• 2019-08-15, 18:34
  • 6

Torskrygg med kantareller, sweet lord vad gott detta var. Letar ni tips inför helgen och vill bjuda på något riktigt gott måste ni göra detta. Kanske har nyplockade kantareller? Jag köpte en fin torskrygg och stekte den i ugnen med lite salt och smör, den smälte i munnen.

Jag hade smörstekta kantareller, grillade tomater, gröna bönor och färsk potatis. Så galet gott och fräscht. Jag hyvlade lite smör över fisken så behövde ingen sås. Vill ni ha sås häll lite grädde över kantarellerna och lite oxfond, salt och peppar och koka ihop. Lyxigt gott till helgen. Se recept längre ner.

Nu ska vi hälsa på Jannes föräldrar en sväng, blir kul att träffa dem! Hoppas ni gillar den här enkla men fantastiska fiskrätten.

 

 

 

Torskrygg med smörstekta kantareller

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Ta ur fisken en stund före du ska ugnsteka den. Salta den och låt den ligga fram ca 20 minuter. Lägg fisken i en form, hyvla smör över, jag tog även lite vitpeppar. Koka potatis eller det du vill servera till. Jag hade kokt potatis som kokade med salt och dill. Sätt in fisken i ugnen på ca 175 grader, sätt gärna en innertermometer så får du fisken saftig. Den ska upp till ca 55 grader. Då är den perfekt. Tar ca 15-20 minuter. Lägg på en kvist med tomater över fisken de sista 10 minuterna. Rensa kantarellerna och fräs i en panna med smör, salta och peppra lite. Koka upp gröna bönor i lite vatten och salt. De ska bara koka upp. Ta ut torsken när den är klar, lägg upp en fin bit på en tallrik, strö över de fina kantarellerna, bönor och potatis. Ljuvligt gott med lite skirat smör över. (Smälta smöret från formen.) Även gott med lite färsk timjan som passar med kantarellerna. Vill du ha gräddsås med kantarellerna till helgen? Se recept i detta inlägg. En underbar middag som smakar ljuvligt och mättar.

Gräddsås med kantareller

Fräs hackad scharlottenlök ihop med rensade kantareller i smör i en stekpanna. De ska få lite färg. Salta och peppra, häll på grädde, fond, soja, oxfonden, mango chuntney. Låt koka ihop, sänk plattan och låt det småputtra en stund.

ca 800 g

Torskrygg

ca 3 dl

Kantareller

10 st

Kvisttomater

3 dl

Gröna bönor

1 kg

Små fina potatisar

2 msk

Smör

Nypa

Salt och vitpeppar

Färsk

Timjan

Gräddsås med kantareller

3 dl

Kantareller

3 dl

Grädde

1 dl

Mjölk

1 msk

Ox eller kalvfond

1/2

Scharlottenlök

1 msk

Mango chutney

1 msk

Soja

Nypa

Salt, vit och svartpeppar

2019-08-15 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anonym 1 månad sen

Vart har du köpt den vita blusen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Kolla senaste blogginläggget, hittade den!

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Det gör vi gillade den . Jag älskar all fisk förutom gädda . Vi ses . När du skriver i din blogg.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Så gott!

Ha en fin fredag! Kram

Lotte 1 månad sen

Alltså kantareller är ju sååååå GOTT! I år har vi plockat minst 20 liter. Fyllde spannen inom 100m här hemma :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Men åhhhhh vilket guldställe! Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten…

Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten…