Kladdkaka med Toffifee och Ferrero Rocher


En dröm för chokladälskare! Hög kladdkaka med både Toffifee och Ferrero Rocher, krossade hasselnötter och chokladkräm i mitten. Herregud vad gott. Räcker med en liten bit, men en vacker chokladskapelse att bjuda på.

Jag gjorde två kladdkakor och en chokladkräm som jag hade mellan, sedan lade jag Toffifee och Ferrero Rocher över kakan när jag hade tagit ut den från ugnen. Sist strödde jag över hackade rostade hasselnötter.


Antingen gör man en enkel kladdkaka med bara toppingen eller dubbel med chokladkräm som denna. Den höga räcker förstås till fler, man tar inte en stor bit.


Tips när du ska lyfta ur kladdkakan från formen, ta två tårtspadar från var sitt håll och lossa hela kakan från botten först.
Eller lossa kakan genom dra en tårtspade eller stekspade under och sen låt kakan ”kana av” ner på tårtfatet.
Ska du garnera med chokladkräm- lägg alltid folie runt om så kan det rinna ner utan du behöver torka under tiden. När du lagt på glasyr eller kräm så tar du bort foliesremsorna.

Hög kladdkaka med chokladkräm och Toffifee och Ferrero Rocher ca 10 bitar
Detta är till två kladdkakor. Halvera om du ska göra en enkel och skippa krämen.
4 ägg
4 dl socker (jag tog 3)
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
200 gram smör
2 tsk vaniljsocker
hackade hasselnötter (jag köpte 50 gram färdighackade)
smör och ströbröd till formen
Topping ca 8st Ferrero Rocher, ca 14 st Toffifee
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål, rör ihop mjöl, vaniljsocker, kakao i en annan skål och häll ner i äggsmeten. Rör ihop allt. Smöra och bröa med ströbröd en form med löstagbar kant. Häll i smeten i formarna.
Jag bakade kladdkakorna samtidigt i varmluftsugn och sänkte till 165 grader. Låt de vara inne ca 15-20 minuter. Jag tog ut mina vid 17, då är de perfekta. Måste vara kladdiga.
Ta ut kakan och låt stå några minuter så den inte är jättevarm. Lägg sedan på Toffifee och dela Ferrero Rocher mitt itu och lägg över hela kakan. Då smälter de lite men rinner inte ut. Strö hackade hasselnötter över.
Gör chokladkrämen (under tiden kladdkakorna är i ugnen)
1 dl grädde 40%
100 gram mörk fin choklad
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
-Koka upp grädden i en gryta, hacka chokladen. Ta kastrullen åt sidan när grädden kokat upp. Rör ner den hackade chokladen, florsocker och vaniljsocker. Rör ihop allt tills chokladen smält. Låt svalna.
Lossa kakorna försiktigt, lägg på ett fat. Bred kräm på första lagret och den andra kladdkakan med toppingen över den andra.
Servera med glass eller lösvispad grädde. Magiskt gott och en succe på kalaset!

5
4

Happy friday!


Innehåller annonslänkar 
Trevlig fredag! Jag har haft fullt ös idag, nu känner jag att det närmar sig boksläpp, men underbart kaos.
Jag har dock hunnit med en långrunda med Lucy och Lisa-Marie och innan jag åkte till Göteborg lagade jag en tacogratäng till tjejerna ikväll som fick bli min frukost/lunch. Herregud vad god den blev, den kommer jag tipsa om lite senare så ni får den tills i morgon. Galet god och enkel att göra.


Jag är just nu i Göteborg och packat en del böcker som ska iväg till vänner och familj, men nu kommer jag ta helg, i alla fall för en dag. I morgon ska jag köra Lucy till mina underbara uppfödare som ska hjälpa mig med Lucy när jag åker till Falun på söndag för att signera alla böcker på lagret, det är så otroligt roligt och härlig känsla i magen och hjärtat att få sitta och signera så många böcker ni beställt.
Vad kallt det var i morse, nu är verkligen hösten på väg. Men jag gillar det. Mer tid för motion och mys med tända ljus inne.
På med jackan och tröja, första gången jag har jeans på flera månader, haha!  Ni måste hugga pälsen, finns både i svart och beige.


