ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fläskfilegryta med kantareller och gratinerad blomkål

/

Grytor

,

Recept

,

Varmrätter

,


Älskade augusti! Kantareller, luften, färgerna. Jag gjorde en fläskfilegryta med gratinerad blomkål igår och lade ut på instastories, det blev en storm med frågor efter recept och här kommer det! Jag dubblade receptet så fick tjejerna flera lunchlådor över.
Liknande recept finns i min bok Middag hos mig så jag hoppas ni får mycket glädje av boken i höst. Det är mycket recept både för vardag och fest. Grytor, gratänger, plock och vardagsmat. Så klart en massa festmat och tre-rätters!


Gillar ni kantareller? Visst är det gott.  Både smörstekta som de är eller i en gryta. Den här grytan hade jag gratinerad blomkål till, så gott med färsk blomkål nu. Nagga med gaffel, ringla rikligt med oliolja, havssalt, svartpeppar, paprikapulver och de sista minuterna riven parmesanost. Trevligt att servera på en skärbräda och gästerna få ta själva.
I grytan har jag kantareller och fläskfilemedaljonger, lök, vitlök. Lite grädde, dijonsenap och soja. Alltid lite sötma för det bryter av gott. Sweet chilisås eller mango chutney, lite lingonsylt funkar också i såsen.


Byt ut till lättare grädde om ni vill, jag kör matlagningsgrädde på vardagen, men 40% grädde på helgen.


Vill du ha potatis tar du det. Gott med både kokt, klyftpotatis eller hasselbackspotatis. Till helgen skulle jag haft exakt samma men även stora klyftpotatis till.
Och en klick gelé är gott!
Tjejerna sa -varför får man inte så här god mat på restaurang? Haha, är inte de bra betyg? Älskar dessa smaker som det blir i den här grytan.
Smaklig spis!
Idag åt vi rester och Lisa-Marie kokade couscous. Så gott efter 1,5 timma med Lucy i skogen.

18
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00