ANNONS
Integritet på Tailsweep

Focaccia och chilimajonäs

/


Måste tipsa er om det här goda fodcacciabrödet med parmesan, tomater, olivolja och basilika. Så gott! Italienskt bröd man smaksätter med färska örter och olivolja men lika gott på mandelmjöl om du inte vill ha vitt mjöl.
Doften är ljuvlig i köket. Ni kommer inte bli besvikna. Gör en chilimajonäs och grilla kyckling eller vad du vill ha på grillen så har du en god sommarmiddag och doften av medelhav. Chilimajonäs är en hit till grillat eller vegetariskt.



Focaccia på mandelmjöl
2 dl mandelmjöl
3 msk sesamfrön
2,5 dl riven ost, jag tog 1 dl riven parmesan och 1 dl vanlig stark
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Nypa salt
2 msk olivolja
8 små körsbärstomater
1/2 tsk timjan krydda
1/2 tsk basilika krydda
Gärna färsk basilika eller färsk timjan du lägger över när brödet är färdiggräddat.
Gör så här: 
Dela tomaterna. Rör i hop de torra ingredienserna för sig. Vispa ägg pösiga i en ny skål och tillsätt ost och de torra ingredienserna, låt stå någon minut. Smörj en form eller en pajform, bred ut degen så att den täcker hela formen.
Gör små hål och tryck ner ner tomaterna i degen, ringla lite olivolja över hela och och strö på basilika och timjan. Sist lite havssalt.
Ställ in i mitten i ugnen på 200 grader ca 15-20 min.
Lägg gärna på färska örter, ställ formen på bordet, doften är magisk.

Chilimajonäs 
1  dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 hel hackad färsk chili
Nypa cayenpeppar
1 pressad vitlök
1 tsk honung
Salt, peppar
Hacka chilin i små bitar, rör ihop majonäs och creme fraiche och resten av ingredienserna, ställ kallt gärna ett par timmar så smakerna sätter sig.


Strö lite chilipulver över, servera!

0

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00