• 2019-06-25, 12:55
  • 2

Äter ni mycket sallader i sommar? Jag älskar fräscha, lätta sallader men så gott att även att ha till grillat eller på en buffe. Vackert att ställa fram och man tar vad man har hemma.

Igår hade vi god melon och även halloumi i kylen. Älskar det! Hade i couscous så blir det mer mättnad i salladen. Finns alla varianter, ta jordgubbar om du inte har melon, eller strö på solroskärnor. Fetaost…

Gjorde en kall sås på creme fraiche med färsk basilika, ringla över lite på salladen och olivolja, balsamico och vitvinsvinäger. Så gott!

Nu är vi snart i Göteborg!

Halloumi och melonsallad med kall basilikasås 

Romansallad
Ruccola/spenat eller vad du har hemma
Melon
Halloumi
Körsbärstomater

1/2 Rödlök

Couscous (5 min, gör enligt anvisningar. Busenkelt)

Två ostar räcker till 4 portioner i salladen. Skär knappt cm tjocka skivor, stek i olja och sänk värmen. Ta upp och lägg på fat så länge.

Lägg ut stora romansalladsblad på ett stort fat. Strö på sallad du har hemma i mitten på fatet. Skär melon i mindre bitar, dela tomaterna. Koka upp couscous och rör runt, häll upp couscous på salladen och vänd runt allt. Skär rödlöken tunt och  vänd i.

Lägg sist på halloumin.

Ringla på lite olivolja, balsamico, vitvinsvinäger

Basilikasås  4 port
2 dl creme fraiche
1 dl lätt creme fraiche
1 pressad vitlök
1/2 pressad citron
1/2 kruka färsk basilika
1 tsk honung

Hacka den färska basilikan, rör ihop allt och ställ kallt en stund.

Servera och njut!

Kommentarer

Eva 2 år sen

Härliga bilder, så gott och fräscht! Hörde du på Anders Hanssons sommarprat idag, minns att du skrivit om honom tidigare. Jag lyssnade på Isabella Löwengrips också, tyckte det var bra, tycker hon är cool, ärligt och modigt. Nästa år är det dags för dig Johanna tycker jag, skulle gärna höra dig sommarprata.

Ulrika Hultberg 2 år sen

Visst är det gott med fräsch sallad . Man göra så mycket med sallad. Nu ät det är sommar . Jag älskar också sallad i alla former. Ha det så bra.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg