Torskrygg med kantareller, sweet lord vad gott detta var. Letar ni tips inför helgen och vill bjuda på något riktigt gott måste ni göra detta. Kanske har nyplockade kantareller? Jag köpte en fin torskrygg och stekte den i ugnen med lite salt och smör, den smälte i munnen.
Jag hade smörstekta kantareller, grillade tomater, gröna bönor och färsk potatis. Så galet gott och fräscht. Jag hyvlade lite smör över fisken så behövde ingen sås. Vill ni ha sås häll lite grädde över kantarellerna och lite oxfond, salt och peppar och koka ihop. Lyxigt gott till helgen. Se recept längre ner.
Nu ska vi hälsa på Jannes föräldrar en sväng, blir kul att träffa dem! Hoppas ni gillar den här enkla men fantastiska fiskrätten.

Gör så här
Ta ur fisken en stund före du ska ugnsteka den. Salta den och låt den ligga fram ca 20 minuter. Lägg fisken i en form, hyvla smör över, jag tog även lite vitpeppar. Koka potatis eller det du vill servera till. Jag hade kokt potatis som kokade med salt och dill. Sätt in fisken i ugnen på ca 175 grader, sätt gärna en innertermometer så får du fisken saftig. Den ska upp till ca 55 grader. Då är den perfekt. Tar ca 15-20 minuter. Lägg på en kvist med tomater över fisken de sista 10 minuterna. Rensa kantarellerna och fräs i en panna med smör, salta och peppra lite. Koka upp gröna bönor i lite vatten och salt. De ska bara koka upp. Ta ut torsken när den är klar, lägg upp en fin bit på en tallrik, strö över de fina kantarellerna, bönor och potatis. Ljuvligt gott med lite skirat smör över. (Smälta smöret från formen.) Även gott med lite färsk timjan som passar med kantarellerna. Vill du ha gräddsås med kantarellerna till helgen? Se recept i detta inlägg. En underbar middag som smakar ljuvligt och mättar.
Gräddsås med kantareller
Fräs hackad scharlottenlök ihop med rensade kantareller i smör i en stekpanna. De ska få lite färg. Salta och peppra, häll på grädde, fond, soja, oxfonden, mango chuntney. Låt koka ihop, sänk plattan och låt det småputtra en stund.
ca 800 g
Torskrygg
ca 3 dl
Kantareller
10 st
Kvisttomater
3 dl
Gröna bönor
1 kg
Små fina potatisar
2 msk
Smör
Nypa
Salt och vitpeppar
Färsk
Timjan
Gräddsås med kantareller
3 dl
Kantareller
3 dl
Grädde
1 dl
Mjölk
1 msk
Ox eller kalvfond
1/2
Scharlottenlök
1 msk
Mango chutney
1 msk
Soja
Nypa
Salt, vit och svartpeppar
Vart har du köpt den vita blusen?
Kolla senaste blogginläggget, hittade den!
Det gör vi gillade den . Jag älskar all fisk förutom gädda . Vi ses . När du skriver i din blogg.
Kram
Så gott!
Ha en fin fredag! Kram
Alltså kantareller är ju sååååå GOTT! I år har vi plockat minst 20 liter. Fyllde spannen inom 100m här hemma :)
Men åhhhhh vilket guldställe! Kramar