• 2019-07-09, 10:20
  • 4

Ska ni i väg och vandra/cykla eller bara vill ha praktiska och snygga kläder för utomhus? Jag har tips! Ni är så många som följt våra resa i Österrike men även andra år när vi cyklar och vandrar i alperna och har en del frågor. Så roligt att det kan inspirera till en mer aktiv semester! Röra på sig på dagarna och få uppleva magiska vyer, softa och äta gott på kvällarna. Underbart.

Vi brukar både cykla och vandra, det är kul att göra både och. HÄR är ett inlägg från Österrike förra året.

Har man egna cyklar eller hyr? Vi har alltid med våra egna landsvägscyklar för vi bilar i några veckor men den här gången var vi inbjudna av Österrikes turistbyrå på en weekend i Bad Gastein så nu flög vi och hyrde cyklar.

Vad har man för kläder? Tänk på material som andas och som torkar snabbt. Här nedan kommer länkar och tips på våra kläder.

Byxor man kan ta av som blir shorts är smart, eller ha med längre byxor i ryggsäcken. I alperna kan det vara 30 grader nere i byn, men uppe i bergen kan det vara ganska kallt. Glöm inte en lätt ryggsäck med vind/regnjacka, en tröja och förstås vatten och lite snacks som energi.

Jag älskar dessa shorts och capribyxor. Dessa från Ahkka är grymma. Igår ösregnade det, men de torkade på en gång när vi satt och åt lunch, jag hade extra med mig i ryggsäcken och bytte om.

Capribyxor som andas och är smidigt material HÄR. Kortare shorts HÄR.

Vandringskängor! Bästa investeringen ever. Höga med skaft. Jag köpte mina på Naturkompaniet men finns även en del HÄR.

Tänk på strumpor, köp ull! Jag köpte dessa HÄR Som sitter skönt utan sömmar. Vandrar man 8 timmar är strumpor och skor jätteviktigt.T-shirt HÄR.

Brant klättring och om du går i skog går inte gå med vanliga “gympaskor”. Inte heller en känga utan skaft, det är livsfarligt vid grus, rötter, grenar och stenar. Har du ett brant stup rakt bredvid där du går måste du ha stabila kängor. Eller om man trampar snett på en rot eller en sten, man kan lätt vricka fötterna- det vill man inte.

I vandringsgrupper som den avancerade vandringen vi var med i går tillåter ingen gå med som inte har kängor med skaft.

En skön skjorta som andas, den HÄR är bästa tipset. Smart ha en t-shirt under och denna över, lätt att skölja upp och smidigt material när du rör dig. Kommer du upp på över 2000 meter är det ganska kyligt.

En lätt ryggsäck där du får plats med ett ombyte och lite nötter eller bars, jag har även vattenflaskor på remmarna i fram, den är riktigt bra och perfekt när man cyklar så är det enkelt att dricka utan att ta fram en flaska.

HÄR. Min tunna jacka är förra året men finns HÄR.  

Janne trekking T-shirt HÄR. Så bra dessa är, vi köpte varsin och är perfekt att vandra i.

Blå vind/regnjacka HÄR.

Bästa köpet! Så skön. Jag tog en större storlek för vill kunna ha en tröja i höst. Bra kvalite och tål väta och vind. Rak modell.

 

2019-07-09 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Anneli 2 år sen

Åh viken bra bok 30 om dagen var 😍❤️har stärkt läst den nu idag 😍❤️Underbart att du och din kärlek fick till det😍❤️Och så vart jag jag jättepeppad att motionera 🤩Kram finaste du 🥰

Sari Salonen 2 år sen

Det här med el-cykel är ju en gudagåva. Nu hinner man njuta och se mer när man inte behöver trampa så hårt uppför, om man inte är på en träningsresa förstås.

Kram Sari

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Sara! Så är det! Cyklar man i alperna och 30 grader varmt och vill komma någon vart är det nästan ett måste.
Vi cyklar alltid på våra egna landsväg men hade inte med dem nu, hyrde Ebike och det var super!

Men sprarade allt på elen och cyklade utan den så mycket vi kunde, haha. Men rakt uppför långa sträckor var det ett måste. Puh.

kramar

A 2 år sen

Heej hej!
Vilket märke/modell har du på dina vandringskängor?
Kom inte till nån direkt sko via länken:) Är på G att inhandla ett par..

Ha en fin dag /A

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu är vi på flygplatsen och softar på loungen, flyget är försenat mot Frankfürt där vi mellanlandar så hoppas vi hinner med nästa flyg mot Insbrück. Vi gör ännu en…

Hoppas ni haft en riktigt skön helg, vilket väder vi haft. Riktigt härligt vinterväder med strålande sol, krispigt klart och kallt. Igår lördag tog vi en skön långrunda ut på Eriksberg och…

Innehåller annonslänkar Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har…