• 2019-05-19, 11:41
  • 18

Madonna är världens bästa artist, min största idol och hennes Like a prayer är världens bästa låt. Utom igår. Där satt jag framför tv:n och bara längtade efter henne, kände hjärtat dunka när jag hörde att hon skulle spela min absoluta favoritlåt genom alla tider… och så gick precis allting fel. Jag satt och skämdes för henne, eftersom hon inte verkade ha vett att göra det själv.

Kameran som jag tänkt filma Instastories med föll från handen efter bara några toner. Falskt, surt, trött… och dessutom var hon så dryg mot den stackars programledaren. Jag satt som en fågelholk med öppen mun och kunde inte sluta gapa, hoppades att hon skulle skärpa sig, att det bara var något tekniskt fel. Men nej, hon var trött, oinspirerad, otrevlig och bara dålig.

 I stället minns jag när jag och min bästis Hanna var och såg henne på Ullevi. Journalister sågade konsterten, men jag minns bara glädje. Hannas systrar jobbade med Madonnas turne så vi fick stå allra längst fram. Vi såg Madonna på en meters avstånd en hel konsert, det var nog den bästa upplevelsen jag varit med om.

Den där dagen i juli 2012 på ett kokande Ullevi kommer jag aldrig att glömma, men den sura människan med rustning och lapp för ögat hoppas jag glömma bort så fort det bara går.

Suddiga bilder från Ullevi men härliga minnen.

Jag älskar annars allt som hör till Eurovision till och tycker det är ett fantastiskt roligt spektakel, alla har åsikter, alla tycker något. Jag bara älskade Australiens nummer, så vackert så jag blev helt tagen. Och jag gillade Norge, med en svängig och go låt och tyckte om Nederländerna som vann.

Det var många bra bidrag i år, och framförallt så tycker jag Israel som värdland var otroligt bra. Vilken show vi fick se! Särskilt mellanakten, så kul att Måns var med! 

Inte minst, grattis till Sverige och John Lundvik! Det är ju fantastiskt att komma på sjätte plats, trots att det blev ett rejält antiklimax när man satt och väntade på en ny seger efter juryrösterna.

Vilken rysare! Jag kan knappt vänta till nästa år.

 

2019-05-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Karin 6 månader sen

Såg hennes framträdande igen nu när Corona är över hela världen. Begrunda Madonnas budskap i båda låtarna. Alla symboler talar om för oss att mörkret härskar och ljuset finns inom oss bara vi följer det. Tillsammans. Wake up avslutar hon med. Love

Pirkko 1 år sen

Madonna har gött med Botox. Nå, ja hon är väl rädd att visa sig rynkig..
Synd inget att dölja🌷🌷

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Rädd? Varför ska man vara rädd för det? Varför måste man vara rynkig om man inte vill?

Malin 1 år sen

Jag trodde nästan det var en “parodi” och att det inte var riktiga Madonna som uppträdde utan någon dålig imitatör …
Pinsamt!

Jag förstår heller inte uppståndelsen, kärringen är ju 60 år vettja! Hade Ariana Grande eller Billie Eilish kommit så hade jag förstått … men en gammal avdankad 80-tals “ikon” … hmh nej tack!

Annika 1 år sen

Jag missade hela spektaklet men har läst på FB om allas besvikelse över Madonna och uteblivna svenska röster.
Får la ta och kolla in hennes sång av ren nyfikenhet nu då.

Annette 1 år sen

Madonnas konsert på Eriksberg i Göteborg 1990 – say no more… grymmaste Madonnakonserten jag upplevt!

Bittan 1 år sen

har sett Madonna live 2 gggr i Cph…senaste gången var allt singback…patetiskt…

Anette 1 år sen

Mycket bra Eurovision, många bra låtar, bra röstningsförfarande, suveränt uppträdande med Måns och de andra. Största besvikelsen var Madonna hade hoppats på mycket mer! 😢

Cilla 1 år sen

Så dåligt framträdande!! Pinsamt Att leverera så låg nivå på eurovision!! Hoppas verkligen att de 13 miljoner i ersättning går till välgörande ändamål!!!
Håller med om att det var pinsamt!!🙈

Mia 1 år sen

Tack för att du recenserar hennes framförande & inte klankar på hennes utseende!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Absolut inte.
Tycker alltid hon är strålande vacker och snygg!

Jessica 1 år sen

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Har inte hon alltid varit lite konstig på scen?!
Jag tyckte nog hon va som vanligt dock kanske lite mer falsk sång men Madonna har inte varit min stora idol. Tycker hon alltid spelat över….. och den där ögonlappen förstår jag mig inte på🤔
Ha en bra söndag kram Jessica

Ulrika 1 år sen

Vi trodde nästan att Madonna skulle kollapsa vilken sekund som helst. Hon lät sjuk och jag blev så besviken när jag precis som du Johanna sett en helt annan Madonna än detta. Den fladdrande blicken och stånkandet när hon sjöng . Blir riktigt orolig för min stora idol MADONNA.💕🥂💕

Gunilla 1 år sen

Ja jag undrade ochså vad som hände!
Men rösten förändras väl! Men att få 12 miljoner för detta??

Annie 1 år sen

Håller med! Jag satt spänd och bara väntade på Madonna! Men efter hon pratat m programledaren insåg jag att Madonna e inte bra längre,hon gjorde det bara för PR och pengar. Gick och lade mig utan att ha sett när hon sjöng…., så sömnen gick före Madonna 😊 Måns däremot! Wow så bra han är och glimten i ögat!! mvh Annie

Annika 1 år sen

Håller med. Madonna är en stor artist och visst är det coolt att hon var med men… hon sjöng falskt och… jamen kanske bara ska varva ner nu – 60 år som hon är. MÅNS – vad stolt man blir och du…. jag såg Michael Jackson på Ullevi -96 (?) och det är nog min största upplevelse. Tänk dig när han sjöng “Heal The World” i solnedgången och en massa barn kommer in på scenen….. asså WOW!!!! Glädjen över att få vara där med min son född -88 – vilka minnen!!!!
Kram!

Svar på kommentaren:
Malin 1 år sen

Annika:
Mmm massa barn … ett av dom barnen var James “Jimmy” Safechuck och du borde se “Leaving Neverland” så kanske du ändrar uppfattning om att det är något positivt med barn i hans närhet/på scenen Vidrigt! Jag väljer att inte lyssna på hans musik längre. Då kan jag säga att jag varit ett riktigt stort MJ fan men nu ger det mig kalla kårar! Pedofil som han var!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Glad jag inte sett den och tänker inte göra det heller.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…