• 2019-07-12, 10:07
  • 11

Härligt med fredag, kanske många går på semester idag! Vi gjorde en så god middag igår som jag måste tipsa er om. Lisa-Marie grillade lax med tomater, jag gjorde en sallad med mozarella, jordgubbar och pinjenötter. Och krispiga potatishalvor med färsk timjan och olivolja. Herregud vad gott detta blev.

Gjorde en enkel sås med creme friache och pesto, snabbt och supergott till. Funkar även till kyckling!

Jordgubbar med pinjenötter och pesto, salt ihop med sött är så gott. Tror detta var sommarens godaste rätt. .

Vill du köra vegetariskt, ta bort laxen och lägg till mer mozarella, det mättar. Potatis, osten och pinjenötter med massor med sallad.

För lågkolhydrat, ta bort potatis och kör lax med sallad.

Har hängt med mina älsklingar i veckan här hemma, mysiga dagar. Världens bästa tjejer, love you! Så glad de älskar matlagning lika mycket som jag gör och vill att de ska inspireras och tycka laga mat är kul. Man behöver inte krångla till det, låt barnen vara med och lära sig, gör nya recept så de får variation och uppskattar nya rätter och vågar testa. (Kommer en del sånna tips i min bok.)

Ett gäng recept här men mycket enkelt.

Lax med mozarellasallad, pestosås och krispiga potatishalvor 4 portioner

Lisa-Maries lax:

4 laxfiléer
10 körsbärstomater
Olivolja
Citronpeppar
Flingsalt
Svartpeppar
Folie

Gör så här
Lägg laxen i folie på grillen eller på en plåt i ugnen. Salta, peppra och även lite citronpeppar. Lägg körsbärstomater runt om laxen. Ringla olivolja överallt. Vik ihop folie till ett paket och grilla på grillen eller stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Laxen blir så fin och saftig. Goda tomater när de blir grillade.

Krispiga potatishalvor med timjan
Färsk potatis ca 20 små
Färsk timjan
1 tsk timjankrydda
Flingsalt
Olivolja

Gör så här: 

Dela potatisen i halvor, lägg på en oljad plåt. Ringla olivolja över alla potatisar, häll lite flingsalt, timjankrydda och även några färska timjankvistar. Doftar ljuvligt.

Grilla potatisen ugnen på 200 grader ca 25 minuter.

Mozarellasallad med jordgubbar 

Krispig sallad, eller romansallad, ta vad du har hemma
Färsk spenat, ruccola
125 gram mozarella
50-100 gram pinjenötter
Jordgubbar, jag la i ca 20 stycken
Balsamico
Olivolja
Färsk basilika

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i pannan på svag värme så kommer smakerna fram ännu mer. Lägg sallad på ett stort fat, dela jordgubbar, mozarella, lägg över allt. Strö pinjenötterna över hela salladen, ringla olivolja och balsamico. Lägg över färsk basilika eller ställ fram färska kryddor på bordet så får gästerna plocka.

Salladen blir fantastiskt god!

Pesto med creme fraiche
2 dl creme fraiche
1 msk pesto (grön)
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
Salt och peppar
Olivolja

Gör så här:
Hacka vitlöken i mindre bitar, rör ihop allt i en liten skål. Låt stå en stund i kylen. Ringla lite olivolja över och lägg på en färsk basilikakvist.

 

Kommentarer

Anna 4 månader sen

Åh, tack för tips! Satt precis och funderade på vad jag skulle laga till middag, men du löste det åt mig :)
Har haft lite data och mobil detox under sommaren, så har inte hängt med din blogg kontinuerligt – vore kul att höra lite mer om vad din nya bok kommer att handla om?

Kram kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Vad kul!

Den heter Middag hos mig! Recept, dukningar och massa tips :)

Ute 12e september! Kramar

Spindelulla 4 månader sen

Det ser helt otroligt gott ut =)

Anette 4 månader sen

Hej Johanna😊

Maten ser ju så smarrig ut😋 funderar bara på om potatisen ska kokas innan den delas och ska in i ungen?

Med vänlig hälsning,
Anette

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack!
Nej det behöver man inte!
Ta mindre färskpotatis och dela, blir så gott!

Barbro 4 månader sen

Måste bara testas snart. Har aldrig grillat fisk men vill gärna prova.Men testa gärna denna också.ett paket tinad mango blandas med 1msk olja.1msk vinäger .125 gr mozzarella i bitar och färsk koriander efter tycke.
Ha en bra fredag..

Marie 4 månader sen

Tack för alla dina tips, älskar dina recept och din blogg! Läser varje dag, sån inspiration som man blir glad av.
Trevlig fredag!

Caroline Eklöf 4 månader sen

Så gott det såg ut. Passar pestosåsen tex till annat grillat tex kyckling. Tack för all inspiration!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Ja absolut! Funkar till kyckling också!

Den här rätten är supergod med grillad kyckling också.

Lotta 4 månader sen

Låter som ett toppenrecept. Tack! Ska verkligen prova detta. Fint med faten!
Är också en samlare av Mateusporslin. Måste fråga; den fina spetstallriken, visst är det färgen plommon? Funderat på att beställa men osäker på färgen.
Kram Lotta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack, det var verkligen så gott.

Jag tror det är det, haha. Minns inte men måste nog vara den färgen.

Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Är ni i Hurgada i Egypten måste ni ta en utflykt till paradisstranden Mahmya! Igår var vi där och fick en helt underbar upplevelse. Vi åkte med Apollo och hade en så…

Innehåller annonslänkar  Nu har vi precis kommit tillbaka till hotellet efter en underbar utflykt till paradisstranden Mahmya. Kommer visa alla bilder och tipsa om utflykt- för detta var helt amazing. Vi har…