Enkel tonfiskröra


Nu blir det lite mer maträtter här inne och måste dela med mig av min goda lunch jag precis har ätit. Gillar ni tonfisk? Jag älskar det. I alla former.
Detta är en enkel, smakrik tonfiskröra och passar till det mesta. I en bakad potatis, som mellanmål, på knäckebröd eller på en bädd med sallad. Jag åt detta nu som en lättare lunch för vi ska äta ikväll så då passade det bra.


Otroligt gott! Inte lätt att fota men testa så förstår ni om ni gillar tonfisk.


Till 2 portioner:
1 burk tonfisk i olja
1/2 rödlök
3 msk hackad gurka
1/2 pressad citron
lite chilikrydda
lite cayenpeppar
Nypa havssalt och svartpeppar
1 msk turkisk yoghurt
1 liten msk majonnäs
(Kvarg funkar också men jag är inte så förtjust i den smaken, liten klick majonäs blir bra smak tycker jag. Mer eller mindre, välj själv)
Gör så här: 
Skär löken i små bitar. Skär gurkan i små bitar, lägg i en skål och rör ner tonfisken. Krydda med salt, peppar, lite chili,  cayennepeppar. Pressa i citron, lägg i majonäs och yoghurt. Rör runt. Smaka av.
Idag hade jag en rejäl klick tonfiskröra på en salladsbädd.  Jag ringlar olivolja, balsamico över. Mättar lagom. Ska baka sötpotatis i ugn tänkte jag och lägga i en klick, det blir nog gott.


8
1

Tips på hotell och utflykt i Milna


Vilken fantastisk vecka vi haft på ön Brac i Kroatien! Vattnet är underbart, maten, människorna och hotell Osam Milna vi bodde på var så charmigt och fint. Vi bokade med Apollo som har detta hotell precis vid hamninloppet, vi bara älskade att bo där och kollar redan ny resa i höst till samma hotell. Att sitta och se alla båtar åka in och ut i hamnen när man äter frukost, lunch eller middag är otroligt rogivande.


Strandstolarna ni ser är hotellets och det ingår även poolhanddukar. Läs mer om byn Milna HÄR och hotellet bokar du HÄR. Det finns några platser kvar har jag sett om ni vill åka i år.
Jag har bloggat hela veckan från resan och du kan läsa inlägg om hotellet HÄR och vår ljuvliga båtutflykt HÄR och även en rundtur med bil på nästan hela ön HÄR. Vi var även en heldag i Supetar HÄR.
På alla dessa länkar hittar ni massor med tips på badstränder, restauranger och tips ute på öarna om ni åker båt.Lilla mysiga Milna är lugnt men otroligt charmigt. Finns en del restauranger eller så väljer man halvpension på hotellet.


En dag tog vi även varsin massage på hotellet, kan rekommendera att göra det.


Vi åt så god mat! Älskar alla slags skaldjur så det åt vi mycket på hotellet.Två luncher åt vi deras goda pizza och mozarellasallad . Älskar att dela så får man lite pizza och lite sallad. Pizzan är så ruskigt god. Missa inte den.Frukostutsikten varje morgon. Finns allt på frukosten på hotellet. Omelett, äggröra,  bacon, grönsaker, våfflor, nygjorda varma croiassanter, massa frukt.


Sista dagen bokade vi segelutflykt med Apollo! Så skönt att komma ut på havet igen. Vi hade en riktigt fin dag och stannade även till i Bol på vägen hem.
Flera badstopp på vägen.På båten fick vi god sallad, frukt och fika ingick, fri öppen bar och kaffe.Här går vi iland på Bol. Roligt att så många som hör av sig som varit på Brac och blev lika kära som vi blev i den här vackra ön.
Älskar kyrkor som ni säkert vet så ser jag en kyrka måste jag gå in, tycker det är vackert och rofyllt.Varje kväll var vi tilllbaka på ”vårt” hotell och njöt av lugn och ro.


Här är Sandra och Bozana som hjälpte oss att boka alla utflykter och var alltid supertrevliga mot alla gäster. Tänk om alla hotell hade sån genuint trevlig personal. Är ni på hotellet, lova hälsa dem från mig och Janne. Underbara.Fråga gärna om ni vill veta mer eller ha tips, men det finns massor på alla länkar längre upp.
Tack för den här gången Apollo och Kroatien!


4
0

Nu är boken klar!


Igår blev den klar! Min bok Middag hos mig har gått iväg på tryck! Jag kan knappt tro det är sant. Tårarna rann i bilen igår när allt blev klart. Känslan är obeskrivbar. Nu kan jag känna att det var värt allt jobb.
Den 12:e september är den ute!


Efter månader av arbete, så mycket jobb med allt från manus, fotografering, formgivning, layout och allt runt omkring som ska funka för att den ska kunna tryckas. Jag har haft ett fantastiskt team runt omkring mig och tack från hjärtat alla som har hjälpt med med allt.Just nu håller mitt förlag Bladh by Bladh på att förbereda så vi kan ha signerade förbeställningar om ni vill! Återkommer så fort allt blir klart.
Vi är uppe i Stockholm och igår kväll öppnade jag champagne förstås!


Tack till Rickard L Eriksson för alla magiska bilder i boken, tack RP Form i Köping som formgivit boken och den blir så fin så fin.

Tack familj, vänner och alla som har hjälpt mig under den här resan. Magnus och Mats för att vi fick fota det fina omslaget hemma hos er. Mina älskade barn, Janne som fått stå ut med allt, det har inte varit enkelt kan jag lova.
Mitt förlag Bladh by Bladh, Annika som är min fantastiska förläggare.
Nu ser jag fram emot allt som vi har framför oss. Bokrelease och allt annat skoj, blir en hel del jobb i höst men det ska bli väldigt roligt.
Tack alla här inne för att ni önskade en bok till!
(Klänningen frågade många efter på stories, den finns HÄR. Normal i storlek, en härlig karamell med skönt material.)43
0