• 2019-05-29, 10:30
  • 1

Här kommer ett jättegod middagstips om ni letar inspiration till en mättande och god lunch. Enkelt! Marinerad kyckling med tandorikrydda och morötter med sesamfrön, jag gjorde en enkel vinegrette till morötterna och strödde sesamfrön på.

Detta lagade jag igår och måste äta rester idag för det var så gott och fräscht. Gillar ni indiska smaker? Jag älskar det! Ingefära, vitlök, spiskummin. Lägg till ris eller blomkålsris om du vill men annars mättar den här rätten bra.

Jag gjorde en tzatziki men en vitlökskräm är också gott. Servera även en god sallad, strö fetaost och granatäpplekärnor så blir det ännu godare.

Doftar magiskt i köket, hoppas ni gillar detta! Fräscht och jättegott. Ta grönsaker ni gillar och ta vad ni har i kylen.

Krispiga salladen har jag strött granatäpplekärnor på och smulat över en god fetaost.

Tandorikyckling med morotssallad och sesamfrön

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Gör marinaden: Häll olja, soja, sweet chilisås, tandorikrydda i en skål, pressa i en vitlök och limen och rör runt. Salt och peppra. Lägg i filéerna och vänd runt noga. Låt ligga i kyl en timma. Man kan göra dagen före eller under tiden man förbereder allt annat. Sätt på ugnen på 200 grader. Häll av marinaden, stek kycklingen i en panna så den får färg, lägg kycklingen i en form och krydda över med mer Tandorikrydda, jag tog ganska mycket så det blir bra smak. Stek i ugnen ca 15-20 minuter beroende på ugn. Kycklingen ska vara väl genomstekt och fin yta, häll gärna lite spad över kycklingen ett par gånger.

Morotssallad med sesamfrön

Riv morötter grovt, skär löken tunt, lägg allt i en skål, ringla över olivolja, äppelcidervinäger, salta och peppa lite, blanda i sesamfrön och rör runt. Häll lite mer sesamfrön överst. TZATZIKI: Häll upp yoghurten i ett kaffefilter så vasslen rinner av, hinner man inte kan man hoppa detta. Riv gurka på grövsta på rivjärnet, skrapa ur kärnorna med en sked innan. Lägg den rivna gurkan i en skål med salt så drar vätskan ur snabbare. Blanda alla ingredienser i yoghurten och ställ kallt en stund före servering.

4

Kycklingfileér

1/2 dl

Sweet chilisås

1/2 dl

Soja

1/2 dl

Olivolja

1 msk

Tandorikrydda

1

Pressad vitlök

1

Pressad lime

Nypa

Salt och peppar

Morotssallad

2

Stora morötter

1/2

Rödlök

1 msk

Äppelcidervinäger

1/2 msk

Olivolja

1/2 tsk

Italiensk salladskrydda

1 msk

Sesamfrön

Nypa

Havssalt

Tzatziki

2,5 dl

Grekisk eller turkisk yoghurt

1/2

Gurka

2

Vitlöksklyftor

1 msk

Färsk mynta

1/2 msk

Olivolja

1/2

Pressad citron

Nypa

havssalt och peppar

Kommentarer

Ulrika Hultberg 2 år sen

Det ser jätte gott ut. Kyckling är alltid gott.
Ha en trevlig dag.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.