• 2019-06-17, 21:46
  • 4

Innehåller annonslänk 

Vilken ljuvlig sommarsallad vi åt idag, jag älskar jordgubbar ihop med fetaost, den kombon är oslagbar. Salladen är busenkel och sommarfräsch med mycket smaker. Vill ni ha couscos i är det också gott. Jag ville ha mer protein idag så gjorde kycklingrullader och fyllde dem med fetaost och basilika, enkelt men gott. Måste gå snabbt ibland och detta älskar jag.

Kanske till midsommarbuffén?

Lägg upp romansallad på ett stort fat, jag river den inte utan bara sköljer och lägger ut massor på fatet, sedan sallad jag hade hemma. Jag tog babyspenat.

När du lagt på allt- Ringla det viktigaste: Olivolja, (Jag hade jungfruolja) vitvinsvinäger, balsamico (den tjocka)

Oljan och balsamico, vinäger gör mycket. Skulle kunna äta den här salladen varje dag. Ska göra till Janne när vi ses!

Klänningen HÄR Skön midsommarklänning.

Njut!

Fetaost och jordgubbar på romansallad med kycklingrullader 

600 gram tunna kycklingfiléer
Marinad:

1/2 dl soja
1/2 dl olivolja
1/2 dl sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1 pressad lime
1/2 msk honung
Salt och peppar

Låt kycklingen ligga i en skål med marinaden en timma i kyl.

Salladen:
1 stor romansallad
Ca 20 fina stora jordgubbar
15 körsbärstomater
1-2 näve bladspenat eller sallad du har hemma, ärtskott är också gott
150 gram fetaost
2 msk olivolja/jungfruolja
1-2 msk vitvinsvinäger
Balsamico
Färsk myntablad några stycken

Gör så här: Lägg ut massor med stora romansalladsblad på ett stort fat. Lägg på sallad du önskar, jag tog babyspenat. Smula över fetaosten. Gärna smuligt. Dela tomaterna, jordgubbarna och lägg över allt. Lägg på myntablad, ringla oljan, vinäger och sist balsamico.

Fyllning kycklingrullader
200 gram fetaost
Färsk basilika
Salt och peppar

Gör så här:
Lägg ut de tunna filéerna,  låt de rinna av något om det är mycket marinad. Smula på fetaost och några blad basilika.
Rulla ihop, sätt i en tandpetare och lägg rulladerna tätt i en ugnssäker form. 

Gratinera i 220 grader 15-20 minuter. Går ganska snabbt för de är tunna. Doftar magiskt gott. 

Lägg upp rulladerna på ett litet fat, lägg på färsk basilika. Servera och njut av en somrig och fräsch rätt.

Tips: Även gott med salta solrosfrön över. Salladen kan varieras, byt ut tex fetaost mot halloumi som också passar bra till.

Kommentarer

Victoria 5 månader sen

Åh vad fin sommarklänning! Vart har du köpt den??

Eva 5 månader sen

Ser gott ut! Härliga bilder, alltid lika trevligt att läsa din blogg!

Annika 5 månader sen

Marinaden tror jag faller mig i smaken, ska testa till nästa grill!!

Yvonne Svensson 5 månader sen

Åh vad gott det ser ut, måste provas!
Receptet på marinaden är perfekt ,funkar till det mesta. Tack för en fin blogg Johanna!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Just nu sitter jag på helspänn och vill inte ha något samtal från veterinären innan tiden jag ska hämta henne… eller jo, klart jag vill men inte att något har hänt. Lucy…