• 2019-06-22, 09:49
  • 30

Nu skriver Expressen HÄR om vad jag varit med om under våren. Eftersom det är rättegång på väg vill jag eller kan inte säga mer, men läs så får ni en liten uppfattning om allting som hänt. Det har varit en mardrömsvår.

Nätterna är värst. Jag grubblar och oroar mig, för mina barn, mina nära och kära och för mig själv. Hur farlig kan egentligen människan vara? Vad är allvar och vad är bara för att göra mig rädd? Gör jag egentligen precis som hon vill nu, när jag låter henne skrämma mig och förstöra inte bara min sömn utan mina vakna timmar också? Ja förmodligen.

Minsta ljud blir misstänkt när det är tyst omkring mig för övrigt. Det där som låter på fönsterblecket är förmodligen bara en morgonpigg fågel, men det kan ju vara någon som försöker ta sig in. Jag vill gå upp och titta men samtidigt är jag rädd för vad jag ska se.

Jag vill messa eller ringa mina barn hela tiden för att höra att ingenting har hänt dem. Men jag är rädd för att bli ännu räddare om jag inte får svar på en gång också. Och det är en riktigt dålig idé att förstöra deras sömn också.

När natten väl är över har jag inte sovit mycket alls och den lilla sömn jag fått var orolig, fylld av drömmar som jag bara minns till hälften.

Såhär har det varit nu, i flera veckor, flera månader. Men det går över, det tar slut. Jag tänker inte ge mig. Tänker orka hela vägen.

Ser fram emot kommande rättegång.

2019-06-22 Johanna Toftby

Kommentarer

anki 1 år sen

Hej
Har länge funderat på att skriva men inte riktigt vetat vad . 2009-2010 hade jag oturen att träffa på samma person så jag vet och kan tänka mig vad du går igenom med henne nu. Dock så verkar hon ha eskalerat något så fruktansvärt. Hon hade ett annat tillvägagångssätt då skulle jag gissa. hon hade en blogg jag började läsa, det visade sig att vi bodde i samma stad och mer och mer drogs jag in i hennes nät. Vi var flera läsare från hennes blogg som kanske med lite skepsis blev “väldigt nära vänner” med henne. Hon och jag umgicks lite privat till och med. Men till slut fick jag nog och bröt kontakten, bytte till hemligt nummer. Tog efter ett halvår kontakt med en annan av hennes läsare och då visade det sig att hon polisanmält trollet och hon drogs inför rätten pga saker hon gjort mot den andra läsaren plus lite annat. Rättegången hölls i mars/april 2011 (har jag för mig) i eskilstuna och jag fick vara med. Hon dömdes då bara till lite dagsböter. Men vi tyckte att vi segrat lite ändå . Vi fick vara ifred.

Så jag håller tummarna för dig i kommande rättegång, att den ger mer och att du och dina nära och kära kan få lugn och ro igen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Nej det finns faktiskt inga ord. Det är samma person. Och hon njuter av all denna uppmärksamhet, men en häktning är offentlig och tidningarna ha ringt åklagaren så de fick veta allt så jag bryr mig inte hur nöjd hon är över att få lite uppmärksamhet. Lever i en ren fantastivärld och vill försöka förstöra mitt liv.

Men skrattar bäst som skrattar sist. Vi kommer mötas i rätten snart och det ska bli ett sant nöje.

Något måste bitit efter en månad i häktet för inga mer mordhot än så länge. Spela tuff verkar gå bra men vågar inte ge sig på mig för då åker hon in igen.

Jag kommer meddela när åklagren väcker åtal och det kommer bli ganska snart.
Kram på dig.

Malin 1 år sen

Vad säger man … saknar ord verkligen.

Styrkekramar till dig ♥

anne 1 år sen

Styrkekramar till dej Johanna.

Mia 1 år sen

Läste att Jessica Wenna är åklagare. Hon hade Arbogafallet, riktigt vass åklagare.

Läste att hon kommer väcka åtal nu. Bra jobbat Johanna att du orkat!

Stalkern är ju körd, kommer ju åka dit nu.

Moa 1 år sen

En helt annan sak;
I receptet på ugnsbakad lax m västerbottenost anges ’1 fiskbuljong’, 1 vad? buljongtärning, dl eller vad? Att ’vispa’ ihop allt blir svårt med en buljongtärning. Rätten låter väldigt god och vill laga den men recept är lite otydligt.
//Moa

Lotta 1 år sen

Johanna den där galningen kommer få fängelse.
Ser vad hon skriver på Facebook.
Ser att hon tror hon är ganska tuff.

Trots EN MÅNAD i häktet.

Mycket som är fel där…

Stå på dig! Du är fantastisk.

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Vad heter hon på Facebook?

Kamilla 1 år sen

Fy vilken mardröm och helvete som du / ni fått vara med om. Skickar över en massa kramar till er.

