Här är receptet! Igår gjorde jag gratinerade paprikor som var fyllda med en supergod vegetarisk röra, alltså lova testa detta. Så gott och doftar helt underbart.
Jag fräste champinjoner, vitlök, soltorkade tomater, vanliga små babytomater, kikärtor, färsk basilika och lite creme fraiche. Sedan toppade jag de fyllda paprikorna med riven västerbottenost.
Jag kör mycket vegetarisk på veckorna, ni verkar gilla det? Jag har massor med tips, så får jag experimentera lite mer.
Vegetariskt och mättande. Tänk om man kunde få vällagad lunch om man vill ha nyttig mat på lunchställen man går ut på, därför man lagar själv hemma istället. Gör det ni också, förbered lunchlåda, maten smakar både gott och mättar du vet vad du äter.
Fräs alltid champinjoner i en torr panna på hög värme så försvinner vattnet. Lägg till lite olivolja och hackad vitlök.
För att detta ska mätta är det bra att ha bönor eller linser i, ta gärna nötter eller frön ovan på salladen också.
Jag älskar kikärtor! Så god smak! Man kan även ta bönor eller linser.
Lägg de gärna i en form tätt så trillar de inte av. Jag hade bråttom som bara tog fram en plåt, men det funkade också bra.
Gratinera ca 10-15 minuter i 200 grader så det smälter och får lite färg.
För veganskt- skippa osten och creme fraiche, jag gjorde en utan. Jättegod!
Servera med en fräsch sallad, jag hade även pinjenötter över. Ringla olivolja, balsamico- Servera! Vill ni inte ha vegetariskt tar ni köttfärs, men testa detta. Hoppas ni gillar!
Tillbehör: Sallad, röstade pinjenötter eller solrosfrön.
Idag åt jag rester till lunchen, tog fetaost över salladen och pinjenötter.
God natt från Kung Carl i Stockholm! Idag har jag och Janne varit och hälsat på Oliwer, sötaste killen som snart är tre månader stor nu. Ska visa bilder.
Janne har åkt hem för han ska ha möte i Göteborg i morgon och jag är kvar för jag ska ha möten och på morgonen pressfrukost med Österrikes turistbyrå! Så kul med kommande vintersäsong, vi har bokat resa och ska ner till Österrike Serfaus-Fiss-ladis en vecka i januari. Underbart med alperna. Vi älskar det!

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur paprikorna, spara skaftet, ser fint ut när de serveras. Lägg de i en form eller på en plåt. Dela svampen och fräs i en stekpanna på hög värme utan smör eller olja. När de fått fin färg och krympt, häll i lite olivolja och salta och peppra ganska rejält med peppar. (Smaka av) Skär vitlöken i små bitar, lägg ner i svampen och rör runt. Strimla soltorkade tomaterna, lägg i dem i röran. Sänk plattan något. Dela tomaterna, lägg i dem med färska basilikan. Rör runt allt. Skölj kikärtorna i kallt vatten, låt de rinna av i ett durkslag. Häll ner kikärtorna i svampröran, vänd om. Doftar magiskt. Häll i lite creme fraiche för lite syra och det binder ihop röran. Klicka ner röran i paprikorna, toppa med västerbottenost och gratinera i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter så de får färg. Servera med en god sallad, pinjenötter eller rostade solrosfrön.
4 stora
paprikor i valfri färg
ca 400 gram
kikärtor
250 gram
färska champinjoner eller annan svamp
2 stora
vitlöksklyftor
10 st
soltorkade tomater (som ligger i olja)
15 små
babytomater
100 gram
riven västerbottenost
ca 15 blad
färsk basilika
3 msk
creme fraiche
1 msk
olivolja
Nypa
salt och peppar
Tack för alla recept du bjuder på!
Gjorde också rotfruktsgratängen med Anamas veg.färs i förrgår. Såå god!
Har också fått en ny favorit, nämligen balsamico på mina sallader! :)
Kram
Jenny
Vad glad jag blir!
Ja alltså visst är det gott. Jag älskar det! Salladerna kan bli så goda, fin olivolja och lite pinjenötter över.
Nu ska jag åka och handlar, ska göra en grönkålspaj ikväll på mandelbotten!
kramar
Gjorde din vegetariska rotfruktsgratäng igår. Resten av familjen protesterade högljutt och bönade och bad om att få använda vanlig köttfärs.
Men jag stod på mig och det ångrar jag inte. SÅ GOTT! Och det tyckte även familjen – till deras stora förvåning!! 🙂
Hahahaha jag känner igen det där. Hade samma här hemma för ett par år sedan, man ska inte ge sig. De måste prova iaf.
Nu älskar de vegetariskt! Visst är den gratängen god :)
Bra jobbat! (Ibland sa jag inte vad jag hade i förrän efteråt, då blev det tyst haha)
Sim vegan behöver jag inte skippa varken ost eller creme fraiche. Finns vegansk ost, både riven samt andra, och t.ex Oatley’s havrefraiche.
Ska testa detta i helgen☺️
Tack för recept, Johanna🌷
I know ;-) Men många tycker det är fruktansvärt dyrt. Vilket det är tyvärr. Jag har smakat massor, så det funkar tycker jag!
Men i denna rätt behöver man inget “substitut” utan jag skulle hellre kört utan. Men testa gärna så får du berätta efter sen.
Detta blev så gott, jag älskar kikärtor och svamp!
Ska göra en pasta med havregrädde i morgon, ska bli kul att se hur den blir!
Ha en fin fortsatt onsdag.
Så gott! Tack för alla recept!
Hoppas det smakar:)
Det såg verkligen jättegott ut, ska testas! Om du gillar kikärtor ska du testa rostade med paprikapulver på, såå gott
Måste testa!