ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rotfruktsgratäng med tomat och vitlök (vegetarisk)

/

Recept

,


Här kommer ett supergott tips på en smakrik vegetarisk gratäng som sköter sig själv i ugnen. Jag har mycket vegetariskt i min bok Middag hos mig och där hittar ni även tips vad ni kan byta ut med. Massor med tips i boken som är på 240 sidor.
Den här gratängen åt vi i helgen, jag hade palsternacka, morötter, potatis och quornfärs med massa vitlök och paprikakrydda, alltså det var riktigt gott! Barnen älskade den, de tycker om vegetariskt som mättar, den här är mycket protein och rotfrukterna mättar.


Skär ner rotfrukterna, gratinera dem ca 20 minuter innan du lägger på quornfärsen. Sedan gratinerar du med färsen, ost och tomater ca 15 minuter till. Doftar magiskt gott!
(För veganskt- ta bort grädden, ersätt med vegansk ost, jag hade anammas vegofärs)
Jag hade sallad med fetaost, pinjenötter, olivolja och balsamico.
Tänk på att quornfärs blir mindre när du steker det mot köttfärs som sväller.


5

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00