• 2019-08-09, 16:00
  • 31

Botox och filler är alltid lika laddade ämnen. Man ska vara naturlig, man ska inte hålla på med sånt trams, man ska vara sig själv och man ska absolut inte berätta om det om man ändå smugit iväg till kliniken.

Vem bestämmer det? Bara den som väljer göra något med sin kropp. Men folk älskar prata om det. Tänk vilket smaskigt skvaller om grannfrun i byn berättar att hon lagt botox! 

Skit i vad andra tycker, gör vad du vill! Jag var 36 år första gången jag lade filler i min hemska argrynka i pannan. Hur glad jag än var så fick jag höra att jag såg arg ut. När jag fixade det så märkte jag att injektionen i pannan gjorde att min huvudvärk försvann. 

Jag har inte haft några stora rynkor och tycker att det är fint om man är avslappnad i ansiktet. Däremot gillar jag lite piff, lite dutt. Eftersom jag lider extremt av hormonell migrän måste jag ta botox. Jag har testat allt annat, precis allt, och inget annat hjälper. Botox finns på alla sjukhus och det är en medicin. Många har blivit hjälpta mot svettningar, inkontinens och svår migrän, till och med barn med hjärnskador får botox. Själv är jag så glad att jag numera slipper migrän!

Men ska ni göra botox eller filler, var noga med att välja en seriös klinik som har bra referenser. Jag går alltid till Löfvingkliniken i Göteborg. De är erfarna, duktiga och har alltid en läkare på plats. Håkan som lägger botox på mig är neurolog, men också duktig på estetik.

Filler tycker jag är svårt, jag var hos några i Skövde för flera år sen. Det var det värsta jag gjort! Allt såg hemskt ut., jag fick tvinga dem att ta ut allt igen kommer aldrig mer att gå dit. Men en tjej som jag litar på till hundra procent är Jennie på JJ Estetic, som också är hos Löfvingkliniken.

Hon är en rak, tydlig och erfaren sjuksköterska sedan många år tillbaka som jobbat länge på skönhetskliniker. Jag har lagt lite filler i kindbenen, men inte på kinderna, då ser jag ut som en hamster. Kola in Jennie på Instagram, hon heter JJ Estetic.

Om du vill testa Botox eller filler, jämför dig aldrig med andra och bry dig inte om vad andra tycker! Det är bara du som avgör vad du mår bra av. 

   

2019-08-09 Johanna Toftby

Kommentarer

Anna 1 år sen

Hej Johanna!
Bra du tar upp många olika ämnen och jag ser fram emot varje gång du lagt upp något nytt på din fina blogg.
Nu till botox och fillers. Skulle vilja prova detta men har liksom inte riktigt modet att genomföra. Har du något tips till mig (är en smula rädd för sprutor)?
Tack på förhand o kram!

Christina 1 år sen

Hur får du så snygga höjda ögonbryn? Håller med dig, man får göra som man vill, men varför dölja det? Jag visar bild på dig när jag ska ha fillers. 👍😍
Tack & kram

Annie 1 år sen

Jag har aldrig ens tänkt tanken på botox eller fillers på mig själv. Många blir fina med det men en del ser bara konstiga ut och gör läpparna för stora tex. Men sista tiden tycker jag att ansiktet hänger liksom…. jag ser sur ut. Så nu googlar jag för fullt : ) Vill ha lite större överläpp då den helt plötsligt försvunnit…Du har otroligt fin mun Johanna och detta var ett bra inlägg. Därmemot ska man göra det för sin egen skull och inte för nån annans. Har en vän som gör botox och så och sagt till mig flera ggr att gör så,gör si,du måste fixa dig lite osv… irriterande.

Svar på kommentaren:
Sussie 1 år sen

Hej Annie!

Vet du att jag tänkte EXAKT som du och sedan har det gått över till att tänka….
Jag kommit över det steget att tänka och har provat på lite nu….
När jag provat botox i arga rynkan så såg jag att vilken skillnad och vad det kan göra, positivt överraskad.
Nu kör jag på med botoxen i pannan och även lagt i fillers i sura mungiporna, varför se sur ut när man inte behöver
Gå till en seriös klinik som även Johanna säger!
Skulle ALDRIG gå till en annons där man skriver att botox en billig peng, seriösa kliniker ska det vara!
En riktig sköterska som vet vart man sätter nålar i rätt ställe, vet vart nerver o dyl sitter.

Du Annie, man kan gå på en konsultation och prata och visa upp sig och berätta vad och hur man tänker!

