• 2019-05-19, 23:24
  • 10

Hoppas ni haft en fin helg, vilken sommarvärme vi haft idag. Härligt! Vi har varit ute och gått flera gånger, Lucy har badat och jag har suttit en del vid datorn för att planera veckans fotografering till boken. Janne är i Holland på jobb hela veckan men kommer vara en del i Göteborg ändå då jag ska på möten.

I veckan ska vi fota sommarmat till boken, höstmat och det roligaste jag vet- Studenten! Den största dagen i sitt liv, det blir ett stort kapitel med massor med tips och recept. Kommer även tipsa er här inne i veckan, vet många läsare och vänner som har student i år. AVIS på er, det är så kul och ett minne för livet.

Därför gör jag en student tre så får ni ännu mer tips i min bok. Haha.

Måste tipsa er om den här goda kycklinggratängen med massor med basilika, tomater, vitlök och en sås med dijonsenap. Den är verkligen superlätt att svänga ihop om man har bråttom, sedan har du lunchlåda till dagen efter. Om inte familjen ätit upp den.

Jag river blomkål på rivjärn sedan kokar några minuter i lättsaltat vatten. Gott att steka också. Älskar blomkålsriset!

Skön dag med mina tjejer efter Marilyn slutade jobbet.

En kvällsrunda så en bild i farten.

Trött liten tjej efter 5 km ikväll, gick även i Göteborg i morse men då lämnade jag in henne efter 2 km, det var alldeles för varmt för henne då. Ikväll var det svalare och hon badade i en kall back på berget.

Kycklinggratäng med basilika och vitlök

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Stek kycklingen i olja i en stekpanna så de får stekyta och färg. Lägg lite olja i en gratängform och lägg i fileérna. Jag delar dem på mitten om de är tjocka. Skär tomaterna och lägg över kycklingen, strimla purjolöken tunt och strö över alla fileér. Hacka basilikan grovt och lägg över allt, salt och peppra. Blanda grädde, (jag brukar ha matlagningsgrädde till vardag men tar 40% till helgmiddag) creme fraiche, dijonsenap, pressade vitlöken, sweet chilin och rör om i en bunke, salta och peppra. Häll allt över gratängen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med blomkålsris eller vanligt ris, funkar även med kokt potatis. En krispig sallad till med vinegrette är också gott till.

Kycklingratäng med basilika

4

Fina kycklingfileér

2

Stora tomater

1

Kruka färsk basilika

1/2

Purjolök

2

Stora vitlöksklyftor

3 msk

Dijonsenap

1 msk

Sweet chilisås

1 msk

Tomatpure

2 dl

Creme Fraiche

2 dl

Grädde

2 dl

Stark riven ost

Nypa

Salt och peppar

2019-05-19 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anna 2 år sen

Man ser “pratbubblan” som vanligt och antal kommentarer men när man trycker på den så händer det antingen inget eller också uppdaterar sig bara sidan men man kan inte läsa kommentarerna. Det är precis som det är last för oss läsare att se dem

Anna 2 år sen

Precis som Eva här ovan kan inte jag heller se kommentarer på gamla inlägg!! Har alltid vart så och är jättetråkigt när du hänvisar till ett gammalt inlägg och man inte kan läsa :-(

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Måste ringa tekniker idag. Fattar alltså inte vad det är.

Står det inte alls längst ner: Visa mer kommentarer? Ser ni inga kommentarer alls?

Susanne 2 år sen

Testade, och samma här, om du vill veta :-) Finns ingenstans det står “visa mer kommentarer”. Har provat både telefon och dator.
Ha en bra dag och lycka till!

Eva 2 år sen

Varför har teknikerna inte fixat så man kan läsa kommentarerna i gamla inlägg? Såå tråkigt!
Var inne nu och kolla ett recept på kycklinggratäng och vill gärna läsa kommentarerna för mer tips om nån har lagat det men det kommer ju ej upp några😢 har försökt att trycka på kommentarer men sidan bara laddas om men inga kommentarer kommer!
Vet att du sa att dom skulle fixa för längesen!
Så tråkigt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vi förstår det inte för vi kan se. De fattar inte heller. Klickar du på “Visa mer kommentarer”?

Hur ser det ut när du ska se kommentarerna? De vill gärna veta vad det står, hur det ser ut.

Eva 2 år sen

Alltså jag har provat både från Iphone och datorn men funkar inte på någon. Jag sökte på kycklinggratäng och gick in på Het kycklinggratäng med chilisås. 34 kommentarer står det. Det står 34 och är en pratbubbla och där trycker jag och sidan laddas upp igen men inga kommentarer.
Trycker jag på fel ställe? Jag kan inte se att det står någonstans ” Visa mer kommentarer” som du säger.
Har ju förstått att det inte bara jag med detta problem.

Annika 2 år sen

Hej, tack för receptet. Låter mycket gott.
Har du något bra förslag på vinegrett dressing? Vill ha både med lite syra, sötma och styrka. Tack.

Marie 2 år sen

Gott! Ska laga detta ikväll.

Hur har det gått med din hemska stalker förresten? Såg ingen rolig Facebook uppdatering hon skrev för någon vecka sen, man blir mörkrädd. Mailade dig. Vet ej om du sett?

Lycka till med boken, ska köpa den!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Kan inte kommentera det tyvärr mer än att utredningen har förstås inte lagts ned. Personen är förhörd och kommer höras igen.

Tack snälla, hoppas du kommer gilla den!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…