• 2019-07-22, 23:08
  • 9

Hoppas ni har haft en fin måndag. Jag har suttit med boken hela dagen, formgivaren håller på för fullt att lägga in alla bilder och jag korrläser och fixar det allra sista pillet nu. Erkänner att det ska bli mer än skönt när förlaget skickar allt för tryck. Varit så mycket jobb men så häftigt och roligt att jag har min boken i min hand snart.

Vi var i mysiga Hjo igår, tänk att den lilla pärlan ligger bara ett par min från Skövde. Janne har varit och fiskat med Henrik ett par gånger denna veckan. (Henrik är gift med min bästa vän Hanna)

Gissa om Janne njutit av ett fantastiskt fiske. Sötvatten är inte så illa ändå! Han har lagt upp mer bilder HÄR. 

Galet stor gädda! De fick även en massa rödingar, ser fram emot att äta god fisk i veckan. Tips på något gott man kan göra med röding? Lite samma som lax väl? Vi älskar ju fisk så han får gärna fiska mer :-)

Vinröda klänningen är så skön, har de andra färgerna också.  HÄR. Användbar!

Så fint i stadsparken, Marilyn jobbade ett par år i rad på Moster Elins glass nere vid hamnen, har ni varit där? Så goda glassar.

Mina favoritsmaker är polka, kaffekonjak, hasselnöt. Lakrits är också en stor favorit. Gott med polka. Testa det någon gång.

 

 

 

2019-07-22 Johanna Toftby

Kommentarer

Annika 7 månader sen

Men åhhhh – vilken jättegädda!!!! Tog Janne tillvara på den eller släppte tillbaka? En del stora fiskar är ju inte jättegoda att tillaga.
Har ett fantastiskt minne när min man hade en 11-kilosgädda på kroken men tappade till slut – ja, den blev fångad senare så därav vet vi vikten för det var förmodligen densamma i lilla älven i byn…. men ja, asså vilket fiskeminne! Men den uppsatsen skriver jag inte här!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Ja den var GALET STOR!! Nej han släppte tillbaka, den var för stor, haha. Men jag gillar gädda, morfar gjorde ofta det när vi var små.

Häftigt med stora fiskar, så fascinerande! 11 kg är mycket :)

Lena 7 månader sen

Hej Johanna,
Så bra att du rekommenderar hårvårdsprodukter. Jag undrar vad jag ska använda för shampo och balsam till mitt hår, tunnt grått skandinaviskt hår, lite torrt i topparna. Kilppt i kort page.jag har i flera år använt Kerastases produkter men nu verkar det som jag behöver byta produkter då håret inte känns rent efter tvätt.

Stina 7 månader sen

Röding är rätt torr, så en klick smör är bra 😉👌

Anna 7 månader sen

Godaste fisken ! Bor själv vid Vättern!50 gr smör låter lite makabert ? Jag smörjer ett bleck med liiite smör … fyll fisken med kryddor o dill in i ugnen ( inte för länge ) gör en kall sås på gräddfil o stenbitsrom el löjrom, jag har brytbönor till ( pressad potatis för de som äter kolhydrater )

Ulrika Hultberg 7 månader sen

Jag har också varit i Hjo. . Min syster bor i Hjo. Jag brukar fira semester där uppe. En liten mysig stad.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Vad mysigt!

Ullis 7 månader sen

Röding: ta bort huvudet och magen. Lägg en stor klick smör typ 50 gram på en plåt. Lägg fisken som den är ovanpå och salta massor inuti magen och ovanpå skinnet. Stek i ugnen tills klara. Ta ut ut ugnen…rensa och skär ut fileerna och ät med stekta kantareller och hemgjort potatismos.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Den är fint filéead och klar :-) Det gjorde de direkt på båten.
Men kantareller och potatismos låter gott till, oj oj det måste jag göra! Tack!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…

Tusen tack för alla era stöttande kommentarer efter rättegången igår. Idag har jag inte varit pigg kan jag säga. Jag har känt mig som i ett töcken. Totalt slut. Men också en…