Lycka till och kram Sussie

Lindha Hansson 1 år sen

Var och en bestämmer väl själv om de vill ta Botox eller inte. Detta med skönhetsideal har väl alltid varit på tapeten och dålig självbild osv.. Det spelar ju ingen roll cad det än gäller så kan man härleda det till det…Många tar Botox för svår migrän ex så det behöver ju inte enbart vara i utseendesyfte och oavsett om det är det så måste ju alla få göra som de vill. Tycker det är såå tråkigt att alltid läsa massa kommentarer på Johannas blogg där det nedvärderas, ifrågasätts och blir hatiskt OCH att de faktiskt bara är från kvinnor. Man tycker absolut inte lika om allt, men man bör ju respektera och acceptera varandra. Johanna du är en förebild för mig och jag tycker du är så vacker och klok!

Nathalie 1 år sen

Jag hoppas bara att ni som utför olika former av skönhetsbehandlingar eller operationer inte belastar sjukvården
med skador som kan bli efter sådana behandlingar. Eftersom skönhetsindustrin inte är reglerad eller tar nåt ansvar för sina behandlingar så kommer skadorna att bli fler Vad vet man om effekten/skadorna av dessa behandlingar om 10-20 år? Och då är vården ännu mer ansträngd om skattebetalare ska behöva ta hand om detta också…vården ska ta hand om sjuka och gamla. Vården är till för ALLA men det måste finnas en gräns när man gör ett aktivt val/betalar för att spruta in på riktigt ett nervgift i kroppen om det inte finns ett vårdbehov av just nervgiftet, implantat osv.

Alla får göra som dom vill, MEN är man beredd att ta konsekvenserna och kostnaden i framtiden, nope!

Svar på kommentaren:
Maria 1 år sen

Är din kommentar på riktigt??!

Nathalie 1 år sen

Min kommentar är mycket på riktigt! Många gör sina ingrepp utomlands, då det är mycket billigare. Tyvärr finns mycket okunskap eller ovilja att ta reda på riskerna om skönhetsingrepp. Tro det eller ej så är det många som blir skadade av skönhetsingrepp. Men de får man sällan se eller höra om på Instagram eller på bloggar. Som sagt alla gör som man vill…önskar dig en underbar dag!

Cecilia 1 år sen

Håller med Natalie! Tyvärr finns det stora risker med att spruta in nervgift i kroppen.
Har läst om flera som fått neurologiska skador av botox Finns flera stödgrupper på facebook för människor som blivit hårt drabbade av bieffekter av botox.
Silikon implantat har jag också läst om flera som blivit hårt drabbade av biverkningar av implantaten såsom ledvärk, håravfall mm. Som varit tvungen att ta ut sina implantat för att bli av med besvären.
Tycker mycket om Johannas blogg! Tycker att det är starkt att hon är öppen med dom behandlingar hon gör. Johanna är jättefin och vacker tycker jag. Men riskerna med att spruta in nervgift i kroppen är jag övertygad om är stora oavsett hur duktig din behandlare är! Tack för annars en härlig och inspirerande blogg!

Marie 1 år sen

Lite off topic, men väntar på inlägget om extraslag och hormoner. Vill gärna höra mera om dina erfarenheter, gillar att du skriver rakt utan att skrämma upp eller förmildra. Tyvärr så kommer mest “skämselpropaganda” fram vid googling, så tipsa gärna om seriösa sidor :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Jag har väntat på svar från Sokolova, jag tog hormonprover.
Har en del att säga om det, ska nog lägga ut detta i morgon.

Kramar

Monika 1 år sen

Gillar din blogg. Brukar dock inte kommentera. Måste ändå få påpeka att du ändrat ditt utseende jättemycket, speciellt munnen, fast alla gör sina egna val! Gillar dina inlägg om Kroatien, älskar det landet!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Nej, jag gör samma sak hela tiden. :-)

Kroatien är fantastiskt! Vill tillbaka!

Maja 1 år sen

Riktigt bra Johanna. Jag gillar att du är trygg i dig själv, skriver vad du tycker och står upp för vad du gör.
Så mycket värre det är med bloggare tycker jag som låtsas inte göra några behandlingar men ändå lyser det vad de gjort.
Vad ger det för signaler?

Jag tror faktiskt det är bra att vi står upp för att man har rätt att göra som man vill.
Bianca ingrosso tex, ung tjej men står för vad hon gjort med sina läppar. Varför ska hon inte få göra som hon vill.

Svar på kommentaren:
Lindha Hansson 1 år sen

Jag håller helt med dig. Kan vi inte bara stötta varandra istället för att klaga och ifrågasätta. Mer kärlek och empati

Jenni 1 år sen

Hej Johanna!
Mycket bra inlägg. Jag går också regelbundet och sprutar in botox och fillers. Det har folk mkt åsikter om. Jag går till frisören ca 1 gång/månad och fixar regelbundet mina naglar. För omgivningen är det ok. Var går gränsen för fåfänga? Det måste väl var och en få avgöra? Gillar verkligen din blogg.
Kram Jenni

Per 1 år sen

Tycker du ser riktigt bra ut!

