• 2019-05-26, 13:44
  • 12

Grattis alla mammor på mors dag! Ni är fantastiska! Vi har precis tagit en bit av jordgubbspajen jag gjorde igår. Kan vara den godaste jag vet. Det är med jordgubbar och rabarber, kanel och mandelmassa. Flagad mandel över och servera med lösvispad grädde eller vaniljvisp, eller en kula glass. Himmelriket.

Tur jag sprang en timma i förmiddags, hehe.

Mamma var här och hjälpte mig putsa fönster igår och fick med en stor bit av pajen. Tror jag fick två sms på raken efter, haha! Hon tyckte den var jättegod. Extra grattis till mamma idag, fyra döttrar och sju barnbarn är vi. Idag är hon nere hos min syster Linnea i Göteborg men vi fikade här hemma igår.

Barnen har bokat restaurang ikväll och ska bjuda mig på middag, älskade tjejer så mysigt det ska bli.

Det är kardemumma i, man kan också ta kanel. Så gott!

Världens godaste paj med jordgubbar och rabarber

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
8 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader, skär rabarbern i mindre bitar och dela jordgubbarna och lägg allt i en pajform. Normalstor ca 30 cm diameter. Blanda socker och potatismjöl och strö över i formen och rör om lite. Ta fram en skål och blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Riv mandelmassan grovt, finfördela mandelmassan och smöret i mjölblandningen till en smulig massa som en smulpaj med fingertopparna. Strö över smuldegen över rabarbern och jordgubbarna, strö sist på mandelspån och gratinera pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Akta så det inte bränns de sista, jag lägger alltid på folie eller bakplåtspapper om det börjar bli för mörkt, mandeln kan lätt brännas men gott när det är knaprig yta.

Fyllning

250 gram

rabarber

250 gram

jordgubbar

1 msk

potatismjöl

3 msk

Socker

Smuldeg

1,5 dl

mjöl

1,5 dl

havregryn

1/2 dl

socker

1 tsk

kardemumma (Jag tog lite mer)

75 gram

mandelmassa

100 gram

smör

1/2-1 dl

mandelspån

Kommentarer

Marie Johansson 2 år sen

Pajen ser underbart god ut. Den måste absolut testas!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja gör det! Så god!

Så gott det såg ut mumms

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, den är galet god.

Ulrika Hultberg 2 år sen

Den ser god ut. Måste testa . Ha det så trevligt ikväll med dina tjejer. Tyvärr kan jag inte fira mors dag . Min mamma dog för 24 år sen . Lite tråkigt är det .
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Kram till dig Ulrika, hoppas du får en fin start på veckan.

Ulrika Hultberg 2 år sen

Tack johanna

Barbro 2 år sen

Jag håller verkligen med dej att den är ju så god.
Har även gjort den med bara hallon och det blir lika gott.
Ha nu en fortsatt bra söndag o hälsa tjejerna o Lucy förstås.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tog du bara hallon? Måste nästan testa :)
Ha en fin fortsatt fin måndag!

Barbro 2 år sen

Jo jag tog bara hallon i och det smaskens hade även räckt till dej också.
Ha du också en bra måndag o kom gärna nån dag till Lidköping så bjuder jag på kaffe om det snakar.

Eva 2 år sen

Mmm…. måste testa😋

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Gör det :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…