• 2019-07-05, 23:45
  • 4

Vi älskar Österrike! Wow vilken dag! Vi är är i Bad Gastein och vill visa er en bildbomb från dagens underbara vandring och alla vackra miljöer.

Det finns många anledningar till att vi älskar Österrike. Alla vackra berg, dalar och toppar, maten och människorna, det går nästan inte förklara förrän man varit här.

Vi bor i Bad Gastein på Eden Rock, stor balkong, så fin utsikt över bergen och alla söta hus, stort rum och sköna sängar.

Gänget från dagens vandring.

Ska ni resa neråt Europa, snälla sträckkör inte. Man missar lätt alla vackra ställen on the road, sedan blir ingen bra i trafiken efter många timmars bilkörning. Ta många stopp på vägen, se er omkring.

Just därför älskar vi Österrike, för när vi bilat ner varje år till Italien har vi stannat ett par dagar här, nu älskar vi det så mycket så vi har det som resmål. Både vintertid och sommartid.

Vi älskar aktiva semestrar, vandra och se allt vackert uppe på toppen på dagtid, sedan äta lyxigt och gott och softa på kvällarna. Finns det något bättre?

Idag vandrade vi uppe på Sportgastein, en enkel men vacker vandring med ett härligt gäng från STS alpresor och gruppen Semester i Österrike på FB, gilla den gruppen så kommer ni få mycket tips.

Så kul att de bjudit in till det här eventet och många slöt upp. Vi vandrade ett par timmar med en duktig och rolig guide, sedan en grym lunch på den stora restaurangen där alla bussar stannar. ÅH vilken god vegetarisk rätt vi åt. Ost.. my god den var magisk.

Sedan delade jag och Janne på en Kajserschmarnn! Är ni i Österrike måste ni ta den. Pannkaka kan man säga som de delar i bitar, florsocker över, kompott eller sylt till. Älskar äta klassiska rätter som hör till landets matkultur.

Uppe i alperna hittar man alltid små hütter med god mat och kall öl! Vilket ställe vi hittade idag. Hit ska ni gå om ni vandrar här. Höga berg runt omkring, vid stugan gick det getter, höns, kaniner, hund och kor runtomkring. Fick nypa mig i armen.

Kossorna är på väg till lunch ;)

Lägg detta på minnet.

Kvinnan som drev detta lilla ställe var grym.

Vattnet kan man dricka, rent och gott!

En grym dag som avslutades med en god middag på Salzburger hof, ska visa mer bilder i morgon och mer tips om ni ska hit.

Följ oss gärna på stories, filmar massor och skriver och taggar alla ställen vi är på om ni vill ha tips.

God natt och kram från oss

 

Kommentarer

Anonym 1 år sen

Var i Bad Gastein för några år sedan och vandrade med STS alpresor . Bodde på Eden Rock hotell . Jättegoda middagar varje kväll på Salzburger hof . Kan verkligen rekommendera en sådan vandringsresa då det finns både lätt och svår terräng .
Önskar dig en trevlig resa

Svar på kommentaren:
Anonym 1 år sen

Glömde skriva mitt namn . Viktoria

Pernilla 1 år sen

Det ser fantastiskt ut och vandringen ”lagom” svår. Är det denna typ av terräng överallt?
Vi vandrade i Norge med tre barn och vandringslederna var svåra och branta. Stigarna gick på bergssidorna och det stupade ner på utan räcke. Det var läskigt och likadant överallt. Enligt norrmännen och arrangören var det lätt vandring.
Jag vill kunna vandra och ändå inte vara rädd att barnen ska trilla ner.
Vi åker till Italien varje sommar och övernattar alltid i Tyskland. Hade varit kul på ett nytt land att besöka.
Önskar dig en underbar resa.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Den vandringen du berättar om är inte alls enkel. Den är avancerad.

Igår var det enkel, barn och ungdomar, äldre var med. Skönt när det finns så många lika leder och vandringsgrupper.

Härligt att ni reser med barnen. Det har de med sig fram i i livet sen.
I morgon kommer vi vandra mer avancerat, brantare och längre. Men kul när det finns olika!

Här finns massor med vackra och enkla vandringsleder där du får magiska utsikter och vyer!

Kram Ps åk hit med kidsen, det funkar perfekt!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu är vi på flygplatsen och softar på loungen, flyget är försenat mot Frankfürt där vi mellanlandar så hoppas vi hinner med nästa flyg mot Insbrück. Vi gör ännu en…

Idag kom tjejerna ner från Skövde, vilken mysig dag vi haft ute på Saltholmen där vi har båten. Just därför jag ville ha den där i år för det är ett bra…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…