Åsa 1 år sen

Jag håller med dig, det är inte lätt för ungdomar idag att växa upp, dessa kropps ideal. Dem får dåligt självförtroende för dem inte ser ut på ett visst sätt. Jag jobbar själv med barn som mår så dåligt för att dem inte tror dem duger som dem är.Man kan inte komma ifrån åldranet oavsett man har botox eller fillers, det syns åndå att du är äldre.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Var har jag skrivit att jag vill se yngre ut än vad jag är?

Lena. S 1 år sen

Hahaha “Det syns ändå du är äldre”
Vilken bitter kommentar.Som Johanna svarade, var står det hon vill se yngre ut?

Det jag ser är en jävligt snygg och fräsch tjej som står med båda fötterna på jorden.

Jag tar också botox, är 56 år och vill inte vara en månad yngre. Men tycker det blir snyggt.

Ha de fint.

Åsa 1 år sen

Det jag menade var att man inte kan komma undan sitt åldrande hur man än gör.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Åldrandet sitter i erfarenheter och vad man är med om.

Anya Velickovic 1 år sen

Åldern sitter i själen. Jag har träffat 89-åriga damer som är som unga flickor och 25-åringar som är riktiga ruggugglor.

Anya Velickovic 1 år sen

80-åriga hade jag tänkt skriva

Anna 1 år sen

Alla får självklart göra som de vill. Det är inte problemet. Problemet med ingrepp är när tjejer, ofta yngre, gör detta för att få bättre självkänsla. Det kanske inte är rätt väg att gå. Möter många i den här gruppen som ändrar sig för att möta upp ideal som finns idag. Det är ledsamt.
Du är stark och trygg i dig själv det är skillnad. Mycket handlar om vilka signaler man sänder det kan vi inte komma ifrån.
Så att bara säga att alla får göra som dem vill är att förenkla hela den här grejen med ingrepp. Det är mer komplicerat än så. Vilket jag tror du också håller med om.

Ann 1 år sen

Var och en gör som dom själva vill.
Men har själv inga problem att man åldras.
Det sätter ju sina spår men jag tycker det är naturligt.
Det är min åsikt ….men bryr mej inte om vad andra gör :)

Svar på kommentaren:
Eva 1 år sen

Men varför måste man ha problem med att åldras för att man vill lägga botox eller filler?

Jag är äldre än Johanna och gillar skönhetsbehandlingar och tar även botox. Det blir fräscht och jag känner mig snygg.
Men jag vill för det inte vara yngre än vad jag är.

Många har starka åsikter, varför inte lika starka åsikter om hår som blir grått, dom flesta färgar, varför inte vara naturligt grå?

Ann 1 år sen

Tycker det är fint med grått hår också.
Sen tycker jag att det går inte att jämföras ens.
Lite färg i håret är ju inget ingrepp.
Hoppas du förstår vad jag menar….Eva

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Allt är fint om man trivs. 😊
Oavsett botox, hårförlängning eller ingrepp.

Man väljer själv.

Magdalena 1 år sen

Du är jätte snygg Johanna & så tak & ärlig. Tycker också att 2019 ska man bestämma själv & man väljer själv vad man vill göra med sin kropp. Att må bra inifrån & ut är så viktigt i längden . Jag själv är 43 helt nöjd med mitt utseende ( bra gener antar jag) knappt några rynkor eller gråa hår. Men ett stort men jag själv vägrar att åldras , kommer aldrig att sluta bry mig om mitt yttre & mitt långa tjocka hår är viktigt för mig , vägrar att klippa av mig håret bara för att jag passerat 40 strecket.
Lider också av svår migrän ( blivit mycket bättre efter jag fått barn dock ) så jag är jätte intresserad av att göra botox både mot migränen ( alltså jag spyr , kan knappt lyfta huvudet , kan knappt prata , måste ligga i ett tyst mörkt rum & tyvärr ibland i tre dygn om jag har otur ) du vet själv Johanna & ni andra som lider av svår migrän hur överjävligt det är & hur sjuk man kan bli. Så tack vare att du tagit upp ärligt om botox kommer jag att göra det av två skäl , migränen & att se lite piggare ut men göra ” naturlig & inte stelt” Så tack för tips & vad man ska tänka på!
Din blogg är 👌🏼& jag ser fram emot din bok, har såklart läst din förta bok👊🏻👋
Stor kram & trevlig helg

Ulrika Hultberg 1 år sen

Gör det inte att ta botox .. Det blir ju fint resultat på dig Johanna. Det skulle jag aldrig våga.
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg