• 2019-08-21, 22:11
  • 10

Nu fungerar Sverige igen. Äntligen har alla börjat jobba, tjoho så skönt!  Och skolorna och allt har börjat.

Hur många bilder på taggade skolstart har ni sett idag?

Första året utan skolbarn för mig, studenten avklarat och barn som fyller 20 och 22. Skum känsla, men skön känsla på samma gång. Nu ångrar jag inte att jag fick barn tidigt. Ny fas och bästa som finns att umgås med tjejerna. Får ofta frågan om just detta, hur gör man när barnen börjar släppa taget, inte vill umgås med mamma, eller vara hemma.

När de kommer in i tonårstiden osv. Fick ett mail från en uppgiven mamma igår som frågade hur man får sina barn att röra på sig och hur man får tid med sina äldre barn som bara vill vara med kompisar.

Bra ämne! Jag är ingen expert men har några tips som jag gärna delar med mig av. Har skrivit blogginlägg om detta som kommer i morgon. Så svårt när barnen växer upp men man måste bara hänga med.

Vi har gått på berget varje dag den här veckan, 1,5 timma i skogen är underbart. Följer ni mig på instagram/stories ser ni mycket film.

Motion och skogsluft. Magiskt. Jag har även kört gym varannan dag. Lördag, måndag och idag onsdag. Nu kör jag styrketräning minst tre dagar i veckan, helst fyra och kommer öka konditionsträningen. Janne kör hockey så han får sin kondition där, jag kommer köra intervaller, hatälskar intervaller men det ger så bra kondis.

Körde ben på Nordic Wellness vid Ullevi i kväll, kommer knappt upp från soffan just nu.

Jag gillar att vara på gymet, alla är där för samma sak. Man hälsar, känner sån gemenskap på något sätt även om man kör var och en. Ska köra igång med grupp passen också, favoriter är spinning, bodypump, tabata och yoga.
Tränar ni på gym?

Hoppas ni haft en fin dag, har massor att berätta men kommer i nästa inlägg. Ska förresten göra brynen i morgon, har sett hemskt ut sista tiden men inte hunnit iväg förrän nu. Håret är också bedrövligt, haha inte hunnit med något mer än allt jobb kring boken.

 

2019-08-21 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria 6 månader sen

Har varit lite dåligt med träningen nu sommar. Fick en roterad höft som förvärrades efter ett löppass på 8 km ( som jag bara flög fram ). Födde barn för 9 månader sen och nu kör vi mest promenader men snart löpning och gym igen. Har kommit överens med mannen om att få in 2 gympass som egentid 🤗

sara 6 månader sen

Är stammis på Nordic Wellness i Barkarby i närheten av där jag bor, gymmar en hel del och favoritcardion är spinning med instruktör. Alltid lika inspirerande att läsa din blogg, kram!

Lotta 6 månader sen

Härligt! Själv har jag kört gruppträning mest core, yoga och step. Där känner jag mig väldigt bekväm. Som vardagsmotion cyklar jag till jobbet och tar promenader. Har aldrig kört regelbundet på gym och behöver lite hjälp så jag har bokat in PT pass för att få hjälp med ett program och att komma igång. Kul att höra att du känner dig bekväm på gymmet jag hoppas också kunna få den känslan. Det som är bra med att gymma är ju att man inte är bunden av tider utan kan klämma in det när det passar.
Kram Lota

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

SÅ värt en PT. Bra att få hjälp med vikter, maskiner och att känna sig trygg men också pepp.

Jag älskar gymet! Precis som du säger, man går dit precis när man vill.

Träna muskler/styrketräning är oerhört viktigt.

Så häftigt att se äldre, minst 70-80 år som gymmar. Bra för alla åldrar!

Har man hormonbesvär är styrketräning grymt! Ihop med cardio och förbränning.

Kram, lycka till med gymet!

Katja 6 månader sen

Älskat olika former av träning sedan barnsben men nu för tiden är det rehab och nu 2 ggr/ v hos sjukgymnast och hemma övningar pga trochanterit ( inflammation i höfterna) Svåra smärtor och inte ens kunnat promenera. Musklerna försvinner fort….
Tack för peppande blogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Vad jobbigt för dig men kämpa på! Bra du går hos sjukgymnast.

stor kram

Caroline 6 månader sen

Kanon ämne!
Är också på Nordic. Kör mest gym
Själv utifrån styrkelabbets pass och crosscage eller grit!!
De ser härligt ut med alla skogspromenader!! Ser fram emot nästa inlägg!
Kram carro

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Visst är det bra!

Skogspromenader är magsikt! Får så mycket energi och måbra hormoner!

Kramar

Sussie 6 månader sen

Åhhhh!
Här är det segt….. inte riktigt kommit igång än
Börjat med att ta lite pw och njutit av livet😁
Hur lägger du upp din styrketräning?
Vilka muskelgrupper kör du på ena dagen osv….
Älskar att träna, det är en WOW känsla!!!!
Men efter denna sommar vet jag inte vad som hände…. Det är bara börja sätta igång och det är tur att du peppar oss!!!!
Tack för det!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Ja ibland är det segt, det är det även för mig.
Men kroppen vänjer sig, till slut är du igång och vill ha mer.

Kör olika muskelgrupper, lördags körde vi ben, måndags körde jag triceps, bröst och axlar. Igår körde jag ben för jag ville köra på ordentligt.
Ben är stora muskelgrupper så det är lite hatkärlek, alltid jobbigare med ben.

Öka på träningen succesivt, hitta saker som är kul, snart är du inne i det!

Ha en fin torsdag!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…

Tusen tack för alla era stöttande kommentarer efter rättegången igår. Idag har jag inte varit pigg kan jag säga. Jag har känt mig som i ett töcken. Totalt slut. Men också en…