• 2019-08-15, 18:34
  • 6

Torskrygg med kantareller, sweet lord vad gott detta var. Letar ni tips inför helgen och vill bjuda på något riktigt gott måste ni göra detta. Kanske har nyplockade kantareller? Jag köpte en fin torskrygg och stekte den i ugnen med lite salt och smör, den smälte i munnen.

Jag hade smörstekta kantareller, grillade tomater, gröna bönor och färsk potatis. Så galet gott och fräscht. Jag hyvlade lite smör över fisken så behövde ingen sås. Vill ni ha sås häll lite grädde över kantarellerna och lite oxfond, salt och peppar och koka ihop. Lyxigt gott till helgen. Se recept längre ner.

Nu ska vi hälsa på Jannes föräldrar en sväng, blir kul att träffa dem! Hoppas ni gillar den här enkla men fantastiska fiskrätten.

 

 

 

Torskrygg med smörstekta kantareller

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Ta ur fisken en stund före du ska ugnsteka den. Salta den och låt den ligga fram ca 20 minuter. Lägg fisken i en form, hyvla smör över, jag tog även lite vitpeppar. Koka potatis eller det du vill servera till. Jag hade kokt potatis som kokade med salt och dill. Sätt in fisken i ugnen på ca 175 grader, sätt gärna en innertermometer så får du fisken saftig. Den ska upp till ca 55 grader. Då är den perfekt. Tar ca 15-20 minuter. Lägg på en kvist med tomater över fisken de sista 10 minuterna. Rensa kantarellerna och fräs i en panna med smör, salta och peppra lite. Koka upp gröna bönor i lite vatten och salt. De ska bara koka upp. Ta ut torsken när den är klar, lägg upp en fin bit på en tallrik, strö över de fina kantarellerna, bönor och potatis. Ljuvligt gott med lite skirat smör över. (Smälta smöret från formen.) Även gott med lite färsk timjan som passar med kantarellerna. Vill du ha gräddsås med kantarellerna till helgen? Se recept i detta inlägg. En underbar middag som smakar ljuvligt och mättar.

Gräddsås med kantareller

Fräs hackad scharlottenlök ihop med rensade kantareller i smör i en stekpanna. De ska få lite färg. Salta och peppra, häll på grädde, fond, soja, oxfonden, mango chuntney. Låt koka ihop, sänk plattan och låt det småputtra en stund.

ca 800 g

Torskrygg

ca 3 dl

Kantareller

10 st

Kvisttomater

3 dl

Gröna bönor

1 kg

Små fina potatisar

2 msk

Smör

Nypa

Salt och vitpeppar

Färsk

Timjan

Gräddsås med kantareller

3 dl

Kantareller

3 dl

Grädde

1 dl

Mjölk

1 msk

Ox eller kalvfond

1/2

Scharlottenlök

1 msk

Mango chutney

1 msk

Soja

Nypa

Salt, vit och svartpeppar

2019-08-15 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anonym 11 månader sen

Vart har du köpt den vita blusen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Kolla senaste blogginläggget, hittade den!

Ulrika Hultberg 11 månader sen

Det gör vi gillade den . Jag älskar all fisk förutom gädda . Vi ses . När du skriver i din blogg.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Så gott!

Ha en fin fredag! Kram

Lotte 11 månader sen

Alltså kantareller är ju sååååå GOTT! I år har vi plockat minst 20 liter. Fyllde spannen inom 100m här hemma :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Men åhhhhh vilket guldställe! Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…