ANNONS

Kycklingspett i yoghurtmarinad och grillade grönsaker

/

Kyckling

,

Recept

,


Har ni semester? Måste tipsa er om den här goda kycklingen, den är yoghurtmarinerad och så goda smaker! Katja på gymet som tipsade mig, jag älskar libanesisk mat. Servera med rotgrönsaker, grillad färskpotatis med timjan är ju så gott till.
Har varit ute på en runda med Lucy, det blåser här i Göteborg, hon nästan lyfte från marken. Haha.

Hade även en tid hos Valentina för lite fix med mitt hår, så skönt att ha någon som tar hand om det och sitta i frisörstolen istället för bakom. Även om jag saknar mina stamkunder. Bilden ovan är före. Ska visa bild sen och svara på några frisörfrågor jag sett i kommentarsfältet.


Om en timma ska jag möta mina tjejer som kommer ner till Göteborg, bokade sviten åt dem på Spar hotell Majorna, den är verkligen grym. Syster Linnea möter upp och vi ska ut och äta, en sväng till Liseberg och lite kul.
Men här kommer kycklingen, testa marinaden. Riktigt gott är det.






Yoghurtmarinerade kycklingspett med rotgrönsaker och vitlökskräm 4 port 

4 kycklingfileér

Färskpotatis (beroende hur mycket potatis du vill ha, jag tog ca 10 små)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 majskolv
1 knippe salladslök
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
10 babytomater eller tomater på kvist
1/2 tsk timjan
Flingsalt
Olivolja 

Träspett

Yoghurtmarinad :

2 dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ajvar
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk kummin
1 tsk salt
0,5 tsk kanel
0,5 dl olivolja

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. 

Gör så här: 

Dela kycklingfilén i två delar och gör marinaden. Lägg i fileérna i marinaden och låt stå minst en timma. 

Gör under tiden vitlökskrämen, recept nedan.

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen till halvor och lägg på plåt, olja eller bakplåtspapper under. Är potatisen stora, dela i mindre bitar. Skär alla grönsaker i bitar utom tomaterna. Skär ner vitlöken, lägg allt på plåten. Ringla lite olivolja, salt och rosmarin över allt. Sista fem minuterna lägger jag på tomaterna. 

Rosta grönsakerna och potatisen i ca 20 minuter. Efter kycklingen legat i marinaden trä dem på spett och lägg på en plåt. Har du varmluftsugn sätt in kycklingen samtidigt. 

 Stek kycklingspetten i ugnen under grönsakerna. Flytta upp kycklingen det sista för att få mer färg. 

Vitlökskräm 4 portioner 

2 dl creme fraiche
2 pressade vilöksklyftor
1/2 pressad citron
1 krm cayenpeppar
2 msk hackad persilja
1-2 msk olivolja

Rör ihop och låt stå i kyl en stund före servering, jag ringlar även lite olivolja över krämen när den ska serveras. 


12
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00