• 2019-05-18, 13:27
  • 28

Här är den! Min andra bok som heter Middag hos mig! Boken släpps i september och är full med recept, dukningar, minnen och massor av tips. En bok som handlar om det bästa jag vet: härliga middagar och en massa god mat. Jag har fyllt boken med mina bästa tips för en lyckad middag, oavsett om det är en liten eller stor fest, middag för många och middag för den lilla familjen.

När jag var ensam med tjejerna ville jag ändå det skulle vara mysigt och gott när ekonomin var tuff och göra vardagen till en fest med små medel. Därför ville jag inte bara göra en bok med recept, utan berätta mina minnen kring varje middag också. Mat är så mycket mer än att bara bli mätt, det är ett sätt att umgås och många rätter för att jag minns andra gånger jag lagat dem, från när jag var liten till de tuffa åren som jag redan skrivit om i 30 om dagen – En livsresa.

Just nu sitter jag och tittar på de fantastiska bilder som Rickard L Erickson tagit de senaste två dagarna. Vi håller på att ta alla bilder till recept och insidan av boken, det är hur mycket jobb som helst men så otroligt roligt att se hur fint det blir!

Rickard har även tagit omslagsbilden, som ni kan se här. Mina vänner Mats och Magnus lät oss vara hemma hos dem eftersom vi var tvungna att vara i Stockholm för att få schemat att gå ihop. Det blir alltid kaos, men de var fantastiska med att hjälpa till och jag är så nöjd med omslaget.

Vad tycker du? Är det något särskilt recept eller tips som du vill ha? Jag har fortfarande tid att göra lite ändringar!

Tack Linnie, Hanna, mamma, syrran, syskonbarn och tjejerna som hjälper mig dessa dagar, vet inte vad jag hade gjort utan er. Nästa vecka plåtar vi igen och tar lite ledigt i helgen för att vila lite.

Bästa Rickard fotar för fullt och Shada som gör smink och hår hjälpte igår var även med och hjälpte mig med allt kring julen.

Kommentarer

Ulrika 5 månader sen

Vart är den fina rosa klänningen på omslaget köpt?

fnulan 2 år sen

Men så roligt! Jag är glad för din skull att du lever din dröm, du är grym Johanna! KRAM från Fnulan <3

Anna 2 år sen

Vilket otroligt fint omslagsfoto!
Vore kul att läsa om några gånger som ngt gick fel, kan bli lite roligt samtidigt som man ofta lär sig hur man ska göra nästa gång i stället
Givet tycker jag med ett avsnitt om studenten

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack!

Lovar. Det kommer alla mina misstag.
Ogillar själv saker som är perfekt.
Perfekta kokböcker, perfekta bloggare, perfekta hem, perfekta recept….

Kommer en hel del om sånt som gick åt skogen. 😁

Sjävklart student! Mitt roligaste ämne 🇸🇪

Kram Johanna

Anna E 2 år sen

Så superfint omslag 🌸 varmt och inbjudande!

Camilla 2 år sen

Jättefint omslag Johanna och jag är övertygad om att även innehållet är super.
Ser fram emot att köpa boken.
Önskar snabba, lätta vardagsrecept varvat med festliga recept för bjudningar. Tycker det är roligt att du har med inspiration på bordsdekoratioer, då det gör så mycket för helheten.

CarinaL 2 år sen

Wow vilken bok! Den Kommer bli fantastisk. Jag älskar böcker som inte bara är recept rakt upp o ner utan att man får lite läsning oxå👍🏼Förra boken var sååå bra, jag önskar att denna inte innehåller så mycket tryckfel i texten som förra. Vet att det är förlaget det hänger på o inte dig❤️Stort lycka till!

Anneli 2 år sen

Grattis till boken! Vilken underbar rosa klänning. Var har du köpt den?

Eva 2 år sen

Ja jag vill ha lätta, snabba recept på god middagsmat som man kan göra när man kommer hem sent från jobbet och ska upp tidigt igen. Som dessutom är goda att ha med i matlådan.
Blir galen på att det är så lite tid över till matlagning.
Det hade jag önskat i boken och dessutom har jag provat flera av dina recept och det är gott och enkelt😋
Och älskar när det inte är tusen olika ingredienser.

