Världens godaste paj med jordgubbar och rabarber
Rabarber+ och jordgubbar = sant. Den här pajen har allt! Rabarber, jordgubbar och mandeltäcke. Den är så otroligt god och vacker. Ni måste testa!
Det är kardemumma i, man kan också ta kanel. Så gott!
Smulpaj med rabarber och jordgubbspaj 8-10 bitar
Fyllning:
250 gram rabarber
250 gram jordgubbar
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker
1 dl mandelspån
Smuldeg:
1,5 dl mjöl (vill ni göra utan mjöl istället har jag ett recept på en jättegod nötcrunch HÄR.)
1,5 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
75 gram mandelmassa
100 gram smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, skär rabarbern i mindre bitar, dela jordgubbarna i bitar och lägg allt i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över i formen och rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma i en ny skål. Riv mandelmassan grovt, finfördela mandelmassan och smöret i mjölblandningen till en smulig massa som en smulpaj.
Strö över smuldegen över rabarbern och jordgubbarna, strö sist på mandelspån och gratinera pajen i mitten av ugnen i 25 minuter. Akta så det inte bränns sista 5 minuterna.
Servera med vaniljvisp, grädde eller vaniljglass. (Jag har gärna vaniljkvarg till också om man vill ha nyttigare)