• 2019-06-01, 08:00
  • 4

Om ni inte vet vad ni ska laga för mat idag tipsar jag om den här goda rätten med kyckling, basilika och parmesan.

Älskar smakerna och detta får alltid höga betyg, jag har ändrat receptetet något,  det förra är med spenat, nu har jag färsk basilika och även tomatpure. Gott med blomkålsris och en fräsch sallad till.

Tips. Fräs champinjoner i en torr panna på hög värmen, så slipper de börja koka. Inget smör eller olja. När de fått fin färg och blivit mindre kan du lägga i smör, vitlök och fräsa på och lite salt.

Massor med färsk basilika och parmesan, så gott.

 

Kyckling i krämig parmesan och basilikasås

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Putsa filen om det behövs, stek kycklingen så den får färg i olivoljan. Ta upp ur pannan. Dela champinjonerna och fräs i panna utan smör på högre värme. När de fått färg lägg i smöret och salta lite. Fräs hackad vitlök och lägg i med svampen. Häll i grädden och creme fraiche, fonden, salt och peppar , tomatpure, soja och lägg i kycklingen. Lägg i 1 dl riven parmesanost och låt allt småkoka på svag värme i ca 15 minuter så kycklingen blir klar. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka en (knappt) kruka basilika, lägg i allt i pannan. Smaka av och skär i kycklingen så den är klar. Servera med ris, eller blomkålsris, god fräsch sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten. Riktigt gott! Det är en mättande rätt, jag har gärna sallad eller blomkålsris till, vanligt ris om vi vill ha mer kolhydrater.

4 st

Fina kycklingfileer

300 gram

Färska champinjoner

1 kruka

Färsk basilika

2

Vitlöksklyftor

1 dl

Riven parmesanost

2 msk

Kycklingfond (flaska)

1 msk

Tomatpure

5 dl

Matlagningsgrädde

1/2 dl

Creme fraiche

1 msk

Olja

1/2 msk

Smör

1 msk

Soja

Några nypor

Salt och peppar

Kommentarer

Johanna Chaibi 2 veckor sen

Testat receptet nu, längtar tills jag får smaka!! Så roligt med nya tips!!

Grattis i efterskott och ha det fortsatt bra i Grekland!!

Anneli 3 veckor sen

Denna gjorde vi ikväll, sååå god 👍

Liselotte Johansson 3 veckor sen

Ser jättegott ut. Det receptet ska jag testa.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Innehåller annonslänkar  Tack från hela mitt hjärta för alla fina hälsningar och för ert stöd. Ni är fantastiska. Kommer i nästa inlägg berätta lite mer så ni förstår vad som hänt. Rörd att…

Nu kan jag berätta vad som har hänt, varför jag varit så tyst och varför jag inte uppdaterat min blogg som jag brukar. Detta har varit den värsta våren i mitt liv…

Innehåller annonslänkar  Sitter på tåget mot Göteborg, ska till Valentina på Main och få håret fixat, jag är så mörk i botten och ska fixa färg och lite folie, jobbade där förut…