• 2019-08-22, 18:37
  • 14

“Din mamma jobbar inte här! Plocka in disken efter dig! Hur många har inte sett deprimerade lappar som sätts upp lite här och var på arbetsplatsen. Eller en arg lapp i tvättstugan av en granne som vill döda den som tagit fel tvättdag.

Igår var jag på en fantastisk föreläsning hos Bestseller som bjöd in på lunchmingel och demoföreläsning av Anders Haglund. Lägg det namnet på minnet och se till att lyssna på honom någon gång.

Anders Haglund är en av Sveriges mest uppskattade coacher och föreläsare och han fångade mig på en gång. Jag blev verkligen berörd. Jag hade kunnat sitta i timmar och bara lyssna. Och skratta. Jag är svårflirtad när det gäller föreläsare men det här är bland det bästa jag lyssnat på.

Anders fångar publiken direkt. Han har en förmåga att beröra, både skratt och känslor och jag tänkte hela kvällen på vad han hade sagt.

Vad sa han egentligen? Frågade jag Janne när vi åkte därifrån. Vad var det som gjorde att jag blev så berörd och att jag fick så många ahaupplevelser.

Jag tror han fick mig att komma till insikt med vissa saker. Att våra känslor påverkar våra tankar.

Han berättade tex om de som är kraftigt överviktiga. Att det förstås inte hjälper att säga att du måste röra på dig mer, du måste äta mindre. Som om de inte redan vet det. Eller rökarna. Varningstexterna på cigarettpaketen får ju inte en enda rökare att sluta röka. De är ju riktade till oss som INTE röker. Rökarna skiter ju fullständigt i varningarna på paketet.

Alla lappar i tvättstugan eller på arbetsplatser. DIN MAMMA JOBBAR INTE HÄR!!! Haha, hjälper de? Nej.Man skiter i sånna lappar ju mer de skriver.

Anders berättade om hur man på ett enkelt sätt kan se förbi alla hinder, att släppa saker som man förstorar upp, hur man kan vända det arga, bittra, att inte lägga så mycket energi på fel saker. Han var fantastisk!

Man måste bara lyssna på honom. Gör det!

Nu förstår jag hur arg den här personen måste varit när han eller hon skrev den här lappen som satt på min bil. Vi var på kalas hos min syster och det var snöstorm så jag såg inte skylten att det inte var parkering för besökare. Skulle förstås aldrig ställt mig på en privat parkering om jag bara sett skylten.

Personen hade gnuggat in varje bokstav med en kulspetspenna många hundra gånger upp och ner för att det skulle synas tillräckligt mycket.

Nu förstår jag varför jag skrattade åt lappen.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Madde 4 veckor sen

Den ilskan. Lånade en kompis bil, råkade ställa mig på grannparkeringen så hon fick böter 😂Helt seriöst, 😂 eller den kränkta kvinnan som kände sig sexuellt påhoppad av lappen som stod på diskmaskinen. Sätt på mig då jag är full 😂😂😂

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Hahahhahaha

Karin 1 månad sen

Skrattade inte när någon ställt sig på min parkeringsplats, så arg. Kommer hem från jobb, trött, var skall jag parkera? Efteråt kan man ju skratta lite!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Nej men det fanns ju inga skyltar? Vad gör man? Ställer sig på vilken parkering som helst förstås.

Men du förstår nog inte riktigt. Läs hela inlägget. Våra känslor påverkar oss, killen eller tanten eller damen som skrev den arga lappen var ju så arg så personen förmodligen höll på att explodera. Hjälper det? Nej.
Ser du inte på alla streck med pennan. Hur många hundra streck? Hur lång tid tog inte det?

En sån arg lapp hjälper inte. Den ilskan tar mer energi av den som skriver den arga lappen. Exakt samma som de arga lapparna i köket på arbetsplatsen.

Karin 1 månad sen

Menade inte att anklaga dig för något. Håller med dig i allt du skrev i inlägget, våra känslor påverkar oss. Jag skrev ingen arg lapp, några telefonsamtal, så löste det sig . Det var bara en händelse som kom upp när jag läste inlägget.

Charlotte 1 månad sen

Du har inte nån aning om varför Magda o Hannah inte har några fler kommentarer på deras bloggar?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Varför undrar du?

Charlotte 1 månad sen

Jo jag undrar ifall det är så att både Magda o Hannah stängt sina kommentarsfält? Du känner ju dom menar jag. Försökt och försöker skriva men blir blockad .

NEJ jag har inte skrivit idioti på deras bloggar så jag borde inte bli blockad . Säkert nåt med m m kam kag tänka mig. Trist att inte stå för vad man gjort o låta kommentar fältet flöda som de brukat hos Magda……

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Men om du är blockad är det ju för du skriver kommentarer de inte vill ha i sin blogg. Det bestämmer bloggaren. Inte ni som läser eller skriver.

Skitprat, smutskastning går fet bort. Speciellt en bloggare som hänger ut allt och alla.

Låta kommentarer flöda, jaha men det bestämmer ju bloggaren. Varför ska det vara smuts och skitprat och man ska stå för hit eller dit.

Kräks på sånt.

Charlotte 1 månad sen

Ja ok, kom igenom nu haha , m ville veta vad vi haft för oss tidigare och vad vi ätit. Skrev glass o chokladsås och blev blockad. Nu skrev jag vchokladsås o kom fram.

Några bokstäver som inte passar typ. Är väl my kanske som stoppar allt den stackaren som fått så mycket skit och blivit mobbad förstår jag. 😀

Anna 1 månad sen

Lappen 😂😂😂

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Ja, hahaha hyfsat många streck :)

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Dom citaten känner mig som du tar upp .
Vad fin klänning du har på dig. Nu har jag beställt din nya bok .
Ha det så bra.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Vad roligt att du beställt boken! Hoppas du gillar den! Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten…