ANNONS
Integritet på Tailsweep

Torskrygg med smörstekta kantareller

/


Torskrygg med kantareller, sweet lord vad gott detta var. Letar ni tips inför helgen och vill bjuda på något riktigt gott måste ni göra detta. Kanske har nyplockade kantareller? Jag köpte en fin torskrygg och stekte den i ugnen med lite salt och smör, den smälte i munnen.

Jag hade smörstekta kantareller, grillade tomater, gröna bönor och färsk potatis och hyvlade lite smör över fisken.

Vill ni ha sås häll lite grädde över kantarellerna och lite oxfond, salt och peppar och koka ihop. Lyxigt gott till helgen. Se recept längre ner.
Torskrygg med kantareller 4 portioner 

torskrygg ca 800 gram
3 dl kantareller
10 st kvisttomater
3 dl gröna bönor
2 msk smör
nypa Salt och vitpeppar

färsk timjan till dekoration
Tillbehör: Fin småpotatis

Gräddsås med kantareller
3 dl kantareller
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk ox eller kalvfond
1/2 schalottenlök
1/2-1 msk mango chutney
1 msk soja
nypa salt, vit och svartpeppar

Gör så här: Ta ur fisken en stund före den ska in i ugnen.

Salta den och låt den ligga fram ca 20 minuter. Lägg fisken i en form, hyvla smör över, jag tog även lite vitpeppar. Koka potatis eller det du vill servera till. Jag hade kokt potatis som kokade med salt och dill. Sätt in fisken i ugnen på ca 175 grader, sätt gärna en innertermometer så får du fisken saftig.

Den ska upp till ca 55 grader. Då är den perfekt. Tar ca 15-20 minuter. Lägg på en kvist med tomater över fisken de sista 10 minuterna.

Rensa kantarellerna och fräs i en panna med smör, salta och peppra lite. Koka upp gröna bönor i lite vatten och salt. De ska bara koka upp. Ta ut torsken när den är klar, lägg upp en fin bit på en tallrik, strö över de fina kantarellerna, bönor och potatis. Ljuvligt gott med lite skirat smör över. (Smälta smöret från formen.) Även gott med lite färsk timjan som passar med kantarellerna. Vill du ha gräddsås med kantarellerna till helgen? Se recept längre inlägg. En underbar middag som smakar ljuvligt och mättar.

Gräddsås med kantareller
Fräs hackad scharlottenlök ihop med rensade kantareller i smör i en stekpanna. De ska få lite färg. Salta och peppra, häll på grädde, fond, soja, oxfonden, mango chuntney. Låt koka ihop, sänk plattan och låt det småputtra en stund.

6

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00