Svarta fuskpälsen är skön som bomull. HÄR. Höga stövlar äntligen tillbaka, jag älskar det. HÄR har du dessa godingar.


Kartonger på golvet och kartonger på ryggen.
Nu tar jag ledigt resten av kvällen, Janne har bjudit ut mig och bokat bord på ett nytt ställe som han vet jag kommer gilla.
Så kul!
Vi hörs snart, missa inte tacogratängen och en chokladtårta som jag måste tipsa er om.

5
0

Halloumi stroganoff

Har ni testat halloumistroganoff? Så otroligt gott, enkelt och går snabbt! Gott med halloumi istället för falukorv, detta är en favorit här hemma.

Ber om ursäkt för urdåliga bilder för systemkameran var i Göteborg,  men vill tipsa er ändå. Men ni får lova testa detta, det är en enkel och god vardagsrätt.  Gör en härlig sallad till, goda tomater är ett måste till grytan och passar bra till.

Älskar vegetariska rätter!

Halloumistroganoff 4 portioner- tid 30

240 gram Halloumi
200 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3/4 dl chilisås
3 dl grädde
1-2 dl mjölk, späd under tiden det kokar
1 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
2 msk soja
1 msk sweet chilisås
1 nypa cayenpeppar
salt och svartpeppar
2 msk olja att steka i

Gör så här:

Förbered riset, jag hade råris och det tar ca 35 min att koka. Skär halloumin i stavar och stek i olja på medelvärme. Går snabbt, men det ska bli en fin yta. Ta upp och lägg på tallrik vid sidan. Skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Fräs snabbt i pannan i olivolja så det mjuknar.

Lägg åt sidan. Ta en ren panna, skär svampen i bitar, stek på hög värme utan smör eller olja. Då försvinner vätskan. Salta och peppar lite när svampen krympt och fått fin färg. Tillsätt lite olja. Häll i grädden, 1 dl mjölk.

Tillsätt tomatpuré, chilisås, sweet chili, soja, dijonsenap, cayennepeppar, salt och peppar. Lägg i halloumin försiktigt, svampen och löken. Vänd om och rör lite, sänk plattan så det får koka ihop några minuter. Tillsätt mer vätska, ev mer tomatpure och soja, smaka av. När grytan fått fin färg efter ca 10 minuter ta pannan åt sidan. Strö ev fryst hackad persilja över och ställ fram grytan på bordet.

Serveringsgtips: Ris eller blomkålsris, en god sallad. Mycket tomat är gott till den här rätten. Ställ gärna fram olivolja, balsamico, havssalt och svartpeppar till detta. Njut!

Förbered riset, jag hade råris och det tar ca 35 min att koka. Skär halloumin i stavar och stek i olja så det blir en yta. Går snabbt, men det ska bli en fin yta. Ta upp och lägg på tallrik vid sidan. Skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Fräs snabbt i pannan i olivolja så det mjuknar.

Lägg åt sidan. Ta en ren panna, skär svampen i bitar, stek på hög värme utan smör eller olja. Då försvinner vätskan. Salta och peppar lite när svampen krympt och fått fin färg. Tillsätt lite olja. Häll i grädden, 1 dl mjölk. Tillsätt tomatpure, chilisås, sweet chili, soja, dijonsenap, cayennpeppar, salt och peppar. Lägg i halloumin försiktigt, svampen och löken. Vänd om och rör lite, sänk plattan så det får koka ihop några minuter. Tillsätt mer vätska, ev mer tomatpure och soja, smaka av. När de fått fin färg efter ca 10 minuter ta pannan åt sidan. Strö fryst hackad persilja över och ställ fram grytan på bordet. Servera med råris, en god sallad. Mycket tomat är gott till den här rätten. Ställ alltid fram olivolja, balsamico, havssalt och svartpeppar till detta. Njut!

6
1