Therese 1 år sen

Så fruktansvärt ! Jag hoppas denna mardröm snart är över för er så att ni kan leva ett normalt liv . Styrkekramar till er 💚

Lotta 1 år sen

❤️❤️❤️

Magdalena 1 år sen

Usch förstår dig & känner med dig! När man utötts för något så hemskt så blir det helvete att leva med oron, att inte veta när eller om något mer sker. När hen dessutom ger sig på ens barn ja då blir man som en tigermamma & slåss krigar på tilla man stupar, man kan dö för sina barns skull.
Jag vet vad du går igenom Har levt med en misshandlade & psykopat till man som misshandlade mig både psykiskt & fysiskt i över 10 år innan jag till slut tog barnen & sprang. Jag anmälde honom till polisen för ALLT han har gjort. Har fört dagbok som tur är, fanns även vittnen vid några tillfällen grannar. Han har sparkat sönder min rygg så jag har fått operera mig 4 gånger på 3 år. Han slog sönder min arm så hårt mot en vägg att den gick av på tre ställen , stryptag sparkar slag allt detta är externt GROVT men jag kan berätta idag att det psykiska är värre än blåmärken & brutna ben. Har ännu idag kontaktförbud men han bryter detta , han skriver såna hemska sms med dödshot varje dag. Nu är det nog! Vi kommer ses i tingsrätten i augusti & hoppas på ett långt kännbart straff. Min advokat tror han kan få 3 år, men jag är också bittert medveten om hur många kommer undan med villkorlig eller några månader som högst. Han satt också häktad men släpptes efter 48 timmar pga att han har ” rätt att träffa sina barn ” så fungerar vårt knäppa system.
Jag tänker på dig & skickar all styrka till dig! Vi är många med dig. Bli bara inte besviken & förvånad ifall hon får vård eller knappt något straff alls.
Kriga på , kämpa på!!
Stor varm kram från en mamma en kvinna en medmänniska som är i ” samma” situation & vi båda har rättegången att ta oss igenom ❤️

Svar på kommentaren:
Jessica 1 år sen

Lider med dig.
Jag önskar allt löser sig för dig oxå liksom för Johanna
Kram på dig

Charlotte 1 år sen

Ja sånt här sker ju varje dag med kvinnor runt om i världen tyvärr. Jag önskar dig ett bättre liv och hoppas att du får hjälp för dina hemska upplevelser OCH barnen 💕

Ragnhild 1 år sen

Att sitta häktad i Sverige är riktigt tufft, vilket man kanske inte kan tro. Inlåst 23 timmar per dygn med utevistelse på en rastgård. Men, om du även ska hinna duscha, vistas på rastgården samt träffa din advokat kan det hända att något måste ransoneras bort just den dagen, eventuellt duschen då det inte är säkert att detta hinns med. Har du dessutom restriktioner och kanske även fulla restriktioner så är det lätt att knäckas efter ett tag. Att senare få en dom som vinner laga kraft och placering på anstalt är lättare. Håll tummarna för att denna kvinna får sitta häktad riktigt länge! Önskar dig lycka till med den fortsatta processen! ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Så är det.
Personen har haft fulla restriktioner.
Med all rätt.
Så ja, det kan nog knäcka vem som helst.
Fy fan… men begår man brott får man ta sitt straff.

M 1 år sen

Jag Jobbar på häktet.
I Nyköping.

Kanske kan lugna dig Johanna att det är ingen lekstuga.

Anonym 1 år sen

Det du beskriver låter som en mardröm, hoppas av hela mitt hjärta att det är över snart och att hon får sitt straff.
Det är helt sjukt att man ska behöva stå ut med sånt här som offentlig person, hoppas på ett strängt straff.
Ta hand om dig och kämpa, du är stark. ❤️

M. 1 år sen

Själva straffet är att bli frihetsberövad.Där finns säkert Internet .Finns ingen vård men förvaring.

Maria 1 år sen

Var rädda om er och varandra ❤❤❤

Charlotte 1 år sen

Fy sjutton vad läskigt säger jag bara!! Frågade i förra inlägget om det var hon Linda, men förstår att det är hon nu när jag läst expressen.

Att detta har gått så långt alltså:( människan är ju riktigt sjuk och kan ju inte låta bli att undra vad en sån person får för straff? Hon har väl tidigare belagts med förbud om att inte få vara närma dig och ändå överträtt detta verkar de som:/

Vad gör man då liksom? Får hon fängelse? Troligtvis inte då det redan är fullt på anstalterna av mördare och våldtäksmän bl.a ..

Ja det ska bli intressant att se vad som sker med denna kvinna. Under tiden önskar jag dig och de dina att ni får det lugnt och att ni har varann mitt i kaoset iaf💕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Olaga förföljelse är fängelse.
Upp till 4 år.

Charlotte 1 år sen

Jasså det är såpass, då hoppas vi på att det blir nåt kännbart för människan.

Jag tillhör dem som misströstar ang vårat rättsystem därav min kommentar ovan. Men nu håller jag tummarna …

Jenny 1 år sen

❤️❤️❤️❤️

Maria i Kalmar 1 år sen

Fy så hemskt ☹️ jag hade skaffat larm till mitt hem för att få den tryggheten iaf om nätterna som det ger. Att kunna få sova med vetskapen att om någon försöker ta sig in så går larmet.
Hoppas dock att allt snart är över och att ni får lugn och ro.
Försök ändå njuta av dina käraste och av vad sommaren har att ge.
Kram

Per 1 år sen

❤❤❤

Anita 1 år sen

Försök att koppla av med kärleken.
Våra barn är det bästa vi har förstår verkligen din oro
Hoppas snart helvetet tar slut
kram
Anita

Cissi 1 år sen

Skönt för dig att få komma bort från eländet lite tillsammans med Janne nu då.
Ta hand om dig själv och varandra ❤️

Maria 1 år sen

♥️♥️♥️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni har en fin helg! Älskar fredagar och har röjt och städat hela dagen, kanske inte låter som det roligaste en fredag men jag älskar verkligen att städa. Upp med musiken…