ANNONS

Världens godaste paj med jordgubbar och rabarber

/
2


Rabarber+ och jordgubbar = sant. Den här pajen har allt! Rabarber, jordgubbar och mandeltäcke. Den är så otroligt god och vacker. Ni måste testa!

DSC06060Pleasejeans_-980x665

1
3
5
4


Det är kardemumma i, man kan också ta kanel. Så gott!

Smulpaj med rabarber och jordgubbspaj 8-10 bitar 
Fyllning:
250 gram rabarber
250 gram jordgubbar
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker
1 dl mandelspån
Smuldeg: 
1,5 dl mjöl (vill ni göra utan mjöl istället har jag ett recept på en jättegod nötcrunch HÄR.)
1,5 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
75 gram mandelmassa
100 gram smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, skär rabarbern i mindre bitar, dela jordgubbarna i bitar och lägg allt i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över i formen och rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma i en ny skål. Riv mandelmassan grovt, finfördela mandelmassan och smöret i mjölblandningen till en smulig massa som en smulpaj.
Strö över smuldegen över rabarbern och jordgubbarna, strö sist på mandelspån och gratinera pajen i mitten av ugnen i 25 minuter. Akta så det inte bränns sista 5 minuterna.
Servera med vaniljvisp, grädde eller vaniljglass. (Jag har gärna vaniljkvarg till också om man vill ha nyttigare)

12
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00