Lena.K 2 år sen

Vilket ljuvligt omslag! Grattis! Ska köpa den direkt. Väntat :)

Du är så driftig!

Evelina 2 år sen

Åhh så vackert omslag, fina färger och stil. Spännande att se slutresultatet. Lycka till!!

Anette 2 år sen

Älskar din blogg Johanna, jag gillar att du inte bara har recept även om dom är underbara. Jag gillar att du lyfter mer ämnen, att du inte bara skriver om allt perfekta låtsaslivet som en viss matbloggerska alltid gör, orkar inte sånna bloggar mer.

Tack för att du skrev om abort, behövde det inlägget.

kramar

Mona 2 år sen

ÅH jag ska köpa den, du är så driftig och duktig!

M. 2 år sen

Krämig pasta …. Att det finns nåt som heter Eucalyptus ☺

Marie 2 år sen

Grattis Johanna, har längtat efter din andra bok, det ser så fint ut allt ni gjort, har följt er på stories när ni lagade mat, vilket jobb ni gör!

Minna 2 år sen

Grattis! Längtar!

Susanne Eskilsson 2 år sen

Så mycket god mat vi gjort tack vare dina goda recept 👍❤ Kommer absolut köpa boken när den kommer ut 👍I dag har vi ätit din lax med Västerbottenost broccoli och tomat mums ❤

charlotte 2 år sen

Hej Johanna! Kommer du att skriva ngt om Jannes o dina resor? Tänker på främst när ni cyklar i Alperna o runt Gardasjön. Skulle vilja ha tips. Ni verkar ha Sett så fantastiska ställen…

Kristina 2 år sen

Stort grattis till boken! Jättefint omslag stort gilla på färgval. Idag har jag massor av dina recept utskrivna och lagt till ditt namn efter varje rubrik. Ska bli så kul att kunna ta fram din bok istället för lösa papper😉 svårt att säga favoriter men Hög chokladtårta, charkbricka, lingonparfait, kycklinggryta med jordnötssås, din pepparsås, laxrecept, kycklingrecept, mingelsnittar är det jag lagar mest. Stor kram Kristina

Ina 2 år sen

WOW så fint omslag och dukningar.. kommer definitivt att köpa boken. Tack Johanna för att du delar med dig som du gör ❤

Marie 2 år sen

Något jag saknar är nyttiga/hälsosamma vegetariska recept. Gärna enkla vardagsrecept. Egentligen saknar jag en hel sådan bok (hjälper ju inte mig som är vegetarian om det finns nåt enstaka recept i nån bok.

Gillar annars omslaget, fina harmoniska färger!! 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Sånna böcker är i en ganska ”smal målgrupp” så jag gör ingen sån bok.

Mina recept är enkel, god vardagsmat och festmiddagar.
Det är otroligt enkelt idag att göra alla recept men byta ut/ta bort/lägga till för att få vegetariskt eller glutenfritt.

Jag personligen giller inga sånna böcker som är inkörda i ett speciellt fack.
Hellre goda smaker och härliga recept som passar alla!

Kram Johanna

Marie 2 år sen

Jag förstår vad du menar Johanna. För mig som är vegetarian så är det bara veg. kokböcker som gäller :)
Och det saknas (vad jag vet) en bra som innehåller nyttiga recept. Hoppas nån tar tag i det 😉

Christel minnelid 2 år sen

Den ska jag köpa! Ljuvlig rosa klänning. Var har du köpt den?

Lotta 2 år sen

Så fint! Vilket omslag Johanna!
Du är så grym!

Anna 2 år sen

Fint omslag, ljuvliga färger:) Tacogratängen är ett givet recept hoppas jag. Kommer definitivt köpa boken, gillar dina recept som inte är så krångliga.

Ulrika Hultberg 2 år sen

Den kommer jag att köpa. Den kommer bli så bra . Jag har köpt din förra bok . Den var ju jätte bra. Ha en en trevlig dag.
Kram Ulrika

Barbro 2 år sen

Vilket arbete du lägger ner och vad spännande bok.
Bra att få allt samlat i en bok.
Ha nu en bra lördag och tack för alla bra tips som du delar med dej av..
Har i ugnen din goda rabarber o jordgubbspaj..

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg