ANNONS
Integritet på Tailsweep

Himmelsk grönkålspaj med kantareller -vegetarisk

/


Lovade er recept på grönsakspajen jag gjorde igår. Gillar ni grönkål? Jag älskar det i paj eller bara chips med lite olja och salt. Gjorde även en smoothie precis, grönkål är supernyttigt och känns fräscht. Pajen är vegetarisk och märker att ni gillar alla vegetariska rätter. Jag har ätit vegetariskt hela veckan förutom en god fisk på hotellet i går.
Jag går mer och mer över till vegetariskt på vardagarna, tjejerna gillar det också. Jag hittar massor med nya smaker som jag tycker är kul att testa och ingredienser som mättar så ni kommer få mycket inspiration här henne på mer gröna rätter. Gör pajer oftast på mandelbotten så slipper man det vita mjölet.
I min bok Middag hos mig har ni massor med nyttiga och goda pajer till vardag som fest!


Pajen är på mandelbotten med grönkål, kantareller, lök, vitlök, tomater och västerbottenost. Så god, så god och doften av grönkål och västerbottenpaj är ljuvlig.
Jag gjorde två pajer. En med mindre ost, en med lite mer ost. Pinjenötter på båda. Visst är det gott med pinjenötter!
Fräs hackad grönkål i en panna med lite olja. Salta och peppra. Ta bort stjälkarna/stammen för de kan vara beska. Rosta gärna lite grönkål som du sparar som topping över pajen sen.
En med lite mindre ost och frasig grönkål som topping efter jag tagit ut pajen ur ugnen.
Denna nedan är med lite mer ost (2 dl västerbottenost)Alltså…. den är så god så ni anar inte. Hoppas ni tycker om det. Vill man byta ut grönkålen är spenat också gott. Eller varför inte smula ner 100 gram ädelost om ni gillar det. Passar med grönkålen. Jag hade en äggstanning, ta den vätskan du vill ha. Mjölk eller grädde. Är det på helgen har jag grädde. Lite smalare på vardagen. Detta är en trevlig och festlig paj om du vill ha något vegetariskt mättande på buffén.


14

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00