• 2019-06-14, 15:26
  • 4

Idag är det en stor dag i Skövde! Studenten 2019 och vi ska uppvakta flera av våra bästa vänners studenter. Jag och Marilyn har varit och tittat på utspringet, alltså känslan är oslagbar varje gång. Vilken lycka, så mycket glädje och känslor. Bilderna är från när vi fotade min bok, efter denna vecka ska jag inte trötta ut er med mer student, men det är ju så mycket glädje och häftiga känslor när sina barn springer ut efter alla år i skolan.

Glöm inte fota…

Och njut från början till slut.

Först ut att springa ut idag var våra vänner Annika och Pers son Petter. Grattis Petter!

Nu är vi hemma och fixar klart alla presenter och snart kommer Janne. Så kul att fira våra vänners studenter idag!

Ha en riktigt fin fredag, i morgon ska ni få bildbomb på Oliwer 9 dagar. Vilken lycka att vi fick se honom igår jag och Janne.

 

2019-06-14 Johanna Toftby

Kommentarer

Elly 1 år sen

Som finlandssvensk måste jag verkligen förvåna mej över ert firande, att ni tar studenten, då ni i själva verket BLIR studenter, mao går ut gymnasiet med gymnasiebetyg, inte med studentexamensnämndens slutbetyg. Studentexamen avskaffades 1968 i Sverige, efter det har inga studenter utexaminerats. Varför då detta spektakel då tex Pisaundersökningarna visar hur illa ställt det är i Sverige? Gymnasieelever med bristfällande kunskaper i bl.a. läsning och skrivning, det mest basala. I Finland har vi kvar studentexamen med nationella prov, muntliga och skriftliga. Då man dimitteras får man två betyg, gymnasiets avgångsbetyg och resultatet i studentskrivningarna med betyg från improbatur till laudatur. Med detta betyg har du lätt att söka dej in på utbildningar i hela världen, ett finländskt studentbetyg väger tungt. Kanske dags att sluta ert firande av studenten eller att införa en nationell studentexamen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Åh herregud.
Suck 😂🙈

Barbro 1 år sen

Alltid kul med studentfester-vi hade hade här i Lidköping i förra veckan.
Men nu i helgen är det matfestival här med en massa spännande saker.
Önskar dej o Janne bra lördag.
Kram💕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Ja det är det! Så kul och härligt 🇸🇪❤️🥂

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg