ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Kål och köttfärsröra

/


Måndag, nystart, ny vecka och kanske semestern är slut? Men vardag och rutiner är skönt! Eller hur? Hösten är mysig tycker jag även om så klart sommaren är skön med sol och värme. Men middagar, tända ljus och mer träning. Det ser jag fram emot. Jag och Janne körde på gymet i lördags och jag körde ett benpass igår när han tränade hockey. Älskar komma in i rutiner igen.
Strax ska jag gå upp till Löfvingkliniken men först lite tips på en god och nyttig köttfärsröra med kål. Älskar vitkål!
Byt ut till vegofärs om ni vill, det är också gott. Bilderna är inte roliga för kameran fortfarande en konstig inställning, men testa middagen ändå. Så gott och mättande.




Jag gjorde dubbel sats så har man flera matlådor över. Tjejerna äter nyttigt och bra mat på veckorna och tränar mycket så de är glada när de finns matlådor även om de lagar mer och mer mat själva nu.
Kål och färsröra 4 portioner
500 gram nötfärs eller quornfärs
500 gram vitkål
1 rödlök el gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 msk mango chutney
2 msk soja
1 msk ox eller kalvfond
2 tsk oreganokrydda
salt och peppar (Krydda rejält)
skvätt vatten
olivolja
rårörda lingon
färsk oregano
Gör så här: 
Skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Fräs i en panna i olja så löken blir lite mjuk. Lägg i färsen och stek så det får färg, salta och peppra. Ta upp färsen med löken och lägg åt sidan.


Strimla kålen tunt och fint, fräs i en panna i olja så kålen blir mjuk. Lägg ner färsen med kålen, fond, mango chutney, soja, oregano, smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten, stek ihop och rör runt allt.
Nyttigt och supergott. Jag smulade över fetaost, men älskar rårörda lingon så tog en msk lingon till också.
Vill du ha ris, blanda ner färdigkokt ris om du vill. Man kan förstås också ha i en skvätt grädde om man vill ha det.

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00