• 2019-09-07, 17:52
  • 10

Vilken lördag! Tiden har bara sprungit iväg! Började redan vid 7.30 med att köra ut Janne till Landvetter då han ska ner till Kroatien med jobbet och möten några dagar, då passade jag på att köra ut till Lucys snälla uppfödare Susanne och Håkan i Hyssna då de ska passa Lucy några dagar. Lucy älskar dem så mycket och leker så bra där med sina kompisar.

Sedan snabbt tillbaka in till Göteborg igen för en spännande överraskningsfest för min kompis Charlottes sambo Eric som fyller 40 år idag! Hon hade ordat en överraskningsfest ute på Lindholmen Event & Nöje vid 12, bubbels and brunch! Hemlig fest för Eric, så kul med överraskningsfester! Ska visa bilder sen. Riktigt trevligt!

Charlotte är min duktiga festfixare jag anlitat inför min releasefest- vi älskar fixa fester och event båda två så det är så kul att planera min stora fest med henne. Hon är grym.

Nu är jag på tåget hem till min bästa vän Hanna, hon var med mig väldigt mycket när vi fotade bilderna till boken så nu ska hon få en bok förstås och jag köpte med en god champagne, nu ska vi fira att boken är klar!

Lovade tips på tacogratängen jag gjorde igår till tjejerna hemma, alltså den var så galet god så god! Jag har inte ätit kött på ett tag, men nu tog jag högrevsfärs och det blev bra. För vegetariskt är det ju bara att ta quornfärs. Tycker all färs jag haft det sista bara luktat djur på ett illa sätt, knappt kunnat äta och har kört mycket veg. Men detta smakade bra!

Fräs färsen i olja och tacokrydda, sweet chilisås, soja, hackad vitlök, lite extra spiskummin, cayenepeppar och blanda ner lite majs.

Lägg i en form och ringla salsasås och jalapenos över. Lägg över massa nacochips som du delar i mindre bitar och strör över.

Rör ihop 2 dl stark riven ost med 2 dl creme friache och klicka över. Gratinera i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills det fått färg och smält.

Doften är bara underbar!

Servera med massa god sallad och njut!

Tacogratäng 4-6 portioner

800 gram högrevsfärs eller vegetarisk färs eller nötfärs
1,5 påse tacokrydda eller egen: Krydda rejält med spiskummin, vitlök, paprikapulver, chilipulver, salt, oregano
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk sweet chilisås
2 msk soja
1 liten burk majs
Jalapenos (strö över valfri mängd beroende hur stark du vill ha)
3-5 msk  salsasås (hann inte göra egen men det är busenkelt annars
2 dl stark riven ost
2 dl creme fraiche
nacochips chili

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek färsen i olivolja med hackad lök och vitlök så den får färg, häll i tacokrydda, soja, sweet chilin, rör om, späd med lite vatten. Häll i majsen och rör om allt. Lägg färsen i en form, strö över jalapenos, ju mer desto starkare. (Gott)

Häll över lite salsasås och dela nacochipsen i mindre bitar och strö över. Det är så gott med lite krisp i gratängen! Rör ihop riven ost med crem fraiche och klicka över hela gratängen. Ställ i mitten av ugnen tills den fått fin färg. ca 20 minuter.

Servera med massa god sallad.

 

2019-09-07 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Marie Gustafsson 2 månader sen

Gjorde den idag. Sååå god! 😁 Du är verkligen duktig på att inspirera till goda och bra maträtter 👍🙂 Har gjort flera av dina rätter och är väldigt populär här hemma 😂Är väldigt glad att jag fick tipset att börja läsa din blogg 💖 En hel del kläder från Ellos har det blivit med ! 😂😂😂

Anette 2 månader sen

Håller med, svårt med bra köttfärs. Den enda som funkar för mig är färs från Tjolöholm, så fint kött. Dock lite svårt att få tag i, inte alla butiker som har men vi har Ica Landvetter som vår hemmabutik och där finns den 😊 Ser gott ut, ska testa denna.

Lise 2 månader sen

Perfekt rätt till fredagsmyset med familjen , och cayenne använde jag senast igår -en het scampigryta -grymt god , rekommenderas, recept hittar du på min blogg via nouw/lises blogg el gå in via mitt instagram:lisanlottan..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ja verkligen! Det är så gott!
Ha en fin söndag!

Camilla 2 månader sen

NaCHos naCHos naCHos :) så himla gott!

Barbro 2 månader sen

Verkar ju jättegott så det det får testas imorgon.Önskar dej en fortsatt bra lördag.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ja så gott! Testa :-) kramar

Karin 2 månader sen

Mums den ska jag testa någon dag.
Ser gott ut

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ja gör det Ulrika!
Kramar

Ulrika Hultberg 2 månader sen

Den ser god ut. Den ska jag göra som fredags mys rätt. . Ett gott glas vin till .
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Ellos  Nu är det morgon här i Hurgada och solen värmer redan, vi ska äta frukost och gå ner till stranden, här steker solen redan vid åtta! Så vi…

Innehåller annonslänkar till Ellos  Nu är det morgon här i Hurgada och solen värmer redan, vi ska äta frukost och gå ner till stranden, här steker solen redan vid åtta! Så vi…

Vilken fantastisk dag! Jag och darling blev upphämtade på hotellet och åkte rakt ut i öknen. Bland det häftigaste jag sett. Vilket häftig miljö, bara sand så lång ögat kan nå. Vi…