ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cakepops! Så lyckas du

/

Rickard L Eriksson


Nu börjar stora studentveckan för många i Skövde, hur har ni det? Stressigt och fullt upp vet jag sedan mina studenter vi haft. Glöm inte njuta, det är ju livets höjdpunkt!
Ska ni göra cakepops att bjuda på? Eller till festen eller midsommar. Enkelt, gott och festligt att ställa fram. Dessa misslyckas du inte med. Tog dock några gånger innan jag upptäckte knepet.
För så här vill man inte att det ska se ut. Katastrof när alla smälte, haha.

Istället har jag andra tips, nu vet jag hur de ska bli snygga och goda. Pinnen måste frysas fast, följ steg för steg så har du söta cake pops till festen. Dekorera hur du vill, Lisa-Marie gör så fina med massa strössel som hon gjorde till Marilyns student.

Jag gillar dessertbuffé där man ställer upp massor, dekorera med flaggor och lite festliga dekorationer så blir det inbjudande.


I år när vi fotade till boken doppade jag dem i vit choklad och satte ett gul blått band, enkelt men blev fint.

Rickard L Eriksson


Jag använder papperssugrör som jag klippt av på mitten. Köpte dessa rosa på Partaj. Idag hittade jag vita korta på Panduro som är just till Cake pops.


Mixa kakorna och rör ihop med färskosten. Rulla till bollar.


Smält chokladen, ska du ha vit, köp knapparna. Den vita som blockchoklad är kladdig och för tjock att doppa i.Börja så här:

Doppa pinnen 1 cm ner i chokladen. Sätt ner den en bit rakt ner i de färdigrullade bollarna.Ställ i frys en timma. Ha tålamod, måste bli kalla så pinnen fäster.
Ta ut bollarna ur frysen. (kylen funkar också)

Smält sedan vit eller mörk choklad igen. Låt den svalna något.
TIPS. Ta ett par droppar neutral olja i den smälta chokladen om den blir tjock.

Doppa dem i den smälta chokladen. Ganska snabbt.


Chokladen får inte vara varm, då lossnar pinnen. Snurra sedan bollen i luften, ställ den inte direkt på brickan för då får du en ”platta”. Det är fint om de är runda. De torkar snabbt. Snurra den lite så det stelnar något innan du ställer ner den.
Ska du ha strössel tar du på det nu. Inte när de stelnat.


Ställ bollarna kallt tills du ska servera dem. Jag satte gulblå band och ställde på bordet med bubbel och lite annat gott. Mycket uppskattat av gästerna. Man kan ju hälla på valfri strössel också, finns mycket att välja på.

Rickard L Eriksson


©New Art Production AB (rickarderiksson.com) info@rickarderiksson.comLycka till med era goda cake pops!

Cake pops ca 15 stycken 

150 gram färskost
2 paket Ballerina eller Oreokex
250 gram vit choklad eller mörk choklad
15 cake popspinnar eller sugrör man delarGör så här:
Mixa kakorna i en matberedare eller en mixer. Blanda i färskosten. Rulla direkt till fina bollar. Smält lite av chokladen, doppa ner pinnarna ca en cm i den smälta chokladen och stick sedan rakt ner en bit i varje boll. Ställ på en bricka i frysen en timma. De måste ha stelnat så pinnen fryst fast. Smält chokladen i vattenbad. Ljus, mörk eller vit.
Ska du ha vit köpt de små knapparna, den vita som blockchoklad är svårsmält och kladdig. Doppa sedan bollarna rakt ner i chokladen, ta upp och snurra, vrid på den så allt överflödig choklad rinner av. Håll den i luften en liten stund, snurra under tiden.
Då torkar den och du får ingen “platta” under bollen som annars blir om du doppar den i choklad och ställer ner den direkt. Vill du ha strössel så strö på det innan det har stelnat. När den torkat till lite, sätt ner bollarna på en bricka och ställ kallt.

11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00