Texmex sallad med kyckling


Härligt med fredag! Hoppas ni fått en riktigt skön start. Jag har jobbat vid datorn och varit och hämtat en massa paket, samarbeten som ska ut och lite nya höstkläder jag ska visa er.
Var uppe på berget med Lisa-Marie och Lucy, idag var det helt underbart väder, 17 grader och inte kvalmigt och kladdigt. Perfekt när man ska springa så nu kommer en grymt skön tid tycker jag.


Har ätit vegetariskt hela veckan men nu kände jag för kyckling och svängde ihop en enkel texmex lunch! Älskar kryddorna och ibland är det skönt och inte stå för länge vid spisen. Jag stekte strimlad kycklingfile i spiskummin, paprika, vitlök, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
Otroligt gott!


Jag hade:
Strimlad kyckling som jag stekte i olivolja, kryddade rejält med spiskummin, salt, svartpeppar, hackad vitlök, paprikapulver, cayennepeppar.


Glutenfritt tacobröd men gott med bara krispig sallad också
Krispig salladsblad
Majs
Skivad tomat
Jalapenos
Salsa
En klick kesella. Eller gräddfil eller creme fraiche
Stark riven ost
Varför inte göra en god guacamole till, HÄR har ni det.
Vill ni ha tips på fler texmexmiddagar: Tortilla med köttfärs HÄR 


Eller naco på plåt! Favorit bland er läsare. Uppskattat av många men oftast tonåringar. Så gott! HÄR. 


Nu ska jag stänga datorn, ska hoppa in i duschen och lite senare möta upp vänner på stan, vi ska äta middag med Magnus och Mats som kommer till Skövde då Magnus uppträder på matfestivalen, det ska bli superkul!
Ha en underbar helg, har bakat en grej som ni kommer få recept på i morgon bitti. Vi snackar kladdkaka deluxe deluxe.
Kramar

2
0

Himmelsk grönkålspaj med kantareller -vegetarisk


Lovade er recept på grönsakspajen jag gjorde igår. Gillar ni grönkål? Jag älskar det i paj eller bara chips med lite olja och salt. Gjorde även en smoothie precis, grönkål är supernyttigt och känns fräscht. Pajen är vegetarisk och märker att ni gillar alla vegetariska rätter. Jag har ätit vegetariskt hela veckan förutom en god fisk på hotellet i går.
Jag går mer och mer över till vegetariskt på vardagarna, tjejerna gillar det också. Jag hittar massor med nya smaker som jag tycker är kul att testa och ingredienser som mättar så ni kommer få mycket inspiration här henne på mer gröna rätter. Gör pajer oftast på mandelbotten så slipper man det vita mjölet.
I min bok Middag hos mig har ni massor med nyttiga och goda pajer till vardag som fest!


Pajen är på mandelbotten med grönkål, kantareller, lök, vitlök, tomater och västerbottenost. Så god, så god och doften av grönkål och västerbottenpaj är ljuvlig.
Jag gjorde två pajer. En med mindre ost, en med lite mer ost. Pinjenötter på båda. Visst är det gott med pinjenötter!
Fräs hackad grönkål i en panna med lite olja. Salta och peppra. Ta bort stjälkarna/stammen för de kan vara beska. Rosta gärna lite grönkål som du sparar som topping över pajen sen.
En med lite mindre ost och frasig grönkål som topping efter jag tagit ut pajen ur ugnen.
Denna nedan är med lite mer ost (2 dl västerbottenost)Alltså…. den är så god så ni anar inte. Hoppas ni tycker om det. Vill man byta ut grönkålen är spenat också gott. Eller varför inte smula ner 100 gram ädelost om ni gillar det. Passar med grönkålen. Jag hade en äggstanning, ta den vätskan du vill ha. Mjölk eller grädde. Är det på helgen har jag grädde. Lite smalare på vardagen. Detta är en trevlig och festlig paj om du vill ha något vegetariskt mättande på buffén.


14
5

Vintersäsongen i Österrike och bebismys med Oliwer


Igår åkte jag upp till Stockholm då jag skulle på möte och pressfrukost med Österrikes turistbyrå tidigt idag. Janne åkte upp redan dagen innan för han skulle på föreläsning med jobbet.
Passade på att hälsa på Oliwer, han växer så det knakar! (Jannes son Erik har fått bebis om nya läsare inte vet) Den 4:e september är han redan tre månader! Nu händer det massor. Grejar med sina små händer, älskar titta och försöker greppa sina fina leksaker och lyssnar och är med på ett helt annat sätt. Så lik Erik här tycker jag.


Visst är det helt fantastiskt med en bebis utveckling. Är så glad att vi varit uppe så mycket och träffat Oliwer och inte missar den här första tiden, det händer så mycket nu och roligt så han känner igen oss framöver.


Pratar och skrattar, lilla sötfisen. Snart är det dop, är så glad att det blir i kyrkan med präst och allt. Även om alla gör som man vill förstås. Men jag är väldigt traditionell så jag gillar dop. Kommer bli så mysigt och fint. Ska hjälpa dem att förbereda en del grejer, det är fullt upp med småbarnslivet så man hinner inte mycket, minns att min mamma och mormor, även min farmor hjälpte oss med allt. Duka, fixa vad man ska äta och planera.


Armarna rakt ut när han somnade mitt på golvet efter pratat och skrattat med oss så länge.


I morse var jag på pressfrukost och lyssnade på nyheter inför säsongen i Österrike! Är så taggad! Jag och Janne kommer åka ner första veckan i januari men kanske det även blir en resa ner till alperna innan fick jag förfrågan om idag. Älskar alperna!


Hade en underbar dag i Stockholm, strålande solsken och hann med en runda på stan och lite shopping innan jag åkte ner mot Skövde igen.
Åkte upp till berget med Lisa-Marie och Lucy, älskar gå i skogen, försöker göra det flera gånger i veckan, Lucy går så bra där uppe.


Luften, alla mysiga stigar, lugnet och tystnaden.I morgon ska ni få recept på en grönkålspaj jag gjorde ikväll, kolla stories så ser ni. Blev jättegod!

2
0