ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Himmelsk sallad med jordgubbar och fetaost

/
45-1


Jag älskar jordgubbar ihop med fetaost, den kombon är oslagbar. Salladen är busenkel och sommarfräsch med mycket smaker. Vill ni ha couscos i är det också gott.
Till detta hade jag kycklingrullader fyllda med fetaost och basilika, enkelt men gott.


Lägg upp romansallad på ett stort fat, jag river den inte utan bara sköljer och lägger ut massor på fatet, sedan sallad jag hade hemma. Jag tog babyspenat.


När du lagt på allt- Ringla det viktigaste: Olivolja, (Jag hade jungfruolja) vitvinsvinäger, balsamico (den tjocka)
Oljan och balsamico, vinäger gör mycket.






Fetaost och jordgubbar på romansallad och  kycklingrullader  4 portioner

600 gram tunna kycklingfiléer
Marinad:
1/2 dl soja
1/2 dl olivolja
1/2 dl sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1 pressad lime
1/2 msk honung
Salt och peppar
Låt kycklingen ligga i en skål med marinaden en timma i kyl.


Salladen:
1 stor romansallad
Ca 20 fina stora jordgubbar
15 körsbärstomater
1-2 näve bladspenat eller sallad du har hemma, ärtskott är också gott
150 gram fetaost
2 msk olivolja/jungfruolja
1-2 msk vitvinsvinäger
Balsamico
Färsk myntablad några stycken
Gör så här: Lägg ut massor med stora romansalladsblad på ett stort fat. Lägg på sallad du önskar, jag tog babyspenat. Smula över fetaosten. Gärna smuligt. Dela tomaterna, jordgubbarna och lägg över allt. Lägg på myntablad, ringla oljan, vinäger och sist balsamico.

Fyllning kycklingrullader
200 gram fetaost
färsk basilika
salt och peppar
Gör så här:
Lägg ut de tunna filéerna,  låt de rinna av något om det är mycket marinad. Smula på fetaost och några blad basilika.
Rulla ihop, sätt i en tandpetare och lägg rulladerna tätt i en ugnssäker form. 

Gratinera i 220 grader 15-20 minuter. Går ganska snabbt för de är tunna. 

Lägg upp rulladerna på ett litet fat, lägg på färsk basilika. Servera och njut av en somrig och fräsch rätt.
Tips: Även gott med salta solrosfrön över. Salladen kan varieras, byt ut tex fetaost mot halloumi som också passar bra till.

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00