. Så nöjda vi var.
Jag betalade 150 dollar per person, värt varje öre.
American steakhouse, seafood och asian. Köpte man tre fick man en fjärde på köpet så vi hade alltså fyra extra fina restauranger. Den sista var asian där japanska kockar står och lagar middag framför dig, det är alltid en rolig upplevelse för alla.
Pastan på skaldjursrestaurangen var bland den godaste pastan jag ätit.Tre-rätters på alla restauranger och du väljer vad du vill.
På båten finns det extremt mycket aktiviteter. Det finns allt. Bowlingbana, mängder med pooler, har ni barn kommer de älska fartyget! Men det som var bra var att barnpoolerna för de mindre ligger lite avskilt, skönt för alla tror jag. Vi har inga småbarn och vill inte ligga vid barnpooler, skulle inte klara av det. Skönt att det finns platser för alla.
Det är häftigt bara att gå runt, på just detta fartyget tycker jag det fanns ännu mer än på Harmony. Vi upptäckte nya barer varje dag, man fattar inte. Mysiga, sköna ställen, massor med butiker,  sportbarer med gigantiska fönster ut mot havet och en mängder med TVapparater till varje barstol om någon vill se någon match.


För inte tala om chokladbaren och champagnebaren. Jag var i himmelriket. Har ni sett filmen på instagram? Det rinner choklad på hela väggarna, haha. De gör lyxiga praliner för hand, den godaste hasselnötsglassen jag någonsin ätit. Gott kaffe osv. Så champagnebaren då. All champagne du kan tänka dig. Bara luta dig tillbaka och njuta.
Frukosten satt vi ofta ute och åt, den var väldigt bra. Finns flera restauranger och plats för alla. Fartyget är så enormt stort så det är plats. Man hittar lugna och sköna ställen.


Varje kväll är det något roligt tema, på många ställen. Det händer grejer överallt. White party upp på däck var häftigt! 70 -tals tema, för inte tala om Silent disco. Har ni testat det?
Skrattade så jag nästan kissade på mig. Men det var så kul! Man hör musiken i lurar, man väljer med lampan vilken musik man vill lyssna på. Då ser du också vad andra lyssnar på. Tar du av dig lurarna ser det ut som en flock galningar som står på dansgolvet och sjunger utan musik. Väldigt roligt, vill göra det igen.Läs på lite om alla stopp du ska göra, jag har skrivit om allt på inläggen på öarna längst upp. Där hittar du mina tips och vad man kan tänka på. Jag bokade inga utflykter alls. Vi tog en egen på varje stopp istället och fick och uppleva mer på egen hand och lugn och ro, det blev väldigt bra.
Vill ni ha tips om ni ska till dessa öar, fråga så ska jag se om jag kan hjälpa er.
Det finns ett stort spa och gym som ni också måste gå in på, gymet ingår, SPA området kan man köpa dagspass. Vi köpte för hela veckan och då fick vi tillgång till deras soldäck. Lugn och skönt.


Det är riktigt bra shower som igår, vilka Proffs! Missa inte showerna, man bokar sin plats i appen. Vi såga alla varje kväll. Musical, opera, pop, ni ska inte missa Michael Jacksson sista kvällen. Den var grym.


Förutom detta häftiga fartyg, så kommer jag aldrig glömma öarna vi var på.
Jamaica


Cayman IslandMexicoBahamasMagisk resa på alla sätt, nu ska vi kika på vinterns resor och förhoppingsvis få med Janne och mina tjejer på nästa resa. Älskar kryssningar!


Klicka HÄR om du vill läsa mer, fråga gärna så ska jag försöka svara om ni undrar över något.

27
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00