ANNONS
Integritet på Tailsweep

Enkel tonfiskröra

/


Nu blir det lite mer maträtter här inne och måste dela med mig av min goda lunch jag precis har ätit. Gillar ni tonfisk? Jag älskar det. I alla former.
Detta är en enkel, smakrik tonfiskröra och passar till det mesta. I en bakad potatis, som mellanmål, på knäckebröd eller på en bädd med sallad. Jag åt detta nu som en lättare lunch för vi ska äta ikväll så då passade det bra.


Otroligt gott! Inte lätt att fota men testa så förstår ni om ni gillar tonfisk.


Till 2 portioner:
1 burk tonfisk i olja
1/2 rödlök
3 msk hackad gurka
1/2 pressad citron
lite chilikrydda
lite cayenpeppar
Nypa havssalt och svartpeppar
1 msk turkisk yoghurt
1 liten msk majonnäs
(Kvarg funkar också men jag är inte så förtjust i den smaken, liten klick majonäs blir bra smak tycker jag. Mer eller mindre, välj själv)
Gör så här: 
Skär löken i små bitar. Skär gurkan i små bitar, lägg i en skål och rör ner tonfisken. Krydda med salt, peppar, lite chili,  cayennepeppar. Pressa i citron, lägg i majonäs och yoghurt. Rör runt. Smaka av.
Idag hade jag en rejäl klick tonfiskröra på en salladsbädd.  Jag ringlar olivolja, balsamico över. Mättar lagom. Ska baka sötpotatis i ugn tänkte jag och lägga i en klick, det blir nog gott.


8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00