• 2019-09-05, 21:20
  • 6

Tack från hjärtat för alla grattishälsningar till min nya bok! Är överväldigad. Boken klättrade upp på första plats på topplistan, och ni är så galet många som redan beställt, Fantastiskt! Nästa vecka får ni hem den i brevlådan!

I morgon är det sista chansen att beställa ett signerat ex om ni vill ha det. Söndag-måndag åker jag upp till lagret och ska skriva så pennan glöder! HÄR hittar ni boken om ni inte beställt.

Extra stolt är jag att den är så tjock, 240 sidor bombat med recept och tips och vackra bilder.

Nu till dagens middag vi åt för en timma sen, halloumistroganoff! Stroganoff utan korv med halloumi istället. Ni är nog många som testat detta, men herregud vad god denna gryta blev. Vegetariskt under veckorna är hur fräscht som helst. Snabbt men med mycket smak. Detta var så galet gott!

Ber om ursäkt för urdåliga bilder men vill tipsa er ändå. Båda kamerorna är i Göteborg så mobilen fick rycka in. Mörkt dessutom. Men ni får lova testa detta, det är en enkel och god vardagsrätt, eller varför inte lördagslunchen. Gör en härlig sallad till, goda tomater är ett måste till grytan och passar bra till.

Skäms för dessa usla bilder men får skärpa mig så jag har en kamera på varje ställe. Jag förstår verkligen hur barn har det som pendlar mellan båda föräldrar. Saker utspridda och saker man vill ha men som är i andra hemmet. Puh. Men man får försöka göra det bästa av det.

Gick på berget med Lisa-Marie igår och idag ensam med Lucy. (Mycket folk idag så gick inte själv i skogen) Ösregn, sol, regn och sol. Men vi gick i raskt tempo nästan 7 km och det är ganska långt för lilla Lucy. Bra motion denna vecka, älskar gå i skogen, mår så mycket bättre av att gå eller springa där uppe varje dag.

Vi fick en jättefin runda när solen kom fram. I morgon ska jag ner till Göteborg igen för att packa lite mer böcker som ska iväg till press och kompisar, så kul att göra fina presenter och skicka iväg. Älskar vackra paket! Boken har jag redan märkt är en populär gåbortpresent och även julklapp. Härligt ni är tidigt ute, snart ska jag börja med julgodis ;-)

 

 

 

Halloumi stroganoff- på mitt sätt

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Förbered riset, jag hade råris och det tar ca 35 min att koka. Skär halloumin i stavar och stek i olja så det blir en yta. Går snabbt, men det ska bli en fin yta. Ta upp och lägg på tallrik vid sidan. Skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Fräs snabbt i pannan i olivolja så det mjuknar. Lägg åt sidan. Ta en ren panna, skär svampen i bitar, stek på hög värme utan smör eller olja. Då försvinner vätskan. Salta och peppar lite när svampen krympt och fått fin färg. Tillsätt lite olja. Häll i grädden, 1 dl mjölk. Tillsätt tomatpure, chilisås, sweet chili, soja, dijonsenap, cayennpeppar, salt och peppar. Lägg i halloumin försiktigt, svampen och löken. Vänd om och rör lite, sänk plattan så det får koka ihop några minuter. Tillsätt mer vätska, ev mer tomatpure och soja, smaka av. När de fått fin färg efter ca 10 minuter ta pannan åt sidan. Strö fryst hackad persilja över och ställ fram grytan på bordet. Servera med råris, en god sallad. Mycket tomat är gott till den här rätten. Ställ alltid fram olivolja, balsamico, havssalt och svartpeppar till detta. Njut!

240 gram

Halloumi

200 gram

champinjoner

1 st

gul lök

2 st

vitlöksklyftor

1/2 -1 dl

chilisås

1 msk

tomatpure

2 tsk

dijonsenap

2 msk

soja

1 msk

sweet chilisås

3 dl

grädde, jag tog light- ta valfri vätska

1-2 dl

mjölk, späd under tiden det kokar

en nypa

nypa cayenpeppar

en nypa

salt och svartpeppar, krydda rejält

1 msk

fryst hackad persilja

2019-09-05 Recept

Kommentarer

Maria 2 år sen

Åh det här måste provas med! Din bok får pryda hyllan hemma och kommer användas flitigt👌🏻⭐️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad roligt!
Tack snälla!
Trevlig helg, kram

Eva 2 år sen

Så himla roligt för dig😁 och jag vet vad som kommer stå överst på min önskelista🎅 nu måste jag vara snäll 😎

Malin 2 år sen

Men åh vad roligt, grattis till boksläppet och att den klättrade högst upp på listan! Det är du värd, dina recept ser verkligen magiskt goda ut! Hoppas den säljer som smör i solsken! ♥

Sussi 2 år sen

Ser fram emot att läsa din bok. Grattis! Älskar böcker med recept och dukningstips, inte alls samma känsla att googla recept mm som att bläddra i en fin bok.
Men lite negativt när man gör som jag gör, tar med den till sängen på kvällen. Slår aldrig fel, ja då blir man ju sugen och får gå upp och äta lite:)

Anita 2 år sen

Det är jättegott
Jag brukar även göra en lasagne med röda linser
Lycka till med boken ser fram mot nästa vecka när den kommer i brevlådan

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg