• 2019-08-12, 10:26
  • 6

Måndag, nystart, ny vecka och kanske semestern är slut? Men vardag och rutiner är skönt! Eller hur? Hösten är mysig tycker jag även om så klart sommaren är skön med sol och värme. Men middagar, tända ljus och mer träning. Det ser jag fram emot. Jag och Janne körde på gymet i lördags och jag körde ett benpass igår när han tränade hockey. Älskar komma in i rutiner igen.

Strax ska jag gå upp till Löfvingkliniken men först lite tips på en god och nyttig köttfärsröra med kål. Älskar vitkål!

Byt ut till vegofärs om ni vill, det är också gott. Bilderna är inte roliga för kameran fortfarande en konstig inställning, men testa middagen ändå. Så gott och mättande.

Jag gjorde dubbel sats så har man flera matlådor över. Tjejerna äter nyttigt och bra mat på veckorna och tränar mycket så de är glada när de finns matlådor även om de lagar mer och mer mat själva nu.

Kål och färsröra 4 portioner

500 gram nötfärs eller quornfärs
500 gram vitkål
1 rödlök el gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 msk mango chutney
2 msk soja
1 msk ox eller kalvfond
2 tsk oreganokrydda

salt och peppar (Krydda rejält)
skvätt vatten
olivolja
rårörda lingon
färsk oregano

Gör så här: 

Skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Fräs i en panna i olja så löken blir lite mjuk. Lägg i färsen och stek så det får färg, salta och peppra. Ta upp färsen med löken och lägg åt sidan.

Strimla kålen tunt och fint, fräs i en panna i olja så kålen blir mjuk. Lägg ner färsen med kålen, fond, mango chutney, soja, oregano, smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten, stek ihop och rör runt allt.

Nyttigt och supergott. Jag smulade över fetaost, men älskar rårörda lingon så tog en msk lingon till också.

Vill du ha ris, blanda ner färdigkokt ris om du vill. Man kan förstås också ha i en skvätt grädde om man vill ha det.

 

 

2019-08-12 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Annika 2 månader sen

Jag äter jätteofta kål och köttfärsröra!! Ibland lyxar jag till det med lite grädde och låter den gå i ugnen en stund så blir det som en enklare kålpudding.

Åsa 2 månader sen

Ps. Tillägg till f g inlägg fr mig:Smulade lite fetaost som garnering lite över ärtskott. Mums, och visuellt tilltalande! Ds.

Åsa 2 månader sen

Hej Johanna! Tack för ännu ett gott och nyttigt recept! Jag erkänner att jag var liiiite skeptisk till kombon vitkål och köttfärs (brukar få bubblande luft som gör sig påmind i magen efter mat med kål…. haha)!
Det blev super duper gott + snabblagat och nyttigt. Följde receptet med “lite fusk” där jag dubblade Mango Chutney, la till lite currypasta och en tsk balsamico (för extra smak). Som du skrev- det behövs rejält med kryddor, salt, peppar och örter från trädgården. Men så gott, ingenting som gav matkoma – utan fräsch, snabb, lättlagad kvällsmat + matlådor över! Tusen tack för bra tips! Ser fram emot din bok och såklart dina inlägg! :) :) :)

Karin 2 månader sen

Kanske dags att byta yrke till
Kock alltid så många goda Recept

Ulrika Hultberg 2 månader sen

Det ser gott ut. Kan man ha kokt potatis eller pressad potatis till.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ja absolut!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg