Alla pastalovers, har ni gjort den här enkla men goda pastan med västerbottenost och kantareller? Nytt recept. En magisk kombo. Pastan går supersnabbt att laga så det här är inga krångliga saker i köket. Så god är den!
Kantarellerna, skogens guld. Jag älskar all svamp och gillar när man kan variera så mycket efter säsong och årstider i köket. Den här pastan är vegetarisk och man kan också byta ut vanliga pastan till fullkorn eller bönpasta om man vill. Jag använder matlagningsgrädde, 40% grädde till helgen eller om jag har gäster.
Vi har varit uppe på berget varje förmiddag den här veckan, så vackra omgivningar där och skönt att få gå i skogen och njuta av luften och lugnet. Vi tränade spårning och kurra gömma med Lucy, hon älskar det.
Hon blir nästan tokig av lycka. Så glad att jag gick valpkurs med Lucy, lärde oss massor och vi fick även träna i skogen på spåra och söka. Så härligt att se hundar träna och jobba och få belöning. Lucy blir så glad när hon hittar oss när vi gömmer oss så det går inte beskriva.
Hon är 2 kg liten hund men ni ska se henne spåra eller söka, vilket luktsinne! Häftigt att se henne flyga fram i skogen. Sen vet jag inte om hon spårade hela tiden för hon leker mest kurra gömma och går på känslan ibland. Haha.

Gör så här
Koka upp vatten till pasta och koka pastan enligt anvisningar. Rensa och putsa svampen. Skär löken i små bitar, hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök med lite olja i en panna så det mjuknar. Ta upp löken. Fräs kantarellerna i en panna utan vätska eller olja, låt vattnet stekas ur så de inte kokar. Tillsätt gärna lite smör och salta och peppra lite. Lägg i löken, häll på vätskan och creme fraiche och låt koka upp. Sänk plattan, lägg i spenaten, osten och rör ihop. Smaksätt med salt och peppar. Man behöver inte mer smak, osten och kantarellerna gör sitt. Vänd ner pastan i såsen och rör om, servera direkt annars klibbar ostsåsen ihop med pastan, och lägg gärna färsk timjan över. Så galet gott.
300 gram
Spagetti
200 gram
Kantareller
150 gram
Västerbottenost
2 st
vitlöksklyftor
1-2 dl
Färsk spenat
1 st
schalottenlök
Färsk timjan
Nypa
Salt och peppar
1 msk
Olivolja och smör
2 dl
Creme fraiche
2 dl
Matlagningsgrädde
Saknar dina träningsinlägg som
ger pepp under semestern till försök till rörelse och träning. Men det kommer kanske mer om det framöver?!
Jag har ingen “träningsblogg” längre pga det är en liten skara läsare som gillar det. Jag skriver däremot ofta om vad jag gör och mycket aktiviteter, morgonrundor och gym.
Bloggen är livstil som det var från början och märker trafiken är så mycker mer när jag inte skriver lika mycket om träning.
Konstigt men samma med bak och kakbloggar, de är så sjukt mycket större bloggar än rena hälsobloggar.
Lite trist men sant.
Kommer däremot mer pepp efter sommaren :-)
Åh guuud va gott! Alltså du inspirerar så mycket med din mat. Vill testa allt du lägger ut. Måste prova köttfärspajen med😋
Har du goa recept på långkok också?
Inget man gör mitt i sommaren men tänkte fram mot hösten.
Älskar också att det inte är så mycket ingredienser utan bara så enkelt😘
Tack snälla du! Vad glad jag blir!
Ska se vad jag hittar för något långkok, har ett recept jag ska dela med mig av efter sommaren, ska bara prova först så det är bra ;)
Mat ska vara enkelt men vällagat, roligt och gott!
Ha en härlig helg!
Ser ju otroligt gott ut Johanna! Nu sitter jag här och dregglar 😜.
Lilla Lucy – man ser verkligen hur lycklig hon är. Tack för allt du delar med dig! ♥️
Tack, så gott så gott var det!
Ja, Lucy är verkligen så underbar och glad liten tjej.
Kram och ha en fin fredag!
Det ser gott ut. Jag undrar bara kan ta färska champinjoner istället för kantareller.
Ha en bra dag och kväll.
Kram Ulrika
Tack, det är riktigt gott!
Det kan du absolut göra :)
Ha en fin härlig fredag! Kramar
Låter väldigt gott, min dotter och jag är vegetarianer och kommer prova detta recept när vi är hemma i Sverige igen. Gullig liten vovve;)
Vad roligt, den är så galet god så hoppas ni gillar den.
Tack, Lucy är vår älskling.