• 2019-06-17, 18:21
  • 12

Midsommarvecka och strålande väder! Har ni en fin måndag? Jag mosar mig igenom det sista nu som ska in till boken. Gud i himmel vad jobb detta varit. Kan dröja jag gör en sån här bok igen, haha. Men ju mer man kämpar och jobbar desto bättre blir det. Jag har höga krav så jag sätter ribban själv men nu har sättaren börjat göra ordning inför alla bilder som ska in. Häftigt! Kommer gråta ihjäl mig när jag har den här boken i min hand.

Ju mer jag jobbar desto mer måste jag röra på mig, dessa dagar har vi varit ute mycket jag och tjejerna. Njuter av vädret, att få gå ut och gå eller och springa den här årstiden är underbart.

Lucy kan inte gå långt när det är varmt men några kilometer är hon med och badar på vägen så fort det finns vatten.

Jag och Marilyn älsklingen på rundan igår. Billingen är så fint.

Och min stora älskling Lisa-Marie och vår minsta idag på rundan i förmiddags. Så skönt efteråt varje gång.

Nu har jag betat av massa texter och ska pausa lite innan kvällens jobb. Det är inte mycket kvar som ska in till förlaget. Ska köra ett träningspass på gymet, rygg och axlar sen några timmars jobb igen.

Våren har inte varit sig lik på många sätt kan jag säga. Längtat så mycket efter att jag och Janne ska kunna ses mer igen som vi alltid gör och nu kommer det blir mer av det. Så mysigt. Ser fram emot en resa till helgen jag fått av honom i födelsedagspresent, berättar mer om det.

Just det! Har en grym sallad ni ska få tips på som vi åt idag! Kommer ikväll. Jordgubbar i sallad är ju så gott.

2019-06-17 Johanna Toftby

Kommentarer

Malin 1 år sen

Om hon är så varm så kan ni trimma ner pälsen i sommar, det hjälper otroligt mycket. ♥

Svar på kommentaren:
Malin 1 år sen

Ups! Hade ingen aning! NEJ, då skall ni verkligen inte trimma bort pälsen som jag tänkte … tänkte att andra hundar kortar ju ner sin päls över sommaren men det verkar man inte kunna göra med en pomeranian. Nu vet jag det!

Lite om pälsen

En pom har både underull och täckhår och pälsen är gjord att skydda mot både värme och kyla. Så en Pomeranian ska inte klippas kort/rakas för då försvinner deras skydd. Borsta pälsen noga ända ner i botten och håll den fri från tovor så fyller pälsen sin rätta funktion. En hund svettas inte genom huden som oss människor, de svettas genom mun och tassar.

Det finns Alopecia i rasen som ni kan läsa om under rasrelaterade sjukdomar, det finns även en variant som kallas Clipping Alopecia. Klipper man för kort el rakar ner sin pom kan det gör att pälsen inte kommer tillbaks igen och hunden förblir naken/korthårig. Det är en risk ni tar om ni rakar ner dem för ni tror det hjälper på sommaren. Se bilden nedanför

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej Malin, men jag vet att jag har en Pom? ;-)

Förlåt men detta är min hund alltså…. eller kanske du trodde det är någon vi lånar. Då förstår jag isf.

En pom har exakt som du skriver både Ull och täckhår. Raka en pom- katastrof.

Jag klipper henne med sax. Hennes päls växer hur mycket som helst. Och ja, vi borstar med karda från botten.

Så vi har full koll på pälsen, raka på magen däremot kan man göra och det är skönt för en pom i värmen.

Ha en fin dag!

Malin 1 år sen

Nej jag vet att det er eran lilla Lucy, men efter jag skrev kommentaren så googlade jag på “trimma päls, pomeranian” och då insåg jag hur fel jag hade.

Texten kopierade jag från en sida som jag fann via google någon sorts “pomeranian sida” och börjar där det står:
“Lite om pälsen”

Nu när jag läser igen så ser jag ju att jag varit ytterst otydlig, det ser ju ut som allt kommer från mig att det är jag som ger dig infon som värsta “besserwissern” eller “pom experten”. Ber om ursäkt om det framstod så, jag borde ju givetvis skrivit att texten var “kopierad info!”

Ha en underbar resa med din goa Janne! ♥

Katja 1 år sen

Varför har ni inte kunnat träffas så mycket som ni vill? Kram 🌸

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Olika anledningar men nu är det som vanligt igen:)

Katja 1 år sen

Ok, skönt höra!

sara 1 år sen

Alltid lika inspirerande och positiv energi att läsa din blogg Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack Sara!

Margareta 1 år sen

Testa terrängbanorna på P4.
Verkligen speciellt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Det har jag gjort många gånger, riktigt kul!

Anonym 1 år sen

Har ni testat terrängbanorna inne på P4 hed?
Man forslas in till en annan tid.Otroligt vacker natur och så lugnt.(Nåja,för det mesta i alla fall)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…