ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med Toffifee och Ferrero Rocher

/


En dröm för chokladälskare! Hög kladdkaka med både Toffifee och Ferrero Rocher, krossade hasselnötter och chokladkräm i mitten. Herregud vad gott. Räcker med en liten bit, men en vacker chokladskapelse att bjuda på.

Jag gjorde två kladdkakor och en chokladkräm som jag hade mellan, sedan lade jag Toffifee och Ferrero Rocher över kakan när jag hade tagit ut den från ugnen. Sist strödde jag över hackade rostade hasselnötter.


Antingen gör man en enkel kladdkaka med bara toppingen eller dubbel med chokladkräm som denna. Den höga räcker förstås till fler, man tar inte en stor bit.


Tips när du ska lyfta ur kladdkakan från formen, ta två tårtspadar från var sitt håll och lossa hela kakan från botten först.
Eller lossa kakan genom dra en tårtspade eller stekspade under och sen låt kakan ”kana av” ner på tårtfatet.
Ska du garnera med chokladkräm- lägg alltid folie runt om så kan det rinna ner utan du behöver torka under tiden. När du lagt på glasyr eller kräm så tar du bort foliesremsorna.

Hög kladdkaka med chokladkräm och Toffifee och Ferrero Rocher ca 10 bitar
Detta är till två kladdkakor. Halvera om du ska göra en enkel och skippa krämen.
4 ägg
4 dl socker (jag tog 3)
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
200 gram smör
2 tsk vaniljsocker
hackade hasselnötter (jag köpte 50 gram färdighackade)
smör och ströbröd till formen
Topping ca 8st Ferrero Rocher, ca 14 st Toffifee
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål, rör ihop mjöl, vaniljsocker, kakao i en annan skål och häll ner i äggsmeten. Rör ihop allt. Smöra och bröa med ströbröd en form med löstagbar kant. Häll i smeten i formarna.
Jag bakade kladdkakorna samtidigt i varmluftsugn och sänkte till 165 grader. Låt de vara inne ca 15-20 minuter. Jag tog ut mina vid 17, då är de perfekta. Måste vara kladdiga.
Ta ut kakan och låt stå några minuter så den inte är jättevarm. Lägg sedan på Toffifee och dela Ferrero Rocher mitt itu och lägg över hela kakan. Då smälter de lite men rinner inte ut. Strö hackade hasselnötter över.
Gör chokladkrämen (under tiden kladdkakorna är i ugnen)
1 dl grädde 40%
100 gram mörk fin choklad
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
-Koka upp grädden i en gryta, hacka chokladen. Ta kastrullen åt sidan när grädden kokat upp. Rör ner den hackade chokladen, florsocker och vaniljsocker. Rör ihop allt tills chokladen smält. Låt svalna.
Lossa kakorna försiktigt, lägg på ett fat. Bred kräm på första lagret och den andra kladdkakan med toppingen över den andra.
Servera med glass eller lösvispad grädde. Magiskt gott och en succe på kalaset!

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00