• 2019-07-01, 15:07
  • 12

Har ni semester? Måste tipsa er om den här goda kycklingen, den är yoghurtmarinerad och så goda smaker! Katja på gymet som tipsade mig, jag älskar libanesisk mat. Servera med rotgrönsaker, grillad färskpotatis med timjan är ju så gott till.

Har varit ute på en runda med Lucy, det blåser här i Göteborg, hon nästan lyfte från marken. Haha.

Hade även en tid hos Valentina för lite fix med mitt hår, så skönt att ha någon som tar hand om det och sitta i frisörstolen istället för bakom. Även om jag saknar mina stamkunder. Bilden ovan är före. Ska visa bild sen och svara på några frisörfrågor jag sett i kommentarsfältet.

Om en timma ska jag möta mina tjejer som kommer ner till Göteborg, bokade sviten åt dem på Spar hotell Majorna, den är verkligen grym. Syster Linnea möter upp och vi ska ut och äta, en sväng till Liseberg och lite kul.

Men här kommer kycklingen, testa marinaden. Riktigt gott är det.

Yoghurtmarinerade kycklingspett med rotgrönsaker och vitlökskräm 4 port 

4 kycklingfileér

Färskpotatis (beroende hur mycket potatis du vill ha, jag tog ca 10 små)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 majskolv
1 knippe salladslök
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
10 babytomater eller tomater på kvist
1/2 tsk timjan
Flingsalt
Olivolja 

Träspett

Yoghurtmarinad :

2 dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ajvar
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk kummin
1 tsk salt
0,5 tsk kanel
0,5 dl olivolja

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. 

Gör så här: 

Dela kycklingfilén i två delar och gör marinaden. Lägg i fileérna i marinaden och låt stå minst en timma. 

Gör under tiden vitlökskrämen, recept nedan.

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen till halvor och lägg på plåt, olja eller bakplåtspapper under. Är potatisen stora, dela i mindre bitar. Skär alla grönsaker i bitar utom tomaterna. Skär ner vitlöken, lägg allt på plåten. Ringla lite olivolja, salt och rosmarin över allt. Sista fem minuterna lägger jag på tomaterna. 

Rosta grönsakerna och potatisen i ca 20 minuter. Efter kycklingen legat i marinaden trä dem på spett och lägg på en plåt. Har du varmluftsugn sätt in kycklingen samtidigt. 

 Stek kycklingspetten i ugnen under grönsakerna. Flytta upp kycklingen det sista för att få mer färg. 

Vitlökskräm 4 portioner 

2 dl creme fraiche
2 pressade vilöksklyftor
1/2 pressad citron
1 krm cayenpeppar
2 msk hackad persilja
1-2 msk olivolja

Rör ihop och låt stå i kyl en stund före servering, jag ringlar även lite olivolja över krämen när den ska serveras. 

 

 

2019-07-01 Recept

Kommentarer

Millan 2 månader sen

Åh kan det bli bättre!? Hela familjen åt detta idag som tvmiddag inför tjejernas bronsfinal, ugnsplåtarna blev tomma och tjejerna vann!👍✌Tack Johanna för receptet och all inspiration du ger❤

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Åh vad roligt att höra! Tack! Kul att äta tillsammans och dessutom grymma tjejerna som vann! Vi såg matchen här i Bad Gastein!

Kramar

Josefin 2 månader sen

Hej! Tänkte göra det här ikväll,men har ju ingen ajvar… 🙀vad kan man ta istället tror du? Tomatpuré? Röd currypasta? Sriracha? 🤔
Tack för en toppenblogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ta något med paprika, eller så tar du sambal oelek men bara lite och lite paprikapulver :)
Tack för dina ord!

Anja 2 månader sen

Tusen tack Johanna för ett toppen recept! 🤗 Fantastiskt gott! 😋❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Tack Anja, vad glad jag blir! Kramar

Alma 2 månader sen

Hej !!
var hittar man dina gg tofflor?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

De svarta Gucci? Köpte dem på Gucci i Sthlm. Men kika på nätet!

sofie 3 månader sen

Hej. Ska åka till Göteborg i sommar . kan du tipsa på utflyktsmål eller något man kan göra i Göteborg och bra restauranger ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Vad roligt! Det har jag absolut. Massor :)

Kika gärna på bloggen, sök Göteborg så kommer allt upp. Men kan även tipsa mer här i kommentarsfältet.

Måste ut nu så skriver lite senare!

Lotta 3 månader sen

Toppenrecept! Tack. ❤️

Marie Johansson 3 månader sen

Kan du inte också lägga ut bild på hur du gör din “hårknut”?
Jag försöker och försökter…..blir aldrig bra….
Ha en bra kväll :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vilken paj! Den här åt jag precis, äter gärna vegetariskt eller fisk under veckorna och gillar ni paj med mandelbotten, ädelost och valnötter måste ni testa denna. God som vardagslunch men festlig…

Förbjud elsparkcyklarna! NU! Kasta bort skiten, bara få bort dem! Hur många dödsolyckor ska det behöva ske innan de förbjuds? Jag skiter i att det är ett miljövänligt sätt för folk som kan ta…