ANNONS

Söta studentmössor som drinkpinnar

/


Har ni student kommer ett roligt tips på söta studentmössor till välkomstbubbel! En kund till mig tipsade mig och jag gjorde dessa till Marilyns student förra året. Det var mycket uppskattat bland gästerna att få välkomstdrink med en söt studentmössa som drinkpinne och Marilyn tycke de var jättesöta.

Foto: Rickard L Eriksson


Mössorna är gjorda av mashmallow som är doppade i choklad, sedan satte jag små sockerpärlor som knapp. Jag älskar sånt här och det blev så fint.
Jag har massor med tips som kommer i min bok Middag hos mig! Så roligt att fixa och göra fint för gästerna, det är väldigt uppskattat och visst är det kul att komma på fest när det är pyntat och fixat.
Studentmössorna är busenkla men var inte darrig på handen för det är lite pilligt. Var inte stressad när du gör dem, haha.
Skippa knappen om du tycker det är för pilligt. Blir fint ändå. Men visst är de supersöta med den lilla knappen så det blir som riktiga mössor.
Jag köpte sugrör i guld och vitt, tyckte dessa vara så festliga till just en student. Den största dagen för alla ungdomar, så mycket att fira, så mycket känslor och alla år de kämpat i skolan. Gemenskap och glädje. Det är underbart att se sina barn ta studenten och vara så glada.


Börja med att klippa marshmallows i två delar, köp de större. Smält mörk choklad i vattenbad, förbered allt på en bricka så du har allt framför dig.
Jag hittade strössel som små sockerpärlor, står där allt strössel finns i matvarubutiken. Annars beställ på nätet.

Börja med att doppa ner ”mössan” i smält choklad. Lägg ner mössan ner på bakplåtspapper och dra lite bakåt så du får en skärm. Bara toppen på marshmallows ska man dra något bakåt så får du en skärm som en studentmössa.


Lyft den bakre delen något som du ser på bilden.

Låt de stelna något innan du fäster lilla sockerpärlan som knapp, annars åker den ner. Fäst med en pincett. Jag bara trycker dit den lätt så sitter den.
 

Låt mössorna stelna, det funkar att göra dem några dagar före men chokladen kan torka något, helst dagen före om du hinner. Men funkar absolut ett par dagar.
Fäst ett sugrör i mössan, tryck bara upp sugröret en liten bit i mössan och ställ ut i champagneglasen, häll upp det ni vill bjuda på och servera era gäster.
Succé på drinkbordet!





Njut och ha en fantastiskt student, det är helt underbart kul!
 
 

16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00