ANNONS
Integritet på Tailsweep

Paprika med soltorkade tomater och kikärtsröra- vegetariskt

/

Johanna Toftby

,

Recept

,


Här är receptet! Igår gjorde jag gratinerade paprikor som var fyllda med en supergod vegetarisk röra, alltså lova testa detta. Så gott och doftar helt underbart.
Jag fräste champinjoner, vitlök, soltorkade tomater, vanliga små babytomater, kikärtor, färsk basilika och lite creme fraiche. Sedan toppade jag de fyllda paprikorna med riven västerbottenost.
Jag kör mycket vegetarisk på veckorna, ni verkar gilla det? Jag har massor med tips, så får jag experimentera lite mer.


Vegetariskt och mättande. Tänk om man kunde få vällagad lunch om man vill ha nyttig mat på lunchställen man går ut på, därför man lagar själv hemma istället. Gör det ni också, förbered lunchlåda, maten smakar både gott och mättar du vet vad du äter.
Fräs alltid champinjoner i en torr panna på hög värme så försvinner vattnet. Lägg till lite olivolja och hackad vitlök.
För att detta ska mätta är det bra att ha bönor eller linser i, ta gärna nötter eller frön ovan på salladen också.Jag älskar kikärtor! Så god smak! Man kan även ta bönor eller linser.Lägg de gärna i en form tätt så trillar de inte av. Jag hade bråttom som bara tog fram en plåt, men det funkade också bra.
Gratinera ca 10-15 minuter i 200 grader så det smälter och får lite färg.


För veganskt- skippa osten och creme fraiche, jag gjorde en utan. Jättegod!


Servera med en fräsch sallad, jag hade även pinjenötter över. Ringla olivolja, balsamico- Servera! Vill ni inte ha vegetariskt tar ni köttfärs, men testa detta. Hoppas ni gillar!


Tillbehör: Sallad, röstade pinjenötter eller solrosfrön.
Idag åt jag rester till lunchen, tog fetaost över salladen och pinjenötter.God natt från Kung Carl i Stockholm! Idag har jag och Janne varit och hälsat på Oliwer, sötaste killen som snart är tre månader stor nu. Ska visa bilder.


Janne har åkt hem för han ska ha möte i Göteborg i morgon och jag är kvar för jag ska ha möten och på morgonen pressfrukost med Österrikes turistbyrå!

Så kul med kommande vintersäsong, vi har bokat resa och ska ner till Österrike Serfaus-Fiss-ladis en vecka i januari. Underbart med alperna. Vi älskar det!

10

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00