• 2019-05-25, 18:25
  • 16

Har ni student kommer ett roligt tips på söta studentmössor till välkomstbubbel! En kund till mig tipsade mig och jag gjorde dessa till Marilyns student förra året. Det var mycket uppskattat bland gästerna att få välkomstdrink med en söt studentmössa som drinkpinne och Marilyn tycke de var jättesöta.

Mössorna är gjorda av mashmallow som är doppade i choklad, sedan satte jag små sockerpärlor som knapp. Jag älskar sånt här och det blev så fint.

Jag har massor med tips som kommer i min bok Middag hos mig! Så roligt att fixa och göra fint för gästerna, det är väldigt uppskattat och visst är det kul att komma på fest när det är pyntat och fixat.

Studentmössorna är busenkla men var inte darrig på handen för det är lite pilligt. Var inte stressad när du gör dem, haha.

Skippa knappen om du tycker det är för pilligt. Blir fint ändå. Men visst är de supersöta med den lilla knappen så det blir som riktiga mössor.

Jag köpte sugrör i guld och vitt, tyckte dessa vara så festliga till just en student. Den största dagen för alla ungdomar, så mycket att fira, så mycket känslor och alla år de kämpat i skolan. Gemenskap och glädje. Det är underbart att se sina barn ta studenten och vara så glada.

Börja med att klippa marshmallows i två delar, köp de större. Smält mörk choklad i vattenbad, förbered allt på en bricka så du har allt framför dig.

Jag hittade strössel som små sockerpärlor, står där allt strössel finns i matvarubutiken. Annars beställ på nätet.

Börja med att doppa ner “mössan” i smält choklad. Lägg ner mössan ner på bakplåtspapper och dra lite bakåt så du får en skärm. Bara toppen på marshmallows ska man dra något bakåt så får du en skärm som en studentmössa.

Lyft den bakre delen något som du ser på bilden.

Låt de stelna något innan du fäster lilla sockerpärlan som knapp, annars åker den ner. Fäst med en pincett. Jag bara trycker dit den lätt så sitter den.

 

Låt mössorna stelna, det funkar att göra dem några dagar före men chokladen kan torka något, helst dagen före om du hinner. Men funkar absolut ett par dagar.

Fäst ett sugrör i mössan, tryck bara upp sugröret en liten bit i mössan och ställ ut i champagneglasen, häll upp det ni vill bjuda på och servera era gäster.

Succé på drinkbordet!

Njut och ha en fantastiskt student, det är helt underbart kul!

 

 

Kommentarer

Annika 1 år sen

Tack! Dessa ska jag göra till min sons student 14/6

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Kul! Ha en underbar dag!
(Vecka 😁🇸🇪)

Michela 1 år sen

Dessa ska jag verkligen göra till Nicoles studentfest om 2 år och då hon har redan skrivit gästlistan så har jag sett att ni är inbjudna =) Hon har sparat inspirationsbilder så har redan en liten “stress” i magen för hur viktig den dagen är (med all rätt). Tar därför emot alla tips redan nu <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Haha om 2 år är inte dåligt att planera så länge 😁💕

Men hoppas mina tips kan hjälpa er!
Vad trevligt, klart vi kommer!
Kramar

Sandra 1 år sen

Så glad att du la ut detta. Tack ! Nu älskar ju jag att laga mat, fast avskyr bakgrejer…men detta ska jag väl kunna gå i hamn med, mellan dottern får hjälpa till 😂💕 ååå så kul det ska bli att ha student 🥂

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vad kul att du gillar! Lovar att du fixar dessa, de är så uppskattade!

Ja, njut. Det är det roligaste vi varit med om, så minnesvärd dag. Vecka! :)

Sussi 1 år sen

Vilka smarta, fina och roliga tips!! Jag har ingen student längre men ska tipsa mina kompisar att gå in här:).
Kommer verkligen köpa din bok, den första ska jag läsa nästa vecka:)
Du lär sova i en vecka efter allt jobb med detta…. fattar inte hur du orkar:)
Trevlig kväll

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack Sussi! Ja tipsa och dela gärna inlägget om du vill. Kanske kan hjälpa några stressade studentföräldrar.

Jag har vilat hela helgen, har varit helt slut men så skönt att kunna vila upp sig.
Nu är jag back on track :)
Ha en fin söndag!

Lajnda 1 år sen

Så himla fint alltihop!! Tycker de hängande metallringarna som är pyntade med grönt och rosor, och med ett ljus i mitten är otroligt vackra!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack, ja visst är de. Jag hade ljushållare som jag brukar tipsa om till vintern, de kan man sätta blommor och murgröna på. Gör mycket med lite pynt, trevligare både för gäster och student!

Lotta 1 år sen

Oj vad fint Johanna, du är duktig. Ser fram emot din bok nu.

Tar Jannes dotter studenten i år?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack snälla! Den 12e september är den ute!

Mona 1 år sen

Tror hon hoppat gymnasiet, min dotter går där hon gick men slutat tror jag.

Lena 1 år sen

Men man hoppar inte av skolan idag, finns ju så många olika program på gymnasiet, finns något för allt.
Hoppas hon inte hoppat av skolan, hälsningar från lärare :-)

Mia 1 år sen

Tack nu fick jag svar👍🏻 Ska göra dom till våran student så roligt att fixa🇸🇪

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vad kul Mia! Underbart att fixa fint till sina barn! Ha en härlig studentvecka och glöm inte njuta.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…