ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling i krämig parmesan och basilikasås

/


Om ni inte vet vad ni ska laga för mat idag tipsar jag om den här goda rätten med kyckling, basilika och parmesan. Jag älskar smakerna och den här rätten får alltid höga betyg. Gott med blomkålsris, eller vanligt ris och en fräsch sallad till.Tips. Fräs champinjoner i en torr panna på hög värmen, så slipper de börja koka. Inget smör eller olja. När de fått fin färg och blivit mindre kan du lägga i smör, vitlök och fräsa på och lite salt.
Kyckling i krämig parmesan och basilikasås 4 portioner
4 st fina kycklingfiléer
300 gram färska champinjoner
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost
2 msk kycklingfond (flaska)
1 msk tomatpure
5 dl grädde eller valfri vätska
1 dl creme fraiche
1 msk kinesisk soja
1 msk olja
1/2 msk smörsalt och peppar

Gör så här:
Putsa filen om det behövs, stek kycklingen så den får färg i olivoljan  Ta upp ur pannan. Dela champinjonerna och fräs i panna utan smör på högre värme. När de fått färg lägg i smöret och salta lite. Fräs hackad vitlök och lägg med svampen.

Häll i grädden och creme fraiche, fonden, salt och peppar , tomatpure, soja och lägg i kycklingen. Lägg i riven parmesanost och låt allt småkoka på svag värme i ca 15 minuter så kycklingen blir klar. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka en kruka basilika, lägg i allt i pannan. Smaka av och skär i kycklingen så den är klar.

Servera med ris, eller blomkålsris, eller potatis, god krispig sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten.

Riktigt gott!

4

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00