Midsommar närmar sig, vad ska ni göra? Håller ni på att förbereda och fixa så har jag lite inspiration om ni vill ha lite tips.
För mig betyder midsommar sill och potatis, massa jordgubbar och jordgubbstårta, grilla på kvällen. Flaggor, björkar och massa pynt. Älskar pynta och dekorera men det tror jag ni förstått vid det här laget. Kommer hur mycket som helst i min bok som släpps 12:e september.
Är jag i Sverige måste allt detta finnas. Så klassiskt det bara går.
Men gärna lite snittar och plock innan maten, visst är det gott. Jag gillar snittar på frasig smördeg, så festligt och gott till lite bubbel.
Lägg det ni ska dricka i stora baljor eller hinkar, fyll upp med vatten och is, lite blommor som flyter omkring.
Här kommer tips på smördesgsnittar med lax och pepparrot!
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop färskosten med pepparrotsvispen. Lägg ut den rullade smördegen på en plåt, pensla med uppvispat ägg och nagga lite med en gaffel. Baka smördegen i ugnen ca 10 minuter så den får färg och lyfter sig något. Ta ut den och skär små fyrkantiga bitar. Låt svalna. Lägg på en klick pepparrotskräm på varje snitt, en bit lax, en pyttebit citron och en liten dillkvist. Sist riv färsk pepparrot över alla snittar.
1
Rulle kyld mördeg
1
Uppvispat ägg
100 gram
Kallrökt lax
1,5 dl
Färskost
1 msk
Pepparrotsvisp
1/2 msk
Färsk riven pepparrot
1
Citron
Knippe
Färsk dill
Häll i ett paket salt i den stora baljan med flaskor så får du iskalla drycker!
Du med is och vatten så hade vi minusgrader haha, kunde knappt stoppa ner handen. :)
Bra tips ska prova med salt nästa gång!
Åh tack för tipset! Brukar alltid göra laxrulle med pepparrot i men nu ska jag prova detta istället!
Tack, ja detta är så otroligt gott och festligt med frasiga